به گزارش مشرق، درهای مراکز اخذ رای صبح امروز به روی رای دهندگان سوری برای شرکت در انتخابات پارلمانی باز شد.
این انتخابات از ساعت 7 صبح به وقت محلی آغاز و تا ساعت 19 عصر به وقت محلی ادامه خواهد داشت.
هر شهروند سوری که 18 سال خود را تمام کرده باشد میتواند در انتخابات مجلس ملی شرکت کند و همچنین نیروهای ارتش عربی سوریه و نیروهای امنیتی نیز به موجب قانون حق مشارکت در این انتخابات را داشته و می توانند در این دستاورد ملی سهیم باشند.
بر اساس اعلام کمیته عالی قضایی انتخابات سوریه روز شنبه یعنی یک روز قبل از برگزاری انتخابات مرحله سکوت انتخاباتی در این کشور بود و هیچ یک از نامزدها حق هیچگونه تبلیغات انتخاباتی نداشته و کمپینهای آنها در همه رسانهها طبق قانون انتخابات متوقف شد.
ببینید:
طبق ماده 58 قانون انتخابات 24 ساعت قبل از تاریخ مشخص شده برای برگزاری انتخابات٬ تبیلغات متوقف شده و هیچ کس نمیتواند از هیچ راهی تبلیغات انتخاباتی خود را ادامه دهد.
طبق اطلاعات کمیته عالی قضایی انتخابات سوریه در این دوره از انتخابات که در 7 هزار و 277 مرکز رای گیری برگزار می شود، 1656 نامزد از جمله 200 زن برای به دست آوردن 250 کرسی مجلس سوریه با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
بر این اساس در طرطوس 58 نفر، سویداء 20 نفر، حسکه207 نفر، ادلب 47 نفر،حمص 102 نفر، لاذقیه 217 نفر،دیر الزور 58 نفر،حماه 122 نفر،حلب 159 نفر، حومه حلب 153 نفر،دمشق 253 نفر، حومه دمشق 619 نفر، قنیطره 34 نفر، رقه 37 نفر و در درعا 32 نفر برای سومین دوره مجلس قانونگذاری سوریه نامزد شدهاند.
استان های حلب، دمشق و حمص به ترتیب با 52، 29 و23 نماینده بیشترین کرسی را در پارلمان 250 نفری سوریه داشته و اهمیت آنها در این است که حلب به عنوان پایتخت اقتصادی سوریه، دمشق پایتخت سیاسی و حمص به عنوان بزرگ ترین استان سوریه از شرق تا غرب آن در مرکز این کشور امتداد دارد.
در حلب بارزترین لیست انتخاباتی، لیستهای «الاصاله» و «الشهباء» هستند و بیشتر از 90 درصد نمایندگان مستقل حلب از این دو لیست انتخاب خواهند شد.
همچنین استان الحسکه با وجود حضور اشغالگران آمریکا و نیروهای همپیمان آنها خود را برای برگزاری انتخابات آماده میکند. پیش از این ساکنان استان الحسکه اعلام کرده بودند که انتخابات پارلمانی باید در موعد مقرر خود برگزار شود و این انتخابات یک پیروزی برای اراده مردم سوریه به شمار می رود.
قانون اساسی سوریه به دنبال آغاز بحران این کشور در 2011 و طرح برخی درخواستها از سوی معترضان همراه با برخی قوانین دیگر مانند قانون مطبوعات و رسانهها در سال 2012 اصلاح شد و اکنون سومین انتخابات پارلمانی در سوریه بر اساس قانون اساسی جدید این کشور برگزار می شود و نامزدهای منتخب 4 سال به عنوان نماینده مردم فعالیت میکنند.
انتخابات سوریه پس از دوبار تعویق به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار میشود. پیش از این نیز دولت سوریه با تدابیری همچون بستن گذرگاههای مرزی و امکان منع کامل تردد، بستن مراکز گردشگری، پارکها، رستورانها، قهوهخانهها و تجهیز بیمارستانها برای مراقبت از بیماران کرونایی، برای کنترل این ویروس در کشور اقدام کرده و خواستار لغو تحریمهای ظالمانه آمریکا در این زمینه شده بود.