به گزارش گروه خواندنی های مشرق، کشتی با چوخه اگر چه درشهرهای بسیاری نام آشنایی است اما در اين ميان مناطق شمالي خراسان از جمله قوچان نيز از گذشته خاستگاه کشتي گيران و مهد کشتي بوده است و ورزشکاران و پهلواناني بنام هم چون زنده ياد «احمدوفادار» و چهره هاي ماندگار و نام آشناي کشتي مانند پهلوان «قربان محمد بهادري» و ديگر نام آوران و افتخارآفرينان، از اين خطه پهلوان خيز برخاسته و کشتي را با چوخه آغاز کرده اند.
کشتي با چوخه، اين ورزش بومي، سنتي، ملي و اصيل هم چنان جايگاه خود را در قوچان حفظ کرده است. استعدادهاي زيادي در اين رشته به ويژه در بين جوانان روستايي وجود دارد که در گودهاي خاکي و طبيعي روستا، پنجه در پنجه مي شوند تا آن جا که سال ۹۰ مدال طلاي وزن ۸۰ کيلوگرم مسابقات جهاني کشتي با چوخه، نصيب يکي از چوخه کاران روستاي فيلاب قوچان شد.
مسابقات کشتي با چوخه در طول سال و به مناسبت هاي گوناگون، در قوچان و مناطق روستايي آن و هم چنين در جوار بقاع متبرکه و زيارتگاه ها و با شرکت چوخه کاران شهرستاني، استاني و حتي کشوري با جذابيت و شور و حال خاصي برگزار مي شود اما برگزاري اين مسابقات در ايام نوروز به ويژه در روزهاي ۱۳ و ۱۴ فروردين ماه، نيز از زمان هاي گذشته در اين شهرستان مرسوم بوده است و مي توان آن را از جمله آيين هاي نوروزي دانست.
آييني که هر سال در روستاهاي بزرگ و در جوار زيارتگاه هايي مثل امامزاده سلطان ابراهيم(ع)، امامزاده عبدالرحمان(ع)، امامزاده يحيي(ع) و... برگزار مي شود و هزاران زائر و تماشاگر مشتاق و ورزش دوست را به تماشا مي کشاند.
امسال نيز اين مسابقات در نقاط مختلفي از اين شهرستان برگزار شد که يکي از ديدني ترين رقابت ها، در جوار زيارتگاه امامزاده عبدالرحمن(ع) شهرستان قوچان انجام شد.
مصاف ۱۰۲ چوخه کار خراساني
مسابقات کشتي با چوخه قهرماني خراسان يادواره شهيد «مراد علي حسين نژاد» با حضور ۱۰۲ کشتي گير از شهرهاي مختلف استان هاي خراسان رضوي و شمالي و با حضور حدود ۴ هزار تماشاگر، در گود طبيعي کشتي با چوخه واقع در محدوده زيارتگاه امامزاده عبدالرحمان(ع) و در حاشيه محور ترانزيتي قوچان- باجگيران برگزار شد. اين مسابقات در دو نوبت صبح و عصر، با برگزاري ۱۹۹ کشتي دنبال شد.
رقابت هاي ديدني کشتي گيران، بار ديگر عرصه اي براي رويارويي و پيکار چوخه کاران و جوانان برومند خطه پهلوان خيز خراسان شد. جمعيتي از پير و جوان، زن و مرد، شهري و روستايي به تشويق ورزشکاران پرداختند و کشتي گيران پنجه در پنجه افکندند و در مصاف هاي جذاب، اجراي فنوني اصيل هم چون لنگ، يانباش، قل پيچ و...، جلوه هاي زيبايي از کشتي سنتي و کهن با چوخه را به تماشا گذاشتند.
کد خبر 108474
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۷
- ۰ نظر
- چاپ
کشتي با چوخه از ديرباز در ایران به خصوص خراسان اهميت، ارزش، جايگاه و قداست خاصي داشته و همواره مورد توجه مردم ورزش دوست بوده است.