به گزارش مشرق، عزتالله اکبری تالارپشتی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی، با اشاره به تأکیدات مجدد رهبر معظم انقلاب در راستای حمایت از تولید داخلی و نامگذاری سال جدید بر این اساس، اظهار داشت: در بحث جهش تولید آنچه که راه را خیلی سریع روان میکند، همان برنامهها و قوانین بالادستی مملکت است که تاکنون طراحی شده تا اجرایی شوند.
وی افزود: دولت باید تصدیگری را کنار بگذارد و به بخش خصوصی و تعاونی خود اعتماد کند و همان حمایت، هدایت و نظارت را بیشتر و عملیاتیتر را دنبال کند.
اکبری تالارپشتی ادامه داد: دولت در همین راستا باید به بخش خصوصی و سرمایهگذاران داخلی نیز بیشتر اعتماد کند، چرا که بخش خصوصی این توانمندی را دارد و میتواند سرمایهگذاران خارجی را هم جذب کند اما سازوکار دولت این اجازه را نمیدهد و دولت میخواهد کار خود را انجام دهد و نتیجه آن برخورد سیاسی با بخش خصوصی است و کشور قلدری مانند آمریکا هم به عنوان یک سیستم مسلط که در دنیا ایجاد کرده خیلی راحت هر کشوری را که بخواهد با آن برخورد کند از مسیر دولتی انجام میدهد.
بیشتر بخوانید:
واکنش منتخب مردم در مجلس یازدهم به اظهارات روحانی
اولویتهای ۵۰ منتخب مردم در مجلس یازدهم +جدول
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: ما اگر به بخش خصوصیمان میدان دهیم آمریکا چه کسی و چند نفر را میخواهد تحریم کند؟ آن هم با چه سازوکاری میخواهد چنین کاری انجام دهد، اصلاً شدنی نیست.
وی یکی از راههای مبارزه با تحریم را این نکته عنوان کرد که بخش خصوصی را در حد تمام قد به میدان بیاوریم و در ادامه گفت: مسأله جهش تولید فرمول دیگری هم دارد و آن براساس بیانیه گام دوم است؛ رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم دو عیب اساسی را مطرح میکنند و ضمن آن توصیههایی دارند. بنابراین اگر مملکت ما بخواهد از این شرایط خارج شود حتماً باید کارهای خود را منطبق با بیانیه دوم کند.
اکبری تالارپشتی همچنین یادآور شد: در بیانیه گام دوم دو اشکال اساسی از سوی رهبری مطرح شده است که یکی از آنها بحث ساختارها و دیگری موضوع مدیریت است که ما میبینیم ساختارهای موجود جواب نمیدهد. به عنوان مثال کرونا وارد کشور شده و مملکت را درمینوردد و تمام شهرها را آلوده میکند تازه وزارت صنایع میآید و میگوید در حال تولید هستیم بنابراین چنین ساختاری پاسخگو نیست و این برخورد غیرمسؤولانه دولت هم جواب نمیدهد.
وی در ادامه سخنانش بیان کرد: از جمله برنامههای پیشرو که در ذهن داریم و از دولت هم گلهمند هستم که چرا آن را اجرا نمیکند، دیپلماسی اقتصادی است.
اکبری تالارپشتی با طرح این سؤال که چرا دولت فقط در حوزههای سیاسی جلو میرود و عموماً شکست میخورد، گفت: به هر حال آمریکا راه را میبندد چرا که یک رژیم مسلط است که سیستمی را در دنیا ایجاد کرده و این توان را دارد که میترساند و اروپا هم خود را با سیستم آمریکا تطبیق کرده و کشورهای دیگر را میترساند.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی همچنین یادآور شد: دیپلماسی اقتصادی که به صورت قوی میتواند به میدان بیاید، فعال نیست. در حال حاضر ما میبینیم همه سفارتخانههایمان حقوق دلاری میگیرند اما ببینید خروجی آنها چیست. آنهایی که حقوقهای دلاری در سفارتخانههای دنیا میگیرند از دولت بپرسید خروجیشان چیست یعنی در هر کشوری که هستند چه میکنند. حتی کار تا آنجا پیش رفته که رئیس جمهور هم خود خطاب به سفرا گفت شما چه میکنید البته بنده چون خود کارمند وزارت خارجه هستم این گونه صحبت میکنم.
وی ادامه داد: ما این همه سفارتخانه در خارج از کشور داریم، هر سفارتخانهای فقط در آن کشوری که است یک سرمایهگذار را اگر برای کشور تشویق کند اتفاق بسیار خوبی میافتد. سفارتخانه و وزارتخانهای که این خاصیت را ندارد به چه دردی میخورد.
اکبری تالارپشتی افزود: ببینید آقای ظریف چه میکند؟ او در عید پیام نوروزی میدهد یعنی نقش سایرین را ایفا میکند و درباره شیوههای حکمرانی سخن میگوید و اعلام میکند ما نباید در توهم باشیم و خانهتکانی کنید. آقای ظریف وزیر امور خارجه است نه سیاستگذار استراتژیک مملکت که این حرفها را بزند باید از او سؤال کرد که در وزارت خارجه چه میکنید؟
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: ما دیدیم وزیر خارجه در موضوع تحریمها به نحو مطلوب عمل نکرد، در برجام را که معلوم نیست چه کردند و ۴ سال تلاش کردند که برجام را ایجاد کنند و ۴ سال هم تلاش دارند که آن را خنثی کنند. این چه سیاستی است. آقای ظریف فکر میکند در مملکت آدم زندهای وجود ندارد و هیچ کس نمیفهمد و ایشان فقط متوجه میشود این گونه نیست؛ آنچه که مسلم است این است که او کار خود را بلد نیست وقتی آدم کار خود را بلد نباشد از این جنس حرف میزند و به صورت استراتژی صحبت میکند.
«سؤالی که از آقای ظریف باید پرسید این است که همین کارهایی که انجام میدهید را بر پایه کدام دیپلماسی انجام میدهید. اینکه صبح تا ظهر به شش کشور آسیایی جنوب شرقی بروی و سریع همه چیز را تمام کنی که نمیشود. او فکر میکند بقیه نمیفهمند و فقط خودش میفهمد اما این گونه نیست. ما قصد کمک به دولت و وزیر را داریم تا در کارشان موفق شوند و نمیخواهیم مچگیری کنیم و آقای ظریف هم باید بفهمد کسانی هستند که در همان سیاست خارجی بیشتر از ایشان میفهمند. شما ببینید با همسایگان ما چه دیپلماسی دارند، فقط زنگ میزنند به فلان کشور همسایه و همان کشور جوابشان را هم نمیدهد.»
وی بیان کرد: جهش تولید در دولت باید سازوکاری ایجاد کند که بخش خصوصی را تمام قد به میدان بیاورد اینکه رئیس جمهور و یا رئیس سازمان برنامه و بودجه میگوید صد هزار میلیارد تسهیلات اختصاص دادیم اصلاً نیازی به اینها نیست چراکه بخش خصوصی اینها را دارد، اینها فقط پولپاشی، وعده دادن و عمل نکردن است.
اکبری تالارپشتی در همین راستا بیان کرد: مجموعه دولت متوجه نیست که مردم میفهمند و مردم در مشکل هستند، رهبر انقلاب در موضوع جهش تولید فرمودند باید آثار آن در زندگی مردم نمایان شود یعنی جهش ایجاد شده در زندگی مردم خود را نشان دهد. بنابراین جهش تولید باید فوری شروع شود و آغاز آن اعتماد به بخش خصوصی است.
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دولت نباید بخش خصوصی را سرگردان کند، گفت: یکی از راهها این است که قراردادهای تضمین خرید باید مشخص باشد و بخش خصوصی ما بداند که اگر تولیدی داشته در داخل کشور مزاحم بازار آن نمیشوید و اگر هم خواست صادر کند نیز مزاحم آن نمیشوید. همین اعتماد اگر ایجاد شود شرایط روان میشود، متأسفانه در حال حاضر یک مجوز که از سوی دولت میخواهد صادر شود باید به ۴۰ نقطه سر زد تا شاید صادر شود.
وی همچنین یادآور شد: همه موارد ذکر شده راهحل دارد و راهحل آن را بلدیم که باید صبر کنیم تا مجلس جدید آغاز شود و این راهکارها را ارائه کنیم.