به گزارش مشرق، پس از اقدامات اجرایی رژیم صهیونیستی برای الحاق دره اردن و شهرک های صهیونیست کرانه باختری، محمود عباس ، رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد تمام توافقات تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی را لغو می کند. لغو این توافقات که شامل تمام توافقات برآمده از توافقنامه اسلو در سال 1993 تا کنون می شود، می تواند تبعات شدیدی را بر فلسطین تحمیل کند. تبعاتی که به تغییر عرصه منطقه ای و جهانی خواهد شد.
فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین
شاید مهمترین پیامد لغو توافقات تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی این باشد که این نهاد به دلیل ماهیت وابسته ای که دارد منحل شود. علت امر این است که تمام نهادهای وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری قرار دارند. این نهادها در حالی به مدیریت امور مربوط به فلسطینی ها مشغول هستند که اولاً محدوده فعالیت شان کاملاً محدود به یک منطقه جغرافیایی کوچک و مربوط به امور جزئی است و سیاست گذاری و تصمیم سازی در کرانه باختری با صهیونیست ها است. ثانیاً، هرگونه اقدام در این منطقه به دلیل آنکه خروجی ها و گلوگاه ها در اختیار صهیونیست ها قرار دارد بدون هماهنگی با آنها غیر ممکن است.
بیشتر بخوانید:
گفتوگوی تلفنی اسماعیل هنیه با محمود عباس
افشای تعداد نظامیان اسیر صهیونیست
شروط حماس برای تبادل زندانیان با اسرائیل
هنیه: نتیجه ۲۵ سال همکاری با اسرائیل معامله قرن شد
عباس: اسرائیل دره اردن را الحاق کند به دیوان کیفری بینالمللی میرویم
به طور کلی تشکیلات خودگردان به گونه ای طراحی شده که نهادی کاملاً وابسته است لذا بدون صهیونیست ها امکان حیات ندارد. شاید مهمترین وجه این ماهیت وابسته تشکیلات خودگردان در وابستگی اقتصادی آنها است. حکومت خودگردان تمام بودجه خود را از اروپا، ایالات متحده و کشورهای آسیای حامی غرب دریافت می کند. این بودجه در راستای پذیرش توافقنامه اسلو صورت می گیرد و با لغو آن، قطع خواهد شد. از سوی دیگر مبلغ اندکی از بودجه که از مالیات و عوارض گمرکی حاصل می شود نیز در اختیار صهیونیست ها است و آنها هر از چندگاهی آن را به حکومت خودگردان منتقل می کنند. با لغو تمام توافقات این درآمدها به صفر نزدیک خواهند شد و در نتیجه حکومت خودگردان فلسطین فروخواهد پاشید.
رویارویی مستقیم صهیونیست ها با ملت فلسطین
با لغو توافقات تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی دیگر اقداماتی که صهیونیست ها قصد دارند در کرانه باختری انجام دهند نمی تواند از سوی هم پیمان آنها یعنی دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان اجرایی شود. لذا صهیونیست ها مجبور خواهند بود اقدامات امنیتی و نظامی شان را خودشان مستقیماً در کرانه باختری اجرا کنند این امر موجب خواهد شد به جای دستگاه امنیتی حکومت خودگردان، این رژیم صهیونیستی باشد که برای کوچک ترین اقدامی با فلسطینی ها روبرو شود. مسئله ای که در انتفاضه دوم به خوبی تجربه شد.
افزایش اقدامات مقاومتی
با لغو توافقات بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی به دلیل آنکه اطلاعات دقیق لحظه ای از دستگاه امنیتی حکومت خودگردان به صهیونیست ها نخواهد رسید از یک سو دست مبارزان فلسطینی برای اقدامات مقاومتی بازتر خواهد بود و از سوی دیگر به دلیل آنکه صهیونیست ها مستقیماً با فلسطینی ها درگیر خواهند شد انگیزه مقاومت در فلسطینی ها نسبت به زمانی که با یک فلسطینی عضو دستگاه امنیتی روبرو می شدند تقویت خواهد شد. لذا اقدامات مقاومتی افزایش خواهد یافت. این تجربه در انتفاضه دوم صهیونیست ها رازمینگیر کرد.
ترور ابومازن
لغو تمام توافقات تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی موجب خواهد شد صهیونیست ها دیگر نیازی به کسانی که به عنوان عامل آنها در کرانه باختری اقدام می کردند نداشته باشند. لذا دلیلی برای ادامه حیات ابومازن که در رأس حکومت خودگردان قرار دارد وجود نخواهد داشت و او به سرنوشتی شبیه یاسر عرفات دچار خواهد شد که پس از دو سال محاصره منزلش به طرز مشکوکی جان سپرد و پرونده قتل مشکوک او با مواد سمی رادیو اکتیو هنوز مفتوح است.
ترور فرماندهان درجه اول امنیتی و سیاسی
هنگامی که همکاری های تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی قطع شود کسانی که روابط جدی و مخفی با صهیونیست ها داشته اند از یک سو به درد صهیونیست ها نخواهند خورد و از سوی دیگر به دلیل اطلاعاتی با اهمیتی که دارند برای صهیونیست ها یک خطر محسوب می شوند لذا صهیونیست ها همچون یاسر عرفات اقدام به ترور و حذف کسانی خواهند کرد در این رتبه قرار داشته و می تواند تماماً برای صهیونیست ها هزینه باشد و منفعتی هم با قطع همکاری ها در آنها برای صهیونیست ها یافت نشود.
وقوع انتفاضه همه جانبه
با توجه به مواردی که در فوق به آنها اشاره شد فضای کرانه باختری با قطع همکاری ها به سمتی خواهد رفت که ملت فلسطین بتوانند اقدامات مقاومتی بیشتری انجام دهند با انگیزه ای که در ملت فلسطین برای آزادی وطن اشغال شده شان وجود دارد و تاریخ نشان داده آنها با به وجود آمدن کوچک ترین منفذها برای آزادی این وطن از دست رفته به پا می خیزند ، لذا قطع همکاری ها بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی این فرصت را برای فلسطینیان آماده خواهد کرد و احتمال وقوع یک انتفاضه سراسری بسیار محتمل و قوی است.
واقعیتی فراتر از محاسبات روی کاغذ
آنچه طی 15 سال حاکمیت ابومازن بر کرانه باختری تا کنون رقم خورده این تجربه را ثابت کرده است که ابومازن هیچ گاه چنین اقدامی انجام نخواهد داد و قطع همکاری با رژیم صهیونیستی و لغو تمام توافقات تنها کلامی در فضا باقی خواهد بود. او سال 2015 در کمیته مرکزی ساف پیشنهادی را به تصویب رساند که براساس آن قرار شد تمام توافقات با رژیم صهیونیستی لغو شود اما امروز با گذشت 5 سال ازآن زمان هنوز آن مصوبه جوهری بر کاغذ است. در مقابل آنچه در عمل به وقوع پیوسته، افزایش همکاری های تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی بوده است.
امروز به بهانه کرونا و همکاری بهداشتی بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی، همکاری امنیتی بین دو طرف بیشتر هم شده است چرا که پیگیری امور مربوط به امور بهداشتی کرانه باختری در رژیم صهیونیستی در اختیار ارتش این رژیم و فرماندهی هماهنگی کرانه باختری قرار دارد لذا این هماهنگی ها در راستای همکاری های امنیتی گذشته در حال تحکیم و استمرار است.
تنها راه حقیقت یافتن آزادی فلسطین ، آزاد شدن کرانه باختری از دست دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان است که با آزاد شدن آن ، فلسطینیان این منطقه در کنار سایر مردم جهان می توانند فلسطین را نجات دهند امری که امروز توسط ابومازن در کرانه باختری برای صهیونیست ها در حال پیگیری است. مسئله ای که بر زبان یک حاخام صهیونیست جاری شد و گفت: ابومازن نعمت خدا برای ما در فلسطین است و کسی بهتر از او برای ما پیدا نمی شود.