به گزارش مشرق، جلال ملکی گفت: در بسیاری از موارد، علت حوادث توسط فرماندهان عملیاتی در حین مهار آتش تشخیص داده و اعلام میشود، اما اگر حادثهای پیچیده باشد، چند ایستگاه برای مهار آن اعزام شده باشند و تعداد مجروحان و فوتیهای آن بالا رود، کارشناسان برای تشخیص علت حادثه وارد عمل میشوند.
وی افزود: ما در شهر تهران ۸ منطقه عملیاتی داریم که هر منطقه کارشناسان خود را دارد. در هر منطقهای که حادثهای رخ دهد، کارشناس منطقه برای تشخیص علت حادثه به محل اعزام میشود.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس ایمنی اظهار کرد: کارشناسان هنگام آتش سوزی به محل حادثه اعزام میشود و تا پایان مهار آتش، بازرسی میدانی انجام میدهند به این صورت که از افرادی که نزدیک محل حادثه هستند، پرس وجو میکنند و شواهد مختلف را مدنظر قرار میدهند.
ملکی بیان کرد: پس از مهار آتش با همکاری فرمانده عملیات در جستجوی علت حادثه میرود و محل حادثه را از نزدیک بررسی میکنند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی ادامه داد: در برخی موارد با بررسی محل حادثه در همان روز، علت مشخص میشود، اما در حوادث پیچیده ممکن است حتی تا چند روز کارشناسان به محل حادثه بازگردند و موارد مختلف را مورد بررسی قرار دهند.
ملکی گفت: گزارش نهایی تمام کارشناسان به بخش پیشگیری در سازمان آتش نشانی ارسال میشود و نتیجه نهایی مشخص میشود.
وی افزود: اگر حوادث خیلی بزرگی مانند آتش سوزی پلاسکو رخ دهد، از کارشناسان دادگستریها نیز برای کمک به ما دعوت به عمل میآید و در نهایت یک تصمیم گیری میشود. همچنین اگر پرونده حادثه شکایت داشته باشد، دستگاه قضایی کارشناس خود را برای بررسی بیشتر به محل حادثه اعزام میکند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در پاسخ به این سوال که علت تمام حوادث را آتش نشانی مشخص میکند، گفت: تشخیص علت برخی حوادث مانند تصادفات بر عهده پلیس راهور است و تیم آتش نشانی پس از امداد و نجات به ایستگاه باز میگردد و درباره علت حادثه گزارشی ارائه نمیکند.
وی افزود: همچنین در حوادثی که خارج از محدوده آتش نشانی تهران است، ما به عنوان پشتیبان یا همکار سایر سازمانها وارد عمل میشویم، اما تشخیص علت حادثه و برآورد خسارات با آتش نشانی تهران نیست.