کد خبر 1071037
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۶
امنیتی‌ها وارد ماجرای گرانی خودرو شدند

درپی افزایش بی‌ضابطه قیمت خودرو در بازار، برخی نهادهای امنیتی وارد ماجرا شدند.

به گزارش مشرق، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان در گفتگوی ویژه خبری گفت: خودروساز وجود کالا در بازار را تضمین کند؛ این شرط لازم برای رعایت حقوق مصرف کننده است.

عباس تابش با اشاره به اینکه برای تعیین قیمت خودرو، ذینفع‌های مختلفی دخالت دارند، گفت: خودروساز باید با تولید کافی و عمل به تعهدات، وجود کالا در کف بازار را تضمین کند و این شرط لازم برای رعایت حقوق مصرف کننده است.

وی افزود: در سال به حدود یک میلیون و 500 هزار خودرو نیاز داریم، اما بر اساس آمار تولید خودروسازان، تولید خودرو حدود 760 هزار دستگاه و واردات خودرو هم ممنوع است و این تولید ناکافی، عرضه و تقاضا را برهم می‌زند.

بیشتر بخوانید:

برای رهایی از آشفته بازار خودرو چکار کنیم؟ +جدول

تابش گفت: متأسفانه به علت اینکه کالای مصرفی را با سیاست‌های اقتصادی به کالای سرمایه‌ای تبدیل کردیم در هر باز شدن سایت فروش خودرو، حدود 5 میلیون متقاضی به سایت مراجعه می‌کنند بنابراین تقاضای کاذب در بازار وجود دارد و باید برای آن چاره اندیشی کرد.

وی افزود: قیمت گذاری سازمان حمایت بر اساس شاخص‌ها انجام می‌شود و منطقی بوده است.

مرتضی شجاعی کارشناس بازار خودرو نیز گفت: در وضعیت فعلی بازار و با جستجو در نشانی‌های اینترنتی، خودروهای صفر مدل 1397 را هم پیدا می‌کنیم که نشان می‌دهد برخی افراد بر روی خودروهای تولید داخل، دو سال سرمایه گذاری کرده اند.

وی افزود: این موضوع نشان می‌دهد هم سیاستگذار و هم تولیدکننده مسیری را طی کرده که فرد را متقاعد کرده است که بیش از دو سال، سرمایه خود را بخواباند.

شجاعی با اشاره به اینکه ساختار حاکمیت ایران تحت تحریم و تهدید غرب و به ویژه امریکا بوده است، اضافه کرد: راهبردها و سیاستگذاری‌های ما برای صنعت خودرو، درست نبوده است، زیرا اگر این چنین بود تولید خودروی پراید و یا 405 نباید پس از این همه سال به این قیمت و کیفیت برسد و با خروج از خط تولید، قیمت هم افزایش یابد.

فقط چند نفر بازار خودرو را خراب کردند

رئیس شورای رقابت گفت: دلالی خودرو، سازمان یافته است و دلالان هم مشخص هستند و نهادهای نظارتی باید با آنها برخورد کنند.

رضا شیوا با اشاره به اینکه بیش از 40 سال از صنعت خودروسازی کشورمان می گذرد, افزود: باید داخلی سازی را ادامه می دادیم.

وی با بیان اینکه دولت، پیوسته به صنعت خودروسازی ما در این 40 سال کمک کرد, ادامه داد: خودروسازی ما مشکل ساختاری دارد و مهمترین مشکل این است که خودروسازی دولتی است.

شیوا با اشاره به اینکه مبنای قیمت گذاری باید بر اساس میزان افزایش قیمت مواد اولیه خودرو باشد, اضافه کرد: در بهمن سال 1397 قیمت گذاری خودرو بر اساس 5 درصد زیر نرخ بازار انجام شد و شورای رقابت دخالت نکرد اما از آن زمان تاکنون خودروسازان باز هم زیان دارند.

وی افزود: بحث زیان فقط مربوط به قیمت نیست بلکه آن را در هزینه های نامربوط دیگر خودروساز هم باید ببینیم.

رئیس شورای رقابت گفت: بازار کنونی خودرو کاذب است و فقط چند نفر این بازار را به این وضعیت دچار کردند و دستگاه های نظارتی و امنیتی باید برای کنترل این بازار و کوتاه کردن دست دلالان، ورود کنند و اگر این گروه از بین نروند بازار خودرو همچنان آشفته خواهد بود.

شیوا افزود: شورای رقابت از حدود یک سال و چهار ماه پیش از قیمت گذاری خودرو کنار گذاشته شد و ما به همه دستگاه های نظارتی کشور شکایت کردیم.

وی درباره فرمول قیمت گذاری کنونی خودرو هم گفت: پایه قیمتی بر اساس خرداد سال 97 است به علاوه تورم بخشی که از آن زمان تا پایان اسفند سال 98 اتفاق افتاده است. برای نمونه قیمت خودرو پراید بر اساس این قیمت گذاری در مقایسه با قیمت کارخانه حداکثر باید 20 درصد اضافه شود.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هم گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود 17 درصد در خودروسازی سهم دارد و مدیر عامل را انتخاب نمی کند بلکه فقط سهامدار است.

تابش افزود: افزایش تقاضا برای خودرو از 25 نفر به ازای هر خودرو در شهریور سال 1398 به 200 نفر در پایان سال 1398 رسید.

وی با بیان اینکه برای رفع مشکل، خودرو باید به اندازه کافی در بازار عرضه شود, اضافه کرد: امسال هر کدام از خودروسازها مکلف شدند 600 هزار خودرو تولید کنند.

تابش به مردم قول داد که با همت دستگاه های امنیتی، نظارتی, شورای رقابت و با سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت, در یک ماه آینده بازار خودرو متعادل شود.

شجاعی کارشناس بازار خودرو نیز گفت: از اسفند سال 98, فروش فوری نداریم اما بر اساس خبرهایی، خودروهای پرتیراژ از خط تولید خارج می شود و اظهار نظرهایی می کنند که منتظر پراید 100 میلیون تومانی باشید.

اشکان میرمحمدی بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی که در سال 98 ابلاغ شد برداشت وزارت صمت این بود که شورای رقابت باید از گردونه قیمت گذاری، حذف شود اما سازمان بازرسی کل کشور به استناد بند 5 ماده 58 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44, گزارش های متعددی را به مقامات مختلف از جمله معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت داد تا پس از مدت قابل ملاحظه ای آقایان قانع شدند که باید شورای رقابت هم دستورالعمل تعیین قیمت خود را برای تصویب به ستاد تنظیم بازار ارائه کند.

وی ادامه داد: در جلسه چهارشنبه هفته پیش، وزیر صمت دستور داد شورای رقابت نسبت به ارائه قیمت و فرمول قیمت گذاری اقدام کند بنابراین اکنون فضا آماده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    10 1
    اون دوتا شرکت لانه ی جاسوسی هستن و باید تسخیر بشن
  • ت IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    5 0
    این چند نفر را بذارید کنار دیوار بکشید که خیال مردم راحت بشه
    • آرمان IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
      5 0
      این چند نفر قابلیت تعیین رییس جمهور رو هم دارند،این چند در پوشش شرکت های سوری سهام دار عمده ی صنایع مادر و اصلی توی مملکت هستند که البته با کمک و استفاده رانت از افراد دولتی مانند جهانگیری به این جا رسیدن که کل اقتصاد ایران تحت تاثیر اونهاست.کسانی که رابطه مستقیم با سازمان های ضد انقلاب ایران مثل مجاهدین و اپوسیزیون در خارج کشور دارند.تمام بدبختی ما وجود اینهاست و هیچ ربطی هم به تحریم ندارد. اینو بدونید تمام قطعات وارداتی پراید و پژو با ارز ۴۲۰۰(جهانگیری) وارد میشن ولی قیمت به دلار ۱۷تومنی میفروشن به اسم دلال های بازار
  • رضا IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    2 4
    آقا طرف پول داره دوست داره خودرو بخره حتما باید بلاجبار بیاد تو بورس تو تولیدت و زیاد کن حرف زور هم نزن لطفا
    • علی IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
      7 0
      زر مفت نزن لطفا
  • IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    1 0
    اقای شیوا فقط یک کارخانه را نام ببرید که خودرو میسازدومنتاز نمیکند دولت فقط سرهم بندی خودروهای چینی وکره ای راخواست نه ساخت ان را صنایع خودروسازی ماتوسط دولتها خراب شد شما بگویید چرا
  • جاسم IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    1 0
    نفرات مقصر :ایرانخودرو-سایپا-وزارت صمت-شورای رقابت-سازمان حمایت-سازمان تعزیرات-دلالان وابسته به ۲ خودروساز
  • IR ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    0 0
    پس چقد باید بی قانون باشه که چند نفر این اوضارو واس مملکتی با این جمعیت،،ایجاد کنند.. و مسیولین هم بدونن کیه.و اقدامیم نکنن!
  • IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    1 0
    ی فیلم بود،،،اون چند نفر،،،از رو ایشون ساختن..خخخخخخ
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    0 0
    مشکلات اقتصادی ایران، برنامه ی سودحویان وابسته به کشورهای خارجی است
  • نام IR ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
    0 0
    یه نفر نیست حریف این خون آشام ها بشه؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس