کد خبر 1061568
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۱
دارو نمایه

سازمان غذا و دارو در اطلاعیه ای دستور جمع آوری و حذف تمامی فراورده های رانیتیدین بازار دارویی کشور را از تاریخ ۲۴ فروردین صادر کرد.

به گزارش مشرق، سازمان غذا و دارو در اطلاعیه ای دستور جمع آوری و حذف تمامی فراورده های رانیتیدین بازار دارویی کشور را از تاریخ ۲۴ فروردین صادر کرد.

در این اطلاعیه آمده است: «داروی رانیتیدین، جزو دسته دارویی H۲ بلاکرها بوده که گیرنده های هیستامین را غیر فعال و مانع ترشح اسید از سلول های معده می شود. این دارو با کاهش اسید معده در درمان مشکلات گوارشی ناشی از افزایش اسید معده از حدود ۴۰ سال قبل در بازار دارویی دنیا مورد استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

ایران چگونه درباره کرونا بهتر از آمریکا و اروپا عمل کرد؟

مطابق بررسی های آزمایشگاهی انجام شده توسط مراجع معتبر بین المللی در اواخر سپتامبر سال ۲۰۱۹(معادل مهرماه سال  ۱۳۹۸)، سطوح پایین نوعی از ناخالصی نیتروزآمینی به نام NDMA در فرآورده های رانیتیدین شناسایی شد، ولی با توجه به عدم وجود شواهد علمی کافی برای توصیه‌ عدم استفاده از این دارو در آن زمان، تحقیقات لازم ادامه یافت.

بر اساس نتایج اخیر به دست آمده از بررسی های آزمایشگاهی، در تاریخ اول آوریل ۲۰۲۰ (معادل ۱۳ فروردین ۱۳۹۹)FDA خبرحذف و جمع آوری کلیه فرآورده های رانیتیدین را از بازار دارویی خود اعلام کرد.

بررسی های آزمایشگاهی نشان داده اند، حتی اگر در زمان تولید رانیتیدین، میزان  NDMA در فرآورده تولید شده صفر یا در حد مجاز باشد، با گذشت زمان این ناخالصی در فرآورده ایجاد و افزایش یافته و ممکن است به حدود بالاتر از سطوح مجاز برسد. شرایط نگهداری دارو مانند مجاورت با دمای بالا و یا مدت زمان طولانی نگهداری حتی در دمای معمولی اتاق می تواند این فرآیند را تسهیل کند.

نکته قابل توجه آن است که انواع نیتروز آمینها که در بسیاری از گونه های حیوانات و انسان به عنوان عامل سرطانزا شناخته شده اند، در بسیاری از گوشت‌های فرآوری شده مثل ماهی دودی، گوشت های نمک سود، گوشت های گریل شده، سوسیس، کالباس و سایر مواد غذایی فرآوری شده، به میزان کم وجود دارند.

سازمان غذا و داروی کشور همزمان با صدور اطلاعیه FDA مبنی بر شناسایی NDMA در فرآورده های رانیتیدین در مهر ماه سال گذشته، مبادرت به انجام آزمایشات لازم بر روی مواد اولیه و فرآورده های نهایی رانیتیدین موجود در بازار دارویی کشور کرد.

با توجه به نتایج آزمایش های انجام شده و اعلامیه اخیرFDA و همچنین در راستای حصول ایمنی دارویی، با عنایت به وجود انواع داروهای مناسب جایگزین برای فرآورده های رانیتیدین که دارای اثربخشی و ایمنی بالاتر هستند، سازمان غذا و دارو، تصمیم توقف تولید، توزیع و جمع آوری کلیه فرآورده های رانیتیدین از بازار دارویی کشور را اتخاذ کرد.

به همکاران محترم جامعه پزشکی توصیه می شود، از سایر دسته های دارویی H۲ بلاکرها و مهارکننده های پمپ پروتون (PPI) مانند فاموتیدین، سایمتیدین، امپرازول، اس امپرازول، لانزوپرازول، رابپرازولو پنتوپرازول که تاکنون طبق مطالعات صورت گرفته، هیچگونه آلودگی NDMA را نشان نداده اند، به عنوان گزینه های درمانی جایگزین استفاده کنند.

هشدار به تمام مصرف کنندگان فرآورده‌های رانیتیدین

همچنین به تمامی مصرف کنندگان فرآورده های رانیتیدین توصیه می شود، ضمن قطع دارو، با پزشک معالج خود در مورد سایرگزینه های درمانی جایگزین مشورت کنند.

لازم به ذکر است؛ با وجود تمامی آزمایشات معتبر صورت گرفته بر روی داروها، قبل از ورود آنها به بازار مصرف، پرونده ایمنی یک فرآورده دارویی، هرگز بسته نخواهد شد و همچون موارد حذف دارو در تاریخ صنعت دارویی، با پیدایش روش های آزمایشگاهی جدید و شناسایی انواع فاکتورهای خطرآفرین یک دارو، در صورت وجود جایگزین داروی مناسب و کم خطرتر، حذف فرآورده هایی دارویی از بازارهای جهانی صورت خواهد گرفت.

لذا، جمع آوری فرآورده های رانیتیدین، یک اقدام محافظتی قابل انجام و یکی از راه های پیشگیرانه از اثرات تجمعی سایر ناخالصی ها و آلودگی های غیر قابل اجتناب محیطی و خوراکی موجود در زندگی انسان ها بوده و طبق منابع معتبر علمی، جای نگرانی برای بیماران و مصرف کنندگان این دارو که پیش از این، از رژیم دارویی رانیتیدین استفاده می کردند،  وجود ندارد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۲۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
    14 3
    خاک برسرتون
  • IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
    17 10
    قبلا هم عباس تبریزیان گفته بود این داروها مضرند ولی واکنش ها فقط اهانت و توهین و تخریب تبریزیان بود.
  • IR ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
    5 1
    یه داروی خوب هم که هست الکی یه چیزی درست میکنن جمعش کنن.وا مصیبتا وا اسفا
    • IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
      6 1
      دوستمون راست میگه انقدر مردم به وزارت بهداشت بدبین هستند تمامی تراریخته ها مجاز تمامی نوشابه ها و کالباس ها بخاطر نیتروامین ها هستند که سالم می مانند انها هم مجاز در مقابل رانیتیدین که فاقد نیترو است و بعدها بخاطر نگهداری بد دارای نیترو می شود و در کنارش برعکس سوسیس و کالباس فواید بی شماری برای همه مردم دارد ممنوع !!!!!
    • IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
      1 0
      آخه بی سواد 22:23 نوشته است FDA امریکا ممنوع کرده یعنی در تمام دنیا ممنوع شده چه ربطی به وزارت بهداشت ایران داره ؟؟!! در ضمن وزارت بهداشت تنها منبع علمی سلامت و بهداشت در کشوره که مدیریتش رو تو بیاری کرونا نشون داد . در ضمن سوسیس و کالباس چه فواید بی شماری داره پروفسور ؟؟!!!
  • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
    3 5
    هزاران داروی مخرب ازاد ولی یک داروی مفید ممنوع- زنده باد جمهوری اسلامی
    • IR ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
      4 3
      آی کیو میگه تمام دنیا دارن جمع میکنن، توی معلوم الحال میگی جمهوری اسلامی؟؟
  • امید IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    3 0
    راینیتیدین از ۷ ماه پیش در بعضی از کشورها مانند سوئد ممنوع شده است.
  • IR ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    0 3
    جمع بشه،به همین راحتی!خسارات جانی این چهل ساله که به میلیون ها نفر وارد شده را چه کسی جبران می کنه؟با این پزشکی لیبرالی ما به کجا داریم می رویم،با همین داروها دهه ها کوبیدید تو سر طب سنتی،و چه ساده عبور کردید،شاید چهل سال بعد هم داروهای جایگزین اش رو به خاطر عوارض زیاد جمع کنید و داروی دیگری رو در لیست تجارتتان جایگزین کنید.
    • IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
      0 0
      پزشکی لیبرال؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    1 6
    ما در طب اسلامی دارویی پر قدرت تر از رانیتیدین داریم بنام هاضوم،که دستور ساخت آنرا شخص پیامبر اسلام داده اند. نه تنها عوارض رانیتیدین را ندارد که برکات دیگری هم دارد مثل هضم غذا سنگین، دفع رفلکس معده، ایجاد پرزهای از بین رفته معده و جلوگیری از لقوه یا رعشه خدا حفظ کند حضرت آیت الله تبریزیان را که این دارو را من از ایشان آموختم حالا به علت آتش زدن کتاب هاریسون پی می برم
    • RPP00352 IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
      5 2
      کاش تو رو هم با اون کتابه آتش می زد
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    1 0
    معلوم نیست سازمان غذا و دارو چرا هیچ وقت به محققین داخلی اعتماد ندارد . اگر سازمانهای آمریکایی دارویی را تایید کنند این سازمان هم تایید می کند و اگر رد کنند این سازمان رد می کند. تراریخته ها هم که مورد اشاره کاربران قرار گرفته از همین اصل پیروی می کند چون آن سازمان دولتی آمریکایی تایید کرده پس این سازمان دولتی ایران هم باید تایید کرده و بر مخالفان بتازد. فقط یک سوال می ماند؟ بودجه سازمان غذا و دارو از کجا تامین می شود؟ آنهم آمریکایی است؟ پیروی بیچون و چرای این سازمان ایرانی از آن سازمان آمریکایی شدیدا نیازمند شفاف سازی است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس