زنگنه نمایه

«راز ماندگاری بیژن زنگنه در وزارت نفت، استخدام برخی نمایندگان است و نه مدیریت و توانمندی او.»

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: شاید حتی خود بیژن نامدار زنگنه هم پس از آن عملکرد اعجاب‌انگیز(!) در وزارت نفت دولت اصلاحات فکرش را نمی‌کرد که دوباره بر صندلی این وزارتخانه تکیه بزند اما به هر روی حسن روحانی در شرایطی که وزارت نفت نیاز به مدیری کارآمد، پرتوان و با سابقه درخشان داشت، تصمیم گرفت «بیژن زنگنه‌ای» را که در آزمون پیشین وزارت نفت موفق نبود، دوباره بیازماید. در نهایت سکان وزارت نفت برای دگربار به کسی سپرده شد که شاهکارهایش از جمله پرونده کرسنت و استات‌اویل محل انتقادهای زیادی بوده است.

بیشتر بخوانید:

جزئیات گفتگوی تلفنی روحانی با زنگنه

سرعت مدیرت در زمان ژنرال‎ها

با توجه به عملکرد ژنرال بیژن در سال‌های ابتدایی دولت یازدهم، انتظار از مجلس، استیضاح جناب وزیر بود اما نه‌تنها زنگنه در مجلس نهم استیضاح نشد، بلکه در مجلس دهم هم با کسب ۲۳۰ رای موافق و تنها ۳۵ رای مخالف موفق شد برای دهمین بار رای اعتماد از مجلس بگیرد و برای چهارمین بار سکاندار وزارت نفت شود.

اما رمز و راز ماندگاری آقای زنگنه چیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید در کارنامه کاری بیژن زنگنه مداقه کرد که آیا راز جلوس همیشگی او بر صندلی وزارت نفت عملکرد اوست یا باید این راز را در جایی دگر جست؟

 مرور کارنامه زنگنه که پیش از وزیر شدن در دولت یازدهم معتقد بود گروهان‌ها باید جای خود را به ژنرال‌های نفتی بدهند، نشان می‌دهد عملکرد او نه‌تنها جای دفاع ندارد، بلکه نقاطی بس تاریک در آن دیده می‌شود.

- اصرار بر محرمانه ماندن قراردادهای نفتی که ناقض حاکمیت ملی، در تضاد با منافع ملی و اقتصاد مقاومتی و عامل مدیریت خارجی‌ها بر مخازن کشور بود.

- اعتماد مجدد به شرکت فاسد توتال و امضای تفاهمنامه با این شرکت، با کارنامه‌ای پر از خیانت، جهت توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی که موجب شد اطلاعات فنی میدان در اختیار توتال قرار گیرد و توتال به بهانه تحریم‌ها از انجام تفاهمنامه امتناع ورزد و اطلاعات را در اختیار قطر قرار دهد تا این کشور بتواند برداشت از این میدان مشترک را به بیشینه مقدار برساند.

- تحمیل هزینه و خسارات گزاف به کشور با حذف کارت سوخت و افزایش قاچاق سوخت و سپس راه‌اندازی مجدد کارت سوخت

- تکیه بر صادرات نفت خام، بی‌توجهی به توسعه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و نادیده‌ گرفتن صادرات فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا

- نداشتن اهتمام عملی برای مقابله با تحریم‎ها و بستن روزنه‌‎های موجود جهت بی‌‎اثر کردن آنها(طبق نامه ۷۲ تن از نمایندگان مجلس به سران قوا)

- بی‌توجهی به سرمایه‌ها و تولیدکنندگان داخلی.

این موارد تنها بخشی از عملکرد بیژن نامدار زنگنه در کنار پرونده کرسنت، توتال و استات‌اویل است.

هیچ وزیری با این کارنامه نمی‌تواند همچنان بر کرسی وزارت تکیه زده و کار او به استیضاح نکشد؛ مگر عوامل دیگری همچون استخدام نمایندگان در وزارت به داد جناب وزیر برسد.

رویه استخدام نمایندگان در وزارت نفت در این سال‌ها به یک امر عادی جهت حفظ صندلی وزیر تبدیل شده که اسامی این نمایندگان با یک جست‌وجوی ساده قابل دسترسی است. این روند تا آنجا پیش رفته که برخی نمایندگان مجلس دهم هم که مدافع عملکرد زنگنه در مجلس بودند، به استخدام این وزارتخانه درآمده‌اند که در بین آنها فرد اصلاح‌طلبی وجود دارد که یکبار در دوران ژنرال زنگنه به وزارت نفت کوچ کرد و بازنشسته نیز شد اما اکنون دوباره عزم رفتن به این وزارتخانه کرده است.

با این همه به نظر می‌رسد اتفاقات اینچنینی لزوم توجه بیشتر نهادهای نظارتی را می‌طلبد تا این موارد مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد و این گونه نشود که برخی‌ آقایان با دادوستد‏، همیشه وزیر باشند و نمایندگان برای استخدام در وزارتخانه‌ها، به جای وکیل مردم، وکیل وزیر در مجلس باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • علی GB ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    15 0
    ایشان همان روزی که رای اعتماد گرفت حدود ۱۷ میلیارد دلار به کشور از بابت قراداد کرسنت خسارت وارد کرد و آن نماینده گان خائن به کشور هم که به ایشان رای اعتماد داد ن در آن خسارت سهیم هستند خدا بر همتون لعنت کند . هم معرفی کننده ، هم معرفی شونده و هم رای دهنده لعنت خدا بر شما باد
  • شرقی IR ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    9 0
    خلاصه ش می شود اینکه: اگر این غده ی سرطانی اصلاحات از پیکر ایران عزیز جراحی شود، ایران از رنج و گرفتاری نجات می یابد.
  • IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    3 0
    با استخدام نمایندگان مجلس
  • IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    6 0
    بله کار زنگنه خریدن آدمها با امکانات عظیم در پروژه های صنعت نفت است و در این راه همه چیز می خرد از جمله رسانه و خبرنگار و هر کسی که کوچکترین دسترسی به مراکز قدرت دارد. سلاح دیگر زنگنه هم بازی با کلمات است که در آن استاد است البته او در مقابل کارشناسان وارد مباحث سیاسی و حتی امنیتی می شود و در مراکزی که مقابلش کارشناس نفتی نیست وارد بحثهای کارشناسی می شود
  • علی IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    6 0
    وقتی به نمایندگان پست و مقام بدی و بچه ااشونو استخدام کنی میخوای استیضاح بشی!!!
  • FI ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    7 0
    راز ماندگاري آقای وزیر و امثالهم در قدرت اینه که, اون بالا بالاها یکی هست که هم به نعل میزنه, هم به میخ.
  • IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    5 0
    اگر شفافیت نباشد باز هم تا زنده است وزیر می ماند و به ماموریتش که همان ویرانی اقتصاد کشور است ادامه می دهد
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    8 0
    احسنت؛ بنده کارمندشرکت نفت فلاتقا ره هستم و به عینه لمس میکنم که جناب کمتر سرجوخه، همپا و هم نظر بادولت تاکنون هدفی بجز تهی کردن شرکت نفت از خودکفایی و زمینه سازی برای ورود شرکتهای خارجی به امید برجام نافرجام نداشته است و وجود لحظه به لحظه وی در نفت خسارتبار است
  • US ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
    0 0
    این عملکرد ضعیف و بعضا منفی و بی توجهی به توان تولید داخلی و نیروی انسانی متخصص و متعهد مصداق آب به آسیاب دشمن ریختن است. امید است با ورود نهادهای نظارتی، این توطئه دشمن خنثی شود. انشاالله
  • ناشناس CH ۰۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    1 0
    عجب سرزمین عجایبی است ایران ، یعنی طبق این متن نوشته هیچ قانونی در مملکت نیست که اگر یکی مثل زنگنه توی دو قلم جنس ۱۶ میلیارد دلار به کشور ضرر زد نه تنها محاکمه و مجازات نشه بلکه آزاد باشه که خلافی دیگر هم کرده و با نمایندگان هم زد و بند کرده و با حفظ صندلی ریاست خود به فجایع خود تا لب گور ادامه دهد ! این یعنی فاجعه یعنی نداشتن قانون و ضعف شدید قوه قضائیه و مجریه ، خوب این معضل در مورد خود رئیس جمهور نا کارآمد هم صدق می کند و هیچ استیضاح و بر کناری هم در کار نیست .
  • علی IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
    1 0
    بعضی انتخاب ها می تواند سرنوشت یک ملت راتغییردهد خواه صواب وخواه ناصواب.درموردوزیر نفت عاقدکرسنت چه می توان گفت؟!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس