به گزارش مشرق، «جرمی هانت»، وزیر خارجه سابق انگلیس که زمانی از توافق هستهای برجام حمایت میکرد روز پنجشنبه از رویکرد آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران حمایت کرده است.
هانت که همراه با «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در یک نشست مجازی در اندیشکده «هنری جکسون» حضور داشت درباره تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران گفت: «فکر میکنم نکته اصلی این است که هیچکس نمیتواند اجازه دهد ایران بار دیگر به مرحله خریداری سلاح برگردد.»
بیشتر بخوانید:
پمپئو: انقضای تحریم تسلیحاتی، ایراد اساسی برجام بود
وی در ادامه گفت: «من کاملاً موافقم که ما باید راهی برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران پیدا کنیم.»
«برایان هوک» روز پنجشنبه گفته دولت این کشور در حال انجام رایزنیهایی با متحدان منطقهای خود جهت تهیه پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت با هدف تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران است.
پایگاه نشنال با گزارش این خبر نوشت برایان هوک همچنین خواستار حمایت جهانی از تلاشهای آمریکا برای تمدید این تحریمها شده است.
او که روز پنجشنبه در کنار «جرمی هانت»، وزیر خارجه سابق انگلیس سخنرانی میکرد گفت چنانچه تلاشهای آمریکا به جایی نرسد و تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران در ماه اکتبر منقضی شود واشنگتن آماده است از ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» در توافق هستهای برجام برای بازگرداندن کل تحریمهای سازمان ملل علیه ایران استفاده کند.
هوک گفت با متحدان منطقهای آمریکا درباره تهیه پیشنویس این قطعنامه گفتوگو کرده و رایزنیهایی در شورای امنیت برای جلب نظر موافق سایر اعضا با آن در جریان است.
هوک گفت: «ما فکر میکنیم این تحریمها باید تمدید شوند. ما حق بازگرداندن تمامی تحریمها را داریم. البته ترجیحمان این نیست.»
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در ادامه مدعی شد: «اینکه اجازه بدیم این تحریمها منقضی شوند برای همه بد است.»
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت به ۹ رأی مثبت نیاز دارد و هیچ یک از پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) نیز نباید آن را وتو کنند.
چین و روسیه که از حق وتوی قطعنامهها در شورای امنیت برخوردار هستند تا کنون به صراحت مخالفت خودشان را با تلاشهای آمریکا در این خصوص اعلام کردهاند.
هوک در ادامه مدعی شد که ایران بالاخره پای میز مذاکره با آمریکا خواهد رفت. هوک گفت: «در یک جایی آنها پای میز مذاکره خواهند آمد و اگر رئیسجمهور برای بار دوم انتخاب شود نمیدانم چهار سال دیگر چطور میخواهند اوضاع را سرهمبندی کنند.»