به گزارش مشرق، علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ ضمن تبریک روز ۲۵ فروردین ، روز بزرگداشت عطار نیشابوری و ۲۲ سالگی رادیو فرهنگ، گفت: عطارنیشابوری یکی از شاعران بزرگ ،عارف و از مردان نام آور تاریخ ادبیات ایران است. سخن او ساده و گیراست. او برای بیان مقاصد عرفانی خود بهترین راه را که همان آوردن کلام ساده و بی پیرایه و خالی از هرگونه آرایش است انتخاب کرده است. گفتار ساده عطار از سوختگی دلش سرچشمه گرفته است به همین دلیل آثارش خواننده را مجذوب می کند و همچنین کمک گرفتن او از تمثیلات و بیان داستانها و حکایات مختلف یکی دیگر از جاذبه های آثار عطار نیشابوری است .
بیشتر بخوانید:
اسکورسیزی چگونه در «مرد ایرلندی» جنایت سیستماتیک دولت آمریکا را پنهان میکند؟ +عکس و سند
وی افزود: عطار سرمشق عرفای نامی بعد از خود همچون مولوی و جامی ، قرار گرفته و آن دو نیز به مدح و ثنای این عارف بزرگ پرداخته اند. حبیبی با اشاره به اینکه عطار نیشابوری ارادتمند خواجه کائنات، حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم و خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) بود، اظهار داشت: عطار درباره نام خود در مصیبت نامه می نویسد"من محمد نامم و این شیوه نیز ختم کردم چون محمد ای عزیز"
مدیر رادیو فرهنگ در ادامه نیز به غزلی از عطار نیشابوری اشاره کرد که در ذیل آمده است.
جانا، حدیث حسنت، در داستان نگنجد
رمزی ز راز عشقت، در صد زبان نگنجد
سودای زلف و خالت، در هر خیال ناید
اندیشهٔ وصالت، جز در گمان نگنجد
هرگز نشان ندادند، از کوی تو کسی را
زیرا که راه کویت، اندر نشان نگنجد
آهی که عاشقانت، از حلق جان برآرند
هم در زمان نیاید، هم در مکان نگنجد
آنجا که عاشقانت، یک دم حضور یابند
دل در حساب ناید، جان در میان نگنجد
اندر ضمیر دلها، گنجی نهان نهادی
از دل اگر برآید، در آسمان نگنجد
عطّار وصف عشقت، چون در عبارت آرد
زیرا که وصف عشقت، اندر بیان نگنجد
حبیبی در پایان اعلام کرد به مناسبت روز عطار در برنامه "بهار نشین" که ساعت ۱۶:۳٠ از شبکه فرهنگ پخش می شود، گفتگوی زنده تلفنی با آقای دکتر عبدالمهدی مستکین ،رئیس موسسه فرهنگی اکو و پژوهشگر آثار عطار خواهیم داشت .
یادآور می شود شبکه فرهنگ شبکه رادیویی فارسی زبان است که با ارائه ی اطلاعات در حوزه های ملی، تخصصی و عمومی در جهت خواست مخاطب پیگیر و فرهیخته خود به مباحث و رویدادهای فرهنگی، به صورت ۲۴ ساعته به تولید، تامین و پخش برنامه های ارزشمند و فاخر در سطح ملی و بین المللی اقدام می کند.
علاقه مندان می توانند رادیو فرهنگ را روی موج اف ام ردیف ۱٠۶ مگاهرتز بشنوند.