به گزارش مشرق، روزنامه اعتماد در شماره ۴۶۴۵ روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ در گزارشی با عنوان " تخلف کنند، عزل میشوند" با درج عبارتی تکراری و ناقص، باعث قلب حقیقت شده است که روابط عمومی شورای نگهبان در راستای تنویر افکار عمومی توضیحاتی را تنظیم کرده که انتظار است وفق ماده ۲۳ قانون مطبوعات در همان صفحه و ستون چاپ شود:
رسالت یک رسانه آگاهی بخشی و سرمایه آن اعتماد عمومی است. این سرمایه تنها با اطلاع رسانی صحیح و بیان کامل همه حقایق رخ میدهد و پنهان کردن برخی واقعیات، جامعه را در درک درست و تحلیل صحیح رهنمون نمیسازد.
بیشتر بخوانید:
چرا در حکومت امام علی(ع) هم فساد رخ داد؟
علت برکناری وزیر صمت هرچه بود مشکلات مردم و گرانی خودرو نبود
آنچه در توصیف انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با عبارت «گستردهترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی از سوی شورای نگهبان» توسط روزنامه اعتماد ذکر شده، به دور از یک نگاه همه جانبه و درک صحیح از موضوع انتخابات است.
میزان تأیید و رد صلاحیت داوطلبان تابعی از میزان ثبت نام آنان در انتخابات است. متأسفانه در نظام انتخاباتی ایران به دلیل ضعف و خلاء قوانین انتخاباتی، شاهد بی انضباطی در ثبت نام داوطلبان هستیم به نحوی که انبوهی از داوطلبان فاقد شرایط قانونی به شکل بی محابا و بعضاً تفننی ثبت نام کرده و بار احراز شرایط آنان بر دوش هیات های اجرایی و نظارت می افتد.
این آسیب و اشکال همواره مورد تأکید کارشناسان و مسئولان برگزاری و نظارت بر انتخابات بوده است و به درستی نیز در بند ۲-۱۰ سیاستهای کلی انتخابات اشاره شده است: «{ارتقاء شایستهگزینی از طریق} شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبتنام به شیوههای مناسب قانونی و متناسب با هر انتخابات.»
در انتخابات اخیر بیش از ۱۶ هزار نفر برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند که این رقم در تاریخ ادوار انتخابات مجلس شورای اسلامی بی سابقه بوده و این آمار نسبت به دور قبل – مجلس دهم – ۴ هزار نفر و نسبت به مجلس نهم بیش از ۱۰ هزار نفر افزایش داشته است. این امر در هیچ نظام انتخاباتی در دنیا سابقه ندارد و رقابت ۵۵ نفر - بطور میانگین - برای هر کرسی نمایندگی امری عجیب است.
رقابت میان داوطلبان در انتخابات مجلس یازدهم در حالی آغاز شد که پس از بررسیهای هیات های اجرایی و نظارت نهایتاً بیش از ۷ هزار نفر واجد شرایط قانونی، حدود ۷ هزار نفر فاقد شرایط و تعدادی دیگری نیز انصراف دادند.
لذا از نظر آمار افراد تأیید شده، در طول ادوار انتخابات مجالس شورای اسلامی هرگز شاهد این حجم از داوطلب نبودهایم و از منظر نسبت تأیید، رد و عدم احراز نیز در این دور از برخی انتخاباتهای گذشته شاهد درصد بالاتری از حضور داوطلبان در رقابتهای انتخاباتی بودهایم.
به همین دلیل عبارت «گستردهترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی از سوی شورای نگهبان» که در گزارشهای قبلی روزنامه اعتماد نیز بکار برده شده، اشتباه و ناصحیح است که انتظار میرود مورد توجه و اصلاح خبرنگاران و اهالی محترم رسانه قرار گیرد.