وام ازدواج

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۱۷ هزار و ۲۷۰ نفر وام ازدواج دریافت کرده اند و با وجود موضوع کرونا این آمار حاکی از عدم کاهش آمار ازدواج است.

به گزارش مشرق، محمد مهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت ضمن گرامی داشت یاد شهدای دولت گفت: در رابطه با حوزه جوانان شرح وظایف ما مشخص است و یکی از مشکلات اصلی ما جایگاه معاونت امور جوانان در کشور است که با جایگاه فعلی محدودیت‌های فراوانی داریم. اولین لایحه دولت به مجلس نیز بحث تفکیک معاونت جوانان از وزارت ورزش بود چرا که این جایگاه فعلی نمی‌تواند بدین شکل جوابگوی نیازهای جوانان باشد. متاسفانه این لایحه زد شد و علیرغم طرح مجدد آن نیز بار دیگر این لایحه رد شد.

وی افزود: ما قادر به حل تمام مشکلات جوانان نبودیم چرا که اختیارهای ما محدود است. از نظر کمی در ابتدای دولت در تشکیل ستادهای ساماندهی جوانان در کشور، حدود ۳۰ درصد انجام می‌شد اما سال گذشته این رقم به ۸۰ درصد رسید و هم تعداد جلسات و هم حضور افراد بالارده مسئول افزایش یافت و این امر موفقیت خوبی بوده است. به طور کلی ما مطالبات و مشکلات جوانان و عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌ها را به دولت اعلام کرده و می‌کنیم.

تشکل‌های جوانان به ۳۷۰۰ تشکل می رسد

تندگویان تصریح کرد: در بحث تشکل‌های جوانان نیز در ابتدای دولت ۵۴ تشکل فعال در کل کشور داشتیم و امسال این رقم به ۳ هزار ۱۲۸ تشکل فعال رسیده و پیش بینی ما این است که تا پایان دولت این رقم به ۳۷۰۰ تشکل برسد.

بیشتر بخوانید:

تداوم سکوت بانک مرکزی در برابر تخلفات نظام بانکی

معاون ساماندهی امور جوانان عنوان کرد: دفاتر تخصصی مشاوره و ازدواج نیز در این دولت به ۵۰۰ دفتر رسیده این در حالی است که ابتدای دولت این رقم ۱۹ دفتر مشاوره بود. اقدام دیگر نیز در این بخش، اعطای مجوز تخصصی به مشاورین داوطلب برای فعالیت در این حوزه است که با گذراندن دوره‌های تخصصی و اخذ مجوز امکان فعالیت آنها نیز وجود دارد و افزایش چند صد برابری در حوزه مشاوره ازدواج شکل خواهد گرفت.

تندگویان تاکید کرد: مجموعاً ۶۳ هزار کارگاه آموزش‌های ازدواج برگزار کردیم و مجموع بهره مندان از این کارگاه‌های رایگان نیز حدود ۲ میلیون نفر بوده است. از تمامی جوانان می‌خواهیم با توجه به مشاوره‌های رایگان ما حتماً از این خدمات استفاده کنند تا آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد.

وی افزود: مجمع خیرین ازدواج نیز برای اولین بار در کشور ایجاد و در حال حاضر ۲۶ مجمع خیرین در کشور فعال است. مجموعاً ۱۶۳ اثر فرهنگی فاخر نمایشی با موضوع ازدواج را در اختیار نهادها و رسانه ملی قرار دادیم و از رسانه ملی می‌خواهیم در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.

از ابتدای سال تاکنون ۳۱۷ هزار و ۲۷۰ نفر وام ازدواج دریافت کرده‌اند

معاون ساماندهی امور جوانان درباره وام ازدواج عنوان کرد: سال ۹۶ در کشور هر آنچه وام ازدواج از دولت‌های قبلی باقی مانده بود، پرداخت شد و سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شده است و امسال نیز این رقم به ۵۰ میلیون تومان رسیده است با پیش بینی می‌کنیم که با روند کنونی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت خواهد شد. مشکل سامانه پرداخت وام ازدواج نیز حل شده و در حال حاضر نیز مشکلی در این زمینه وجود ندارد. تا به امروز و از ابتدای سال تاکنون ۳۱۷ هزار و ۲۷۰ نفر وام ازدواج دریافت کرده‌اند. با وجود موضوع کرونا این آمار حاکی از عدم کاهش آمار ازدواج است. تنها دغدغه ما شروع دیر هنگام زندگی مشترک است و در حال حاضر و با توجه به شیوع کرونا بهترین فرصت برای کاهش هزینه‌ها و شروع آسان ازدواج است چرا که شروع دیرهنگام ازدواج نیز بر روی موضوع فرزندآوری و مسئله جمعیت تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید:

هشدار در مورد کاهش جمعیت کشور با سرعت غیر قابل تصور

تندگویان درباره محدودیت سنی پرداخت وام ازدواج عنوان کرد: ما به دلیل بروز آسیب‌ها در پرداخت وام ازدواج و بروز مواردی همچون طلاق صوری یا خرید و فروش وام، دستورالعملی به رئیس جمهور اعلام شد و خواستار ایجاد ساختاری برای بعد از پرداخت شدیم تا بعد از پرداخت از اعطای وام به شخص واقعی خواستار ازدواج تعلق بگیرد.

در حال حاضر ۱۲۰ خانه جوانان فعال داریم

وی توضیح داد: ما متولی بحث آموزش‌های قبل از ازدواج هستیم و در صورت فعالیت نهادهای دیگر خواستار همکاری آنها با ما و استفاده از مشاوران ما هستیم چراکه ما برای مشاوران دوره‌های آموزشی متعدد برگزار می‌کنیم. در حال حاضر ۱۲۰ خانه جوانان فعال داریم که در ابتدای دولت هیچ خانه جوانی در کشور نداشتیم در صورت تامین اعتبارات نیز در پایان دولت این رقم به ۲۰۰ خانه جوان می‌رسد و از میزان مکلف خود نیز جلو تر هستیم.

تندگویان ابراز داشت: برای اولین بار اساسنامه مجمع ملی به تایید معاون اول رئیس جمهور رسید و دو سال گذشته در استان کرمان انتخابات مجمع ملی جوانان برگزار شد و خوشبختانه امسال نیز برای اولین بار پروانه ملی مجمع ملی نیز توسط وزیر کشور صادر و این نهاد برای همیشه در کشور ایجاد شده است. این ساختار کمک اساسی برای ورود جوانان به ایجاد تشکل‌ها و فعالیت در عرصه‌های اجتماعی می‌کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ما ایجاد شبکه‌های اجتماعی جوانان شامل شبکه آماد و نجات جوانان شبکه گروه‌های جهادی شبکه گردشگری، شبکه کار آفرینی و غیره بوده و در حال حاضر نیز شبکه ورزش و آسیب‌های اجتماعی در حال تشکیل است.

معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: سال گذشته ۱۰۰ رویداد استارت آپی با همین شیوه شبکه‌ها حمایت و برگزار شد و در حال حاضر این استارت‌آپ ها به مرحله کارآفرینی رسیده‌اند. مراکز منش نیز در راستای توسعه اشتغال در حال فعالیت است و این مراکز پذیرای ایده‌های کارآفرینی جوانان است. جوانان می‌توانند با ارائه طرح خود به مراکز منش و استفاده از آموزش‌های ما امکان تاسیس شرکت یا موسسه را دارند. مجموعاً ۵ هزار نفر این آموزش‌ها را دیده و ۷۰۰ نفر نیز در شرکت‌ها و مجموعه‌های تاسیس خود مشغول به کار هستند.

ایجاد ۷ هزار شغل در تشکل‌ها در سال گذشته

تندگویان یادآور شد: سال گذشته مجموعاً ۱۳۳ میلیارد تومان تسهیلات مالی به تشکل‌ها کمک کردیم که منجر به ایجاد ۷ هزار شغل در تشکل‌ها شده است.

وی ادامه داد: باید از رهبر معظم انقلاب نیز برای توجه ایشان به تشکل‌ها تشکر کنم و خوشبختانه با عنایت ایشان سهمیه‌ای برای امریه اعضای تشکل‌های فعال در نظر گرفته شد و این امر مشوق بسیار خوبی برای نخبگان اجتماعی است. همکاری خوبی در طرح سرباز مهارت با ستاد کل نیروهای مسلح نیز داشتیم و در دو حوزه در حال آموزش سربازان هستیم. در همین زمینه مهارت‌های اشتغال و مهارت آموزش‌های ابتدایی زندگی به سربازان ارائه می‌شود و به آنها مدرک بین‌المللی اعطا می‌شود که می‌توانند پس از دوران سربازی از آن استفاده کنند. سال گذشته ۱۶ هزار سرباز ماهر تربیت شدند. امسال پیش بینی ما تربیت تمامی سربازان ورودی بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار مشکل شد و بستر آن به سمت آموزش مجازی خواهد رفت. ما وظیفه خود را انجام خواهیم داد و در صورت همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و با مدل جدید آموزشی، برنامه ما آموزش بیش از ۴۰۰ هزار سرباز است.

معاون ساماندهی امور جوانان یادآور شد: امسال و سال گذشته نیز حدود ۱۰۰ قسمت مجموعه تلویزیونی در موضوع جوانان ما آفرین تولید شد و در حال نمایش است.

تندگویان خاطرنشان کرد: در حوزه سمن‌ها حدود یک سوم افراد فعال در تشکل‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند. باید کمی تغییر نگرش به ویژه در مناطق روستایی کشور برای حضور دختران در فعالیت‌های اجتماعی شکل بگیرد.. در طی سه سال گذشته ۲۷۰ سفر استانی را داشتیم و به مشکلات جوانان رسیدگی می‌کردیم.

وی عنوان کرد: مجموع جوانان و تشکل‌های ما ۴۴۰ هزار خانواده را تحت پوشش کمک مومنانه قرار دادند. در ماه محرم نیز خانه‌های جوانان در استان‌ها تبدیل به مراکزی برای ارائه خدمات به عزاداران شده و جوانان به صورت خودجوش به توزیع بسته‌های بهداشتی میان مردم می‌پردازند.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس