به گزارش مشرق، سیداحسان قاضیزاده هاشمی در پاسخ به این سؤال که آیا رئیس پیشین فدراسیون فوتبال که به دلیل بازنشستگی از این سمت کنارهگیری کرده بود دوباره میتواند به عنوان سرپرست فدراسیون بازگردد، اظهار داشت: موضوع مربوط به او، از ماههای پیش مطرح شده بود و مخصوصا آنکه یک محرومیت درون اساسنامهای داشته که تمام شده است. چند مؤلفه اصلی داریم و آن را پافشاری کردهایم که از آبان 1397 قانون منع بکارگیری بازنشستگان تصویب شد. حدود یکسال و نیم است از اجرای آن قانون میگذرد و در 13 فدراسیون اجرا شده است. وزیر ورزش در اردیبهشت امسال جمع دیگری از رؤسای فدراسیونها را اعلان بازنشستگی کردند اما این اتفاق قرار است به صورت معکوس در فدراسیون فوتبال صورت گیرد.
وی افزود: مجمع این فدراسیون اردیبهشت امسال به پایان رسیده و دورهاش به اتمام رسیده است. طبق نقشه راهی که فیفا در اختیارشان گذاشته، از نیمه اردیبهشت تا نیمه مهر ماه، فرصت اصلاح اساسنامه و برگزاری مجمع و انتخابات را دارند. یک مجمعی که دورهاش تمام شده و در شرایط وقت اضافهای که فیفا به آنها داده، برخلاف قوانین داخلی کشور یک فرد بازنشسته را که خودش کنار رفته، دوباره بازمیگردانند، امر صحیحی نیست و در تعارض با عرف و اخلاق اجتماعی قرار دارد و دهن کجی به افکار عمومی است.
قاضیزاده در خصوص استعفای کفاشیان، عنوان کرد: استعفای او را ما پیگیری کردیم. در آن زمان به دلایل آنچه در دستگاههای نظارتی عنوان شده بود، این استعفا انجام شده و الان عنوان میکنند که من استعفا نکرده ام. این استعفا در سیستم وزارت ورزش اعلام شده بود و آقایان میگویند استعفایی وجود ندارد. او در زمان کنارهگیری جایگاه خودش در AFC را از دست داد و آن جایگاه را به تاج واگذار کرد. اگر سمت رسمی در فدراسیون و AFC داشت، آن را حفظ میکرد. این فرد به صورت کامل کنارهگیری کرده است. بازگشت او بر اساس قانون منع بکارگیری بازنشستگان، به هر عنوان و در هر مجموعهای ممنوع است و طبعا دستگاههای نظارتی به آن ورود میکنند. این امر جرم کیفری است و این صراحت قانون است.
بیشتر بخوانید:
در حکم کفاشیان دریافت پول ذکر شده بود
نماینده مجلس در خصوص یکی از معاونین وزارت ورزش که در رابطه با به کارگیری کفاشیان فعالیت میکند، عنوان کرد: این موضوع را با وزارت ورزش مطرح کردهایم و با آنها صحبتهایی کردهایم. وزارت ورزش علیالظاهر میگوید دخالتی ندارد. ما از وزارت ورزش خواستهایم دراین خصوص تمام تلاششان را بکنند که اسناسنامه و هیأت رئیسه مجمعشان را تشکیل دهند. من به آنها گفتم نهایت وقتشان 15 مهر است و تا آن زمان سریعتر مجمع تشکیل شود و انتخابات را برگزار کند.
وی ادامه داد: باید افرادی در هیأت رئیسه حضور پیدا کنند که بر اساس قانون منع بکارگیری بازنشستگان، بازنشسته نباشند و شراط عمومی را داشته باشند. وقتی میان این شرایط جابجایی صورت میگیرد ممکن است این را به ذهن متبادر کند که قرار نیست به این زودیها انتخاباتی انجام شود و این بلاتکلیفی فوتبال ما مدت زمان طولانی به طول خواهد انجامید.
هاشمی اظهار داشت: در چنین شرایطی، چیزی که برداشت میکنیم، اصلاح اساسنامه و برگزاری انتخابات نیست. ملاک قانون منع بکارگیری بازنشستگان چرخش و گردش نیروی انسانی بوده و اینها میخواهند قانون را رعایت نکنند و الان وظیفه دستگاه نظارتی است که ورود کند. دو دستگاه نظارتی ویژه خواهیم خواست که ورود جدیتری را انجام دهند. از مجموعه بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات می خواهیم که در این پروندهها نظارت کند. ما بحثی در خصوص اشخاص نداریم. کفاشیان انسان خوب و شریفی است. با شخص کفاشیان و غیره کار نداریم. ما درباره اجرای فرایند قانون و تحقق قانون حرف داریم.
وی در خصوص شرایط فردی که به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب میشود و الزام استفاده از جوانان، گفت: باید فردی که در این فدراسیون حاضر میشود، برای دور بعد مجمع برنامهریزی کند. باید با بدهیهای سرشاری که این فدراسیون دارد، با تز جدید و خارج از این مجموعه، خون تازهای به فوتبال ایران بدمد. در مجموعه مدیران فعلی که الان در سر کار حضور دارند و غالبا فرتوت و خسته شدهاند، نیاز است نسل جدیدی که جوانتر و با برنامههای مدیریتی حاضر شوند.
وی افزود: باید تیم جدید با برنامههای مدیریتی، با نشاطتر در حوزههای فنی و اقتصادی روی کار بیاید. این فدراسیون دچار مشکلات مالی است. تا کی باید دچار این مشکلات باشد و دست به دامن دستگاههای مختلف باشد. آنها برای سرمربی جدید، پولهایی را قرض گرفتند.
هاشم زاده قاضی عنوان کرد: ما بخواهیم صندلیها را عوض کنیم و یک سال این بیاید و یک سال کسی دیگر باشد، یک حالت بازی دارد. مردم و اهالی فوتبال نمیپذیرند، افرادی که کنارهگیری میکنند، دوباره بازگردند. این یک سرخوردگی برای مردم ایجاد میکند. میزان علاقمندی به فوتبال در کشورمان کاهش پیدا خواهد کرد و استقبال کمتر خواهد شد و این ناشی از سوءمدیریت است.