به گزارش مشرق، محمد ایمانی فعال رسانه ای درباره انتخابات آمریکا در کانال تلگرامی خود نوشت: انتخابات آبان ماه آمریکا احتمالا آبستن اتفاقات کم سابقه است؛ حوادثی که طلیعه آن چند ماه است پدیدار شده و می تواند تا لبه یک جنگ تمام عیار داخلی پیش برود.
تا هشت نه ماه قبل به نظر می رسید ترامپ دیوانه، دست کم برای درآمدهای آمریکا خوب کار کرده و تا می توانسته از کشورهای دیگر باج گرفته است. ترامپ به بهانه فروش سلاح و تامین امنیت توانست بن سلمان را 450 میلیارد دلار تیغ بزند.
البته توهین و تحقیر، چاشنی باج خواهی ها بود، چنان که علنا از رژیم متکبر سعودی به عنوان گاو شیرده نام برده و گفتند اگر آمریکا نباشد حکومت سعودی یک هفته دوام نمی آورد.
زورگویی عریان، در عین حال خیلی ها را (از چین و روسیه تا برخی اروپایی ها) عصبانی کرده و موجب واگرایی هایی شده که هر کدام به محض مجال یافتن، ضربات راهبردی به قدرت آمریکا خواهد زد. برخی اروپایی گفته اند هژمونی غرب به خاطر رفتار های آمریکا دچار زوال شده و روسیه و ایران و چین در حال جایگزینی هستند.
موقعیت داخلی ترامپ به خاطر غارت دیگر کشورها و نمایش "آمریکا اول"، موفقیت آمیز به نظر می رسید تا این که ویروس کرونا ظرف چند هفته، اعتبار آمریکا را فرو ریخت. به تعبیر برخی نشریات، آمریکا در دنیا اول شد اما در زمینه ناتوانی. کرونا اشعه ای بود که بر پیکر حکومت آمریکا تابید و از هم گسیختگی طبقاتی، نژادی، اجتماعی و سیاسی را به رخ کشید.
اگر کسانی مانند خانم موگرینی دو سال قبل می گفتند نگران نظم جهانی غربی هستند و جامعه آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودند، حالا همین دو قطبی، به شکل آشوب و درگیری به کف خیابان کشیده شده؛ درگیری هایی که تا مرز جدایی طلبی در برخی ایالت ها و تشکیل یگان های نظامی مردمی پیش رفته است.
میزان انفجار و سرنگونی و آتش سوزی در ناوگان نظامی و هواپیماهای جنگنده و جاسوسی و همچنین کارخانه های بزرگ و نیروگاه ها و جنگل های آمریکا ظرف چند ماه اخیر بی سابقه است؛ از جمله یک ناو جنگی پهن پیکر در سن دیه گو، هفت هواپیمای جنگنده، و چندین کارخانه فولاد و نیروگاه برق.
در این به هم ریختگی گسترده، دو بلوک انتخاباتی رقیب فقط به جان هم نیفتاده اند، بلکه از هر دو سو، درباره تقلب در انتخابات هشدار می دهند. این هشدار ها چنان مکرر شده که شاید لازم باشد هیئتی از طرف سازمان ملل بر انتخابات آمریکا نظارت کند.
به تازگی، کامالا هریس معاون «جو بایدن» مدعی شده "در صورت شکست بایدن در انتخابات، روسیه مقصر است". اما قبل از او، "رابرت اوبراین" مشاور امنیت ملی کاخ سفید، درباره دخالت چین، روسیه و ایران در انتخابات هشدار داده و گفته بود "چین گسترده ترین برنامه را برای دخالت دارد".
او قبلا هم گفته بود "ما برای چینی ها، روس ها و ایرانی ها و دیگر کشورهایی که علنی نشده، روشن ساخته ایم که هر تلاشی برای دخالت در انتخابات آمریکا با پیامدهای بی سابقه روبه رو خواهد شد". اوبراین پیش از آن هم مدعی شده بود "هکرهای وابسته به دولت چین، زیرساختهای انتخابات را هدف قرار دادهاند.
همچنین ویلیام بار وزیر دادگستری آمریکا گفته است "در زمینه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی آمریکا، تهدید چین نسبت به روسیه و ایران بزرگتر است". مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز چند بار ادعا کرده "چین، روسیه و ایران، دنبال دخالت در انتخابات ما هستند".
به اینها علاوه کنید اظهارات سوزان رایس مشاور امنیت ملی در دولت اوباما را که گفت "روسیه در مقیاسی متفاوت از دخالت های چین و ایران، در انتخابات آمریکا دخالت خواهد کرد"؛
سخنان سناتور مککانل نیز مدعی است "روسیه، چین، ایران و سایر بازیگران به دنبال اثرگذاری در سیاست ما، دخالت در انتخابات و ایجاد ترس و تفرقه میان آمریکایی ها هستند. نمی توانیم اجازه بدهیم آنها بیش از این، بین ما تفرقه بیندازند". شبکه CNN هم ادعا کرده کشورهای دیگر، دنبال ایجاد دو دستگی در آمریکا هستند.
آژیر کشیدن طرفین انتخابات درباره تقلب، از جدی بودن بحران و مفقود بودن نهاد حل منازعه حکایت می کند؛ ظاهرا گسل های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی پدید آمده، از حد قابل کنترل فراتر رفته است.
اگر وضعیت با ثبات بود، دلیلی نداشت طرفین، با متهم کردن کشورهای دیگر به انواع دخالت در امور ایالات متحده، راسا اعتبار ابرقدرتِ مدعی کدخدایی جهان را به استهزا بگیرند یا به زور آزمایی در کف خیابان (به جای صندوق رای) بپردازند. ایالات متحده، آبستن اتفاقات مهمی است و احتمالا انتخابات موجب زایمانی زودرس شود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.