سرویس جهان مشرق؛ در روزهای گذشته برخی رسانه ها بر روی تحولات میدانی استان مارب (قلب یمن) مانور بیشتری دادند و از ورود قریب الوقوع رزمندگان به شهر مارب خبر دادند که مهمترین و اصلی ترین پایگاه و اتاق عملیات ائتلاف سعودی در مرکز یمن به شمار می آید.
یک منبع میدانی که از نزدیک تحولات را در استان مارب دنبال می کند در گفت وگو با مشرق اعلام کرد: استان مارب از زمستان سال گذشته و همزمان با پیروزی های گسترده و طوفانی رزمندگان یمنی، سر خط تمامی خبرها و گزارش ها بوده است.
این منبع میدانی افزود: نیروهای یمنی چند ماهی است که حداقل از دو محور غرب و شمال غرب به ورودی های شهر مارب نزدیک شده اند و این موضوع جدیدی نیست و در حال حاضر نیز تلاش رزمندگان در میدان نبرد بر روی تکمیل پیروزی های اخیر متمرکز شده است.
وی با بیان این که نیروهای یمنی در اواخر ماه گذشته (مردادماه) در محور غربی استان مارب (بخش مدغل) موفق شدند یک پیروزی بزرگ را پس از چند سال به دست آورند، گفت: با تسلط رزمندگان بر جاده مهم و راهبردی «سه راهی الجوف - مارب» ، مسیر کمک رسانی به نیروهای ائتلاف در پایگاه نظامی «ماس» و شهر مارب از محور شرقی و غربی مسدود شد.
براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، در حال حاضر درگیری ها در محور غربی استان مارب در محورهای «منامه، الدیره و...» در مرکز و جنوب غرب بخش مدغل و حومه جاده «سه راهی الجوف - مارب» در جریان است.
در محور شمال شرق بخش «صرواح» نیز درگیری ها در غرب کوه «الخشب»، شمال غرب کوه «طلعه الحمراء و...» ادامه دارد؛ عملیات رزمندگان یمنی در این بخش از غرب استان مارب با هدف تامین امنیت بیشتر جاده «سه راه الجوف - مارب» و نزدیک شدن به شهر مارب در حال انجام است.
در محور شمال غرب استان مارب هم درگیری ها میان نیروهای یمنی و ائتلاف سعودی در حومه منطقه «وادی حلحلان» در شمال غرب بخش «رغوان»، مناطق شرقی «صباری، الباطن و... و.» در شرق بخش مجزر جریان دارد؛ هدف رزمندگان از پاکسازی مناطق اشغالی در این محور فشار بیشتر بر نیروهای ائتلاف سعودی در پایگاه نظامی «ماس» است.
ماس، مهمترین و تنها پایگاه نیروهای ائتلاف در غرب استان مارب محسوب می شود و با تسلط رزمندگان یمنی بر این پایگاه، تمامی مناطق اشغالی در غرب استان مارب (بخش های مجزر، مدغل و رغوان) به صورت دومینوار از اشغال خارج و آزاد خواهند شد.
در محور جنوبی استان مارب نیز عملیات در بخش ماهلیه (حومه المکیل، الغبیب، کوه مراد و ...) ادامه دارد و رزمندگان در تلاش هستند با پیشروی در عمق، خود را به مناطق مرکزی این بخش برسانند؛ در بخش العبدیه نیز درگیری ها در نزدیکی مناطق «الوعل، وادی الوعل، جازع و ...» تداوم دارد.
با پر رنگ تر شدن تحولات استان مارب در رسانه ها، فاصله رزمندگان یمنی از محور غرب و شمال غرب با شهر مارب سوال اصلی مخاطبان در روزهای گذشته بوده و در پاسخ باید گفت رزمندگان از محور غرب (کوه غبیرا) با شهر مارب حدود ۱۷ کیلومتر فاصله دارند و در محور شمال غرب هم در منطقه حلحلان در فاصله ٤٩ کیلومتری شهر مارب هستند.
استان مارب که قلب یمن خوانده می شود از محور غربی حدود ۱۷۰ کیلومتر با شهر صنعاء فاصله دارد و دروازه شرقی پایتخت محسوب می شود و از سویی دیگر شمال و جنوب یمن را به یکدیگر متصل میکند و سرشار از منابع گازی و نفتی است و همین مسئله اهمیتش را چند برابر کرده است.
«الصافر، الرجاء و النصر» بزرگترین و مهم ترین میادین نفتی در (مرکز و شرق) استان مارب به شمار می آیند که در اشغال نیروهای ائتلاف هستند؛ منابع نفتی و پالایشگاه مهم و راهبردی «الصافر» در حومه شرقی شهر مارب واقع شده که جزء سه میدان نفتی بزرگ در یمن است. بخش نفت خیز و گازی مارب حدود ۴۰ درصد از مساحت کل استان مارب را شامل می شود و بزرگترین بخش در این استان محسوب می شود.
در حال حاضر، رزمندگان یمنی بخش های «بدبده، حریب القرامش» را به همراه ۹۵ درصد از مساحت بخش «مجزر»، ۲۵ درصد از بخش «مدغل»، ۶۵ درصد بخش «صرواح»، ۱۰ درصد از بخش «ماهلیه» و ۵ درصد بخش «العبدیه» و ۳ درصد از بخش «رحبه» در کنترل دارند.
به گزارش مشرق، بخش «مارب، الجوبه، جبل مراد، حریب»، ۹۵ درصد بخش «رغوان»، ۵ درصد از بخش «مجزر»، ۷۵ درصد بخش «مدغل»، ۳۵ درصد مساحت بخش «صرواح»، ۹۷ درصد بخش «رحبه»، ۹۵ درصد بخش «العبدیه» و ۹۰ درصد از بخش «ماهلیه» در اشغال نیروهای ائتلاف سعودی است.