به گزارش مشرق، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.
طرز تهیه خورشت گل کلم؛ طعمی جدید و جذاب
احتمالا وقتی تیتر این گزارش را دیدید تعجب کردید که مگر با گل کلم خورشت هم درست میکنند؟ بله و طعم بسیار متفاوت و جذابی دارد. در این گزارش به شما آموزش میدهیم چطور این خورشت را درست کنید و از یکنواختی برنامه غذاییتان خارج شوید.
مواد لازم:
پیاز بزرگ: ۱ عدد
گل کلم کوچک: ۱ عدد
آبغوره: ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به اندازه کافی
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین: به اندازه کافی
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. برای تهیه خورشت گل کلم ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید، سپس قابلمهای را که برای پخت خورشت در نظر گرفتهاید روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۲. پس از اینکه پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را به صورت قورمهای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
۳. گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعدی رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری دارچین و فلفل سیاه اضافه کنید و مواد را مجددا تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود.
۴. تفت دادن رب گوجه فرنگی باعث میشود که خورشت در پایان پخت رنگ بهتری بگیرد. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و در آن را بگذارید. حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
۵. در مرحله بعدی باید گل کلم را آماده کنید برای این منظور گل کلم را به قطعات دلخواه خرد کنید. (خیلی ریز خرد نکنید، چون باعث میشود سریع له شود و ظاهر خورشت را خراب کند.) مقدار کمی روغن در یک تابه بریزید و گل کلم را تفت دهید تا طلایی شود.
۶. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، گل کلم را به همراه مقداری نمک و آبغوره به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد. در صورتی که میخواهید خورشتتان کمی ترشتر شود میتوانید از ۱ قاشق سوپخوری گرد لیموعمانی هم استفاده کنید.
۷. نکته مهم دیگر در مورد این خورشت این است که پس از اینکه گل کلم را به خورش اضافه کردید خورش نباید مدت زیادی روی حرارت بماند، چون بافت لطیف گل کلم ممکن است له شود. پس از اینکه خورشت آماده شد آنرا به همراه نان یا برنج سرو کنید.
روش پخت آبگوشت کلم قمری
آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی همدان و کرمانشاه است. مواد این آبگوشت را، کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل میدهد همچنین آبگوشت با کلم قمری را میتوان همراه با کشک محلی و ماست و سیر نیز صرف کرد.
آبگوشت از دیر باز یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه و سالم ایرانی بوده و هست. نه تنها تهیه این غذا راحت و آسان میباشد بلکه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است و این غذا را به عنوان یک غذای کامل میتوان محسوب کرد. این غذا که نه تنها پروتئین و هیدرات کربن و چربی مورد نیاز بدن را تامین میکند، چون معمولاً ایرانیها به همراه آن سبزی و یا پیاز میل میکنند این امر موجب تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن و موجب جذب هر چه بیشتر مواد فوق میگردد.
آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان است. این غذا به دلیل داشتن کلم و کشک دارای کلسیم بالایی است و گوشت و نخود این غذا آن را از نظر غذایی و وجود پروتئین غنیتر میکند.
مواد لازم :
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
کلم قمری ۱ عدد
نخود ۱ پیمانه
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
کشک ۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به آن اضافه کرده و نخود خیس خورده را را هم اضافه کنید و با آب بگذارید بپزد.
اگر آب این مخلوط کم بود، دو تا سه لیوان آب روی آن بریزید. در تابه دیگری سیب زمینی و کلمها را پوست بگیرید و در کمی روغن تفت بدهید.
سپس آنها را در یک ساعت پایانی پخت، به آبگوشت اضافه کنید. بعد از آن که آبگوشت پخت و جا افتاد، سیر را بکوبید و با کشک مخلوط کنید و روی آن بریزید. سپس آن را سرو کنید و به شیوه همه آبگوشتها با نان ترید شده میل کنید.
طرز تهیه تاس کباب خوشمزه
تاس کباب یک خوراک سنتی و خیلی خوشمزه است که همراه با سبزیجات مختلفی درست میشود. تاس کباب جزو غذاهای پر ویتامین و رژیمی است. به دلیل داشتن فیبر زیاد برای کسانی که یبوست دارند، بسیار مناسب است. برای تهیه این تاس کباب مواد را لایه لایه روی هم بچینید و بپزید.
مواد لازم:
گوشت ۳۰۰ گرم
به متوسط ۲ عدد
سیب زمینی درشت ۳ عدد
بادمجان متوسط ۴ عدد
هویج بزرگ ۱ عدد
پیاز درشت ۱ عدد
آلو نصف پیمانه
گوجه فرنگی درشت ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱-۲ قاشق غذاخوری
گرد غوره نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
سیر ۲ حبه
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را با پیاز و نمک و فلفل بپزید و کنار بگذارید. (می توانید گوشت را نیم پز کنید اجازه ندهید خیلی نرم شود) سپس تمام مواد را بشویید بادمجان و سیب زمینی پوست بگیرید و تمامی مواد را به صورت حلقهای برش بزنید (برای زیبایی میتوانید از قالب استفاده کنید یا فقط بعضی از مواد را قالب بزنید.)
کف قابلمه مقداری روغن بریزید و پیازهای حلقهای را کف آن بچینید و روی آن سیب زمینی و بادمجانها و هویج و بعد گوجه و گوشت و آلو را به صورت لایهای بچینید و دوباره لایهها را تکرار کنید تا موادتان تمام شود و در آخر روی آن حبههای سیر را بریزید و آلوها را قرار بدهید.
رب گوجه را با کمی روغن تفت بدهید و نمک و فلفل و زردچوبه و گرد غوره را به آن اضافه کنید و سپس آب گوشت را داخل آن بریزید و خوب مخلوط کنید و روی موادتان بریزید.
سپس با شعله ملایم اجازه بدهید تا تاس کباب تان به آرامی بپزد. زمانی که سیب زمینیها مغز پخت شدند. تاس کباب شما آماده است.
طرز تهیه کاناپس قارچ با نان تست
کاناپس قارچ یکی از «اردورهای» خوشمزهی ایتالیایی است.در ادامه قصد داریم دستورالعمل تهیه آن را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم برای کاناپس قارچ:
کره ۵۰ گرم
پیازچه ۱۰۰ گرم
قارچ ۴۰۰ گرم
گشنیز یا جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۲ قاشق سوپخوری
شیر ۱.۵ پیمانه
پنیر پیتزا به میزان لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
نان تست به مقدار لازم
طرز تهیه کاناپس قارچ:
کره را در ظرفی ریخته روی حرارت قرار میدهیم قارچ و پیازچه خرد شده را به کره اضافه کرده و تفت میدهیم وقتی قارچ تفت خورد آرد را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
بعد شیر را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل و گشنیز را اضافه کرده و هم میزنیم و از روی حرارت برمی داریم روی نان تست تقریبا یک قاشق از مواد ریخته و کاملا پخش میکنیم و کمی پنیر پیتزا میریزیم و در فر ۱۸۰ درجه قرار میدهیم تا پنیر آب شود.