به گزارش مشرق، «محسن پورعرب» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
نگاهی به نمودار آمار مرگ و میر بر اثر کرونا نشان میدهد، شرایط تیرماه شباهت بسیار زیادی به نیمه دوم اسفندماه و فروردین ماه دارد. متأسفانه تعداد افرادی که در اثر ابتلا به کرونا در روزهای اخیر جان سپردهاند، رکورد آمار جانباختگان را جابهجا کرد و با ثبت عدد ۱۶۲ در نهم تیرماه باور مدیریت کرونا را سختتر کرد.
بیشتر بخوانید:
کرونا به شدت در حال گسترش است
توضیحات رئیس کمیسیون بهداشت درباره واکسن ایرانی کرونا
روند صعودی شیوع کرونا در کشور از دیگر سو، سبب اعلام وضعیت قرمز و هشدار برای ۱۸ استان کشور شده و این در حالی است که ستاد ملی مقابله با کرونا و در رأس آن دولت هیچ تصمیمی (دقت کنید) هیچ تصمیمی برای از سرگیری محدودیتها هنوز اتخاذ نکردهاند.
اما اگر مدیریت کرونا را تنها در گروی تصمیمهای دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بدانیم، به مانند خیلی از موارد دیگر که فرمان مدیریت آنها دست دولت است، از جمله بازار مسکن، خودرو، ارز و سکه و دلار و... که شرایطشان نهتنها بهتر نشدهاست که روز به روز در حال وخیمتر شدن است، باید منتظر همهگیری و شیوع گستردهتر ویروس کرونا در کشور باشیم.
مرور اقدامهای انجام شده در اسفند و فروردین ماه نشان میدهد در حال حاضر یکی از حلقههای مدیریتی کرونا مفقود شده یا اگر هست کارایی لازم را از دست دادهاست؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت جامعه همان حلقهای است که این روزها خلأ آن در حوزه پیشگیری و اطلاعرسانی به وضوح قابلمشاهده است.
اگر وظیفه درمان بیماران کرونایی (دقت کنید، وظیفه درمان) این وزارتخانه را فاکتور بگیریم، وزارت بهداشت در دو حوزه اتخاذ سیاستهای پیشگیرانه و اطلاعرسانیهای هشدارگونه بسیار ضعیف شدهاست.
وزارت بهداشت اکنون در حوزه سخنگو و اطلاعرسانی آن آب و تاب و دغدغه اسفند و فروردین ماه را ندارد! نگاهی به تعداد نشستهای سخنگوی جدید وزارت بهداشت مهر تأییدی بر این مدعا است، جایی که سرکار خانم دکتر سیما سادات لاری از زمان انتصاب تاکنون هنوز هیچ نشستی با اصحاب رسانه نداشته و همین خلأ سببشده تا رسانهها نیز در زمینه اعلام هشدارها و اطلاعرسانیها با رخوت مواجه شوند.
علاوه بر این، عقبنشینی وزیر بهداشت از برخی مواضع و اظهارات این سؤال را تکرار میکند که چرا وزارت بهداشت به مانند گذشته در مدیریت کرونا نقش تأثیرگذاری ایفا نمیکند؟ سعید نمکی با اینکه برای بازگشت طرح ترافیک شرطی تعیین کردهبود، اما اکنون که پایتخت نیز به استانهای در وضعیت هشدار رسیدهاست، هنوز واکنشی در این باره نداشته و مشخص نیست که چرا متولی سلامت جامعه هیچ اعتراضی به این موضوع ندارد؟
بدون شک، آنچه مهم است سلامتی مردم در کنار چرخیدن چرخ اقتصاد کشور است، اما تا زمانی که جامعهای سالم و پویا نباشد چرخ اقتصاد یا نمیچرخد یا سخت خواهد چرخید، بنابراین لازم است وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه، از لاک سکوت و بیتفاوتی خارج شود و با اتخاذ سیاستهای درست و اهتمام در اطلاعرسانیها بار دیگر نقش اول را در مدیریت و مهار کرونا ایفا کند.