کد خبر 1094877
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴
آشتیانی: انتخاب مدیران استقلال و پرسپولیس براساس شایستگی نیست/ شاهد انتصابات قبیله‌ای و سیاسی هستیم

مدیرعامل اسبق استقلال گفت: انتخاب مدیران استقلال و پرسپولیس نه براساس شایستگی که براساس باند و رفاقت و طیف سیاسی است.

به گزارش مشرق، امیررضا واعظ آشتیانی در مورد اینکه انتخاب اعضای هیأت مدیره استقلال و پرسپولیس در سال‌های اخیر همواره مورد اعتراض هواداران دو باشگاه بوده و اینکه مدیران سرخابی تصمیماتی گرفته‌اند که باعث اتفاقات بدی شده است، اظهار داشت:‌ ورزش و به خصوص فوتبال مجموعه‌ای است که آحاد مردم به آن توجه می‌کنند و به دقت فوتبال را ارزیابی کرده و حتی در مورد آن اظهارنظر می‌کنند. مجموعه وزارت ورزش مثل وزارت دارایی یا وزارت کشاورزی و... نیست که درونش پیدا نباشد.

بیشتر بخوانید:

استقلال «شرکت سهامی پرسنل وزارتخانه» است

وی افزود: ورزش محیطی بسیار حساس و ظریف است که اتفاقا می‌تواند بسیار هم کارآمد عمل کند. البته به شرطی که وزیری انتخاب شود که کارآمدی لازم را داشته باشد و بینش خوبی نسبت به مجموعه ورزش داشته و جو روحی و روانی آن را هم خوب بشناسد.

وی عنوان کرد: در محیط ورزش انتخاب مدیران زیر ذره‌بین است, حتی انتخاب یک مدیرکل تبعات زیادی دارد. اگر این انتخاب بر اساس معیار منطقی باشد، اثرات خودش را نشان می دهد و اگر درست نباشد، این انتخاب نامناسب هم بازتاب خواهد داشت. در چنین شرایطی، به نظر می‌رسد که وزارت ورزش برای انتخاب اعضای هیأت مدیره استقلال و پرسپولیس، متر و معیار مناسبی ندارد.

مدیرعامل اسبق استقلال تصریح کرد: اگر انتخابها بر اساس شایستگی‌ها و معیار مناسب انجام می‌شد، شرایط استقلال و پرسپولیس به این صورت نبود. وزیر ورزش 4 سال است که در این سمت حضور دارد و هیچگاه انتصاب‌ها و انتخاب‌هایش در این دو باشگاه بی حرف و حدیث نبوده است. در این مدت شاهد بودیم که بیشترین چالش‌ها را داشته‌اند. از چالش‌های مدیریتی به لحاظ اقتصادی گرفته تا چالش‌های هواداری، که این مسائل بیانگر آن است که انتصاب و انتخاب افراد معیارهای منطقی و کارشناسی نداشته یا کمتر داشته‌اند و نتیجه این انتخاب‌ها هم تبعاتی است که می‌بینیم.

واعظ آشتیانی با اشاره به پرونده‌های زیاد استقلال و پرسپولیس در فیفا گفت: این دو باشگاه ارقام نجومی به مربیان و بازیکنان خارجی بدهکار هستند که نشان می‌دهد نه تنها انتخاب‌ مدیران نادرست بوده؛ بلکه نظارتی هم بر عملکرد آنها صورت نگرفته است. بیشتر شاهد انتخاب افراد از قبیله، باند، رفاقت و افراد سیاسی هستیم که این انتخاب‌ها تبعات اقتصادی و حتی اجتماعی برای هواداران ایجاد کرده است. هزینه این ناکارآمدی مدیران را در بخش اقتصادی بیت‌المال باید بدهد.

وی عنوان کرد: دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور، دو مرجعی هستند که حساب‌های این دو باشگاه را رصد می‌کنند، اما با وجود این نظارت‌ها گاهی شاهدیم که اتفاقات تلخی رخ می‌دهد. باور من این است که به جز این دو نهاد نظارتی، نظارت درون سازمانی وزارت ورزش تعطیل است زیرا اگر چنین نبود، باید از خیلی از این اتفاقات جلوگیری می‌شد. نه نظارتی وجود دارد و نه حتی شاهد پاسخگویی از سوی مدیران هستیم و برخورد قاطعی با این مسائل صورت نمی‌گیرد.

مدیرعامل اسبق استقلال اظهار داشت: سؤال مهم اینجاست که استقلال و پرسپولیس اکنون چگونه اداره می‌شوند و چه افرادی برای اداره آنها انتخاب می‌شوند؟ آیا هنگام انتخاب، کارآمدی مدیریتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد؟ آیا این دو باشگاه را می‌توان مثلاً با یک دندانپزشک یا هتلدار اداره کرد؟ حتی حضور فوتبالی‌ها را در راس این دو باشگاه تجربه کرده‌ایم.  چه راهکاری باید پیدا شود تا این دو باشگاه از این شرایط خارج شوند و ایراد کار کجاست؟

واعظ آشتیانی ادامه داد: باید دید انتصاب‌هایی که درون دو باشگاه انجام می‌شود، واقعا از سوی مدیران عامل صورت می گیرد یا از جای دیگری به آنها دیکته شده است. اگر شفافیت و اداره منطقی دو باشگاه وجود داشته باشد، حواشی کمتری را در اداره آنها شاهد هستیم. این دو باشگاه نیاز به آرامش، خردمندی و اداره منطقی دارند اما گاهی می‌بینیم وقتی رسانه‌ها هیچ سوژه‌ای برای این دو باشگاه ندارند، خود این دو مجموعه سوژه‌هایی را درست می‌کنند و بار روانی‌ای را بر دو باشگاه تحمیل می‌کنند که اثراتش بیشتر در بخش فنی آن قابل مشاهده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس