خدمت‌رسانی گسترده نهادهای انقلابی برای مقابله با کرونا/ چرا دولت از ظرفیت دارایی ۱۸۰۰۰هزار میلیاردی‌اش استفاده نمی‌کند؟

درحالی که نهادهای انقلابی بعد از شیوع کرونا اقدامات قابل توجهی برای کاهش آسیبهای مربوطه در دستور کار قرار داده‌اند، دولت نیز می تواند با استفاده از ۱۰ درصد ظرفیت اموال خود، حداقل منابع ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی برای مقابله با این چالش فراهم کند.

به گزارش مشرق، در هفته‌های اخیر با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها علی‌الخصوص کسب و کارهای خرد دچار چالش شده‌اند. مسئولان، کارشناسان و... در خصوص جبران خسارتهای ناشی از شیوع ویروس جدید اتفاق نظر دارند در این بین محل تامین منابع برای مقابله با این چالش سوال برانگیز شده است.

رئیس جمهور چندی روز قبل پیشنهاد برداشت 1 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی را مطرح کرد که حتی همین موضوع هم به محل بحث کارشناسان تبدیل شده است. به اعتقاد کارشناسان منابع صندوق توسعه ملی با توجه به کاهش قیمت نفت باید به عنوان یک منبع قابل اتکا در روزهای چالش برانگیز مضیقه ارزی استفاده شود.

بیشتر بخوانید:

در این بین کواکبیان یکی از نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته است، "دولت برای کرونا 100 هزار میلیارد تومان اختصاص داده اما با توجه به کاهش قیمت نفت و کاهش فروش  فرآورده‌های نفتی و عدم تحقق درآمدهای مالیاتی و.. میتوان به جای استفاده از صندوق توسعه ملی کمکهای بین المللی را جذب و از اموال بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی ستاد اجرایی فرمان امام و سازمان اوقاف بهره جست."

نکته اول اینکه در روزهای اخیر نهادهای انقلابی از جمله ستاد اجرایی فرمان امام و همچنین بنیاد مستضعفان به صورت تمام قد برای حمایت از اقشار آسیب دیده از کرونا به ویژه در مناطق محروم وارد عمل شده‌اند.

از سوی دیگر دولت برای مقابله با چالشهای ویروس کرونا و کاهش آسیبهای وارد شده ابزارهای مختلفی را غیر از صندوق توسعه ملی در اختیار دارد. اولا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان امروز موقعیت مناسبی برای استفاده از اوارق برای کاهش کسری بودجه فراهم شده است. مزایای استفاده از اوراق در حدی است که روز گذشته سازمان برنامه و بودجه وعده داد که با استفاده از ظرفیت اوراق و با عبور از صعوبتهای پرداخت خزانه امکان تخصیص 87 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی تا پایان اردیبهشت ماه فراهم شده است.

ضرورت فعال شدن استفاده از ظرفیتهای اموال و داراییهای دولت

نکته سوم اینکه، به اذعان مقامات دولتی به خصوص در وزارت امور اقتصاد و دارایی برآوردها از ارزش 7 تا 18 هزار هزار میلیارد تومانی اموال دولت ایران خبر می دهند.

در گزارش مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه در حالی نسبت حجم دارایی‌های عمومی دولت به تولید ناخالص داخلی در کشورهای مختلف جهان 114 درصد است که در برآورد حداقلی این میزان در ایران 206 درصد و در برآورد حداکثری این میزان 741 درصد است. همچنین برآوردهای مراکز پژوهشی دولتی نشان می‌دهد ارزش دارایی‌های شمارش‌شده دولت در ایران 5000 هزار میلیارد تومان و ارزش کل دارایی‌های فهرست‌شده و نشده دولت حدود 18000 هزار میلیارد تومان است. برای تصور درشتی این رقم کافی است بدانیم این میزان 9 برابر حجم نقدینگی امسال و 14 برابر رقم نقدینگی سال 96 (سال شمارش دارایی‌های دولت) است.

این رقم آنچنان بزرگ است که اگر فقط به اندازه 10 درصد این اموال بهره وری ایجاد شود با احتساب اموال 7 هزار هزار میلیاردی با مولدسازی دقیق میتوان 700 هزار میلیارد تومان منابع کسب  کرد.

بر این اساس به خوبی مشخص است که دولت منابع قابل توجهی در اختیار دارد تا بدون برداشت از منابع صندوق توسعه ملی در موضوع جبران خسارتهای کرونا وارد عمل شود.

ضمن اینکه  اموال و داراییهای نهادهای انقلابی بسیار کوچکتر از داراییهای دولت است و مستندات مختلف نیز این موضوع را تایید می‌کند.

مجید شاکری کارشناس اقتصادی با اشاره به گزارش رسمی وزارت اقتصاد در خصوص برآورد 18 هزار هزار میلیارد تومانی اموال دولت تاکید دارد، "مجموع اموال غیر منقول نهادهای حکومتی اعم از بنیاد مستضعفان حدود 300 هزار میلیارد تومان است. چطور دولتی که خودش تمام قوانین و مقررات مربوط به داراییها و املاک را اعمال می کند نمی تواند به اندازه یک پیرزن که در خیابان فردوسی به اندازه 7 درصد از اموال خود ROAکسب می کند از داراییهای خود بازدهی کسب کند؟"

البته همان طور که پیشتر اشاره شد، در روزهای چالش برانگیز بحران کرونا نهادهای انقلابی مثل بنیاد مستضعفان  از جمله مجموعه‌هایی بودند که با تمام امکانات مالی و تولیدی خود وارد عمل شده و در کنار مردم قرار گرفتند.

از طرف دیگر توجه به این نکته ضروری است که این نهادها هرکدام خودشان وظایف قانونی دارند که مشغول انجام این تکالیف  از جمله ساخت مسکن، ازدواج و راه اندازی واحدهای کوچک تولیدی در مناطق محروم کشور هستند. سپاه و ارتش نیز در این روزها تمام امکانات خود را بسیج کرده‌اند و با وجود وظایف سازمانی ساخت 48 ساعته بیمارستان در تهران از سوی این نهادها قابل توجه بود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    22 22
    خخخخ دولت؟!! کار؟ هزینه کنه؟ برای مردم؟!!!!!!!!!!!! اونم الان که می تونه بیشتر فشار بیاره؟ هیهات!!
    • محمد IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
      8 35
      طوری از صندوق توسعه مایه میگذارند انگار که بعد از ما نسل خرزوخان در ایران زندگی خواهد کرد. انگار نسل بعد از ما باید علف بخورند. انگار دنیا تمام شده و نسلی قرار نیست متولد بشه. صندوق توسعه نه مال ماست نه مال مفت خورهای غرب پرست دولت که هر وقت عشق و نوششان کم شد، دست کنند در صندوق توسعه ملی!. این صندوق تنها چیزی است که باعث ميشه ایران تبدیل به اریتره و موریتانی نشه.
  • محمد IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    20 17
    مثل اون ورشکست های بدبخت فقط صندوق توسعه را می بینند. مغز فندقی های دولت به جای 8 سال التماس به اروپا و آمریکا، باید از ظرفیت بازارهای خاص آفریقا استفاده میکردند. کشوری مثل الجزایر که حتی سبزی را هم وارد میکند. مراکش، تونس، غنا، آفریقای جنوبی، این کشورها واردات فوق العاده ای دارند. عراق، پاکستان، سوریه، افغانستان و کشورهای آسیای میانه . فرآورده های نفتی بازارهای خوبی در شرق و جنوب شرق آسیا دارند. کل کشور رو معطل فرانسه و انگلیس و آمریکا کردند، حالا هم مثل خری که راه گم کرده باشد، فقط آدرس صندوق توسعه ملی رو بلدند.
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    9 0
    بهانه نکن ....
  • ناشناس CA ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    3 19
    مشکل بزرگ کشور از ابتدای انقلاب این بوده است که نهادهای انقلابی جدا از دولت بوده اند. هیچوقت دولتها را زیر نظر منویات رهبری در نظر نگرفته اند. حتی در مجلس هم نهاد دولت و نهادهای انقلابی جدا از هم قانونگذاری می شود. این امر ضربه بزرگی به اقتصاد و سیاستگداریهای کشور می شود. مثلا بنیاد مستضعفان و کمیته امداد می بایستی زیر نظر سازمان بهزیستی کشور باشند. بنیاد شهید می تواند زیر مجموعه سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح باشد و .... بزرگترین آفت کشور به نظر من همین یکپارچه نبودن نهادهای انقلابی و دولت است. اگر روسای جمهور و مجلس قبول کنند که خود دولت و مجلس هم نهادی انقلابی و زیر نظر رهبری هستند. این دوگانگی حل می شود.
    • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
      5 14
      اون چند تا بنیاد انقلابی برد زیر نظر دولت؟؟ فاتحه همین روحیه فعال و انقلابی رو از بین میبرن
  • IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    6 9
    دولت کاری نمیکنه انتطار مردم از نظام هست که مدیریت کنه چون این مشکل کلی هست و امیدواریم بی تدبیری دولت باعث زیر سوال رفتن نظام نشه
  • ناشناس RO ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    17 1
    شما فقط به مزدوران تان پول می دهید
    • محمد IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
      2 17
      مزدور؟ برادران عزيزتر از جان شیعه مان در خط مقدم جبهه کشته می شوند تا ما اینجا با خیال راحت کامنت بنویسیم. شیعه پیش مرگ شیعه است. مزدور خودت و برادران وهابی لواط کارت هست.
    • ناشناس DE ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
      15 0
      از دهن امثال شما اصلا کلمه مسلمان در نمیاد برای من شیعه و سنی فرقی نداره من فقط میگم مسلمان هستم مزدوران شما از داعش بیشتر جنایت کرد
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    3 133
    انشاالله مجلس اینده کار گشاه باشد.
  • IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    3 0
    هیچ جای دنیا دولت ها اموال شان برای پول نمی فروشند فقط کشورهای ورشکسته مثل یونان در خلال بحران اقتصادی چندسال پیش که اموال دولتی را برای فروش گذاشته بود.
  • مهماندار هواپیما IR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    1 3
    دولت اگر راست میگه بانکهای که سهمدارش دولت است خانه های خریداری شده اش را بفروشد تا کمک به دولت بشه و هم قیمت مسکن سقوط می کنه و مردم هم نفس راحتی میکشن
  • DE ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    3 17
    چرا دولت از دارایی ۱۸۰۰۰هزار میلیاردی‌اش استفاده نمی‌کند؟// شاید من زورتون! 18000000000 هیجده میلیارد دلار ارز جهانگیری 4500 تومان بود که حیف شد که میل شد؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس