به گزارش مشرق، اخیراً تعدادی از نمایندههای مجلس شورای اسلامی طرحی را با عنوان «اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری» نوشته و در حال بررسی آن هستند در طرح اولیه که این روزها در کمیسیون شوراهای مجلس درحال بررسی است، اصلاحاتی در قانون پیشین انجام و تکملههایی به آن افزوده شده است که انتقادات زیادی از سوی فعالان سیاسی بههمراه داشت. در خصوص این طرح و برای بررسی آن به سراغ عباس سلیمی نمین تحلیلگر مسائل سیاسی رفتیم.
بیشتر بخوانید:
طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری کمی عجولانه و غیرکارشناسی
سلیمی نمین در این باره گفت: طرح اولیه اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری خیلی طرح ناپختهای است و یکسری ارزیابیها را به عهده شورای نگهبان گذاشته است که عملا ناممکن است؛ مثلاً تشخیص اینکه فرد اهل تربیت نیروی انسانی هست یا خیر؟! این اصلاحیه به نظر من خیلی ماورایی است و قابلیت تحقق ندارد.
وی افزود: به نظر نمیرسد شورای نگهبان بتواند در مدت کوتاهی که برای احراز اصلاحیتها در اختیار دارد، همه مواردی که در این طرح آمده را درباره کاندیدا بررسی کند و نسبت به یک کاندیدا شناخت کامل پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری به صحن میآید
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران ادامه داد: در بعضی از بندهای این اصلاحیه مسائل عجیب دیگری مطرح شده است مثل اینکه فرد کاندیدا شده هم مدیر اجرایی قوی با سابقه مدیریت باشد و هم طبق بندها رجل سیاسی و مذهبی هم باشد. باید از طراحان ابن طرح پرسید در بین افرادی که در همین ماههای گذشته ناشان بهعنوان کاندیدای ۱۴۰۰ مطرح شده چند درصد میتوانند با این شرایط انطباق داشته باشند؟ مسائلی که مطرح میشود باید با شرایط کشور قرابت داشته باشد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه هدف از نوشتن چنین طرحی محدود کردن ثبت نام کنندگان و کاندیداها برای انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: در ادوار گذشته به غیر از افراد مطرحی که همه ما آنها را میشناسیم و برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا میشوند، عدهای دیگر صرفا به خاطر دیده شدن میآمدند لذا قانون انتخابات ریاستجمهوری نیاز به اصلاح دارد اما طرحی که اکنون نوشته بود، نیاز به اصلاح فراوان دارد.