سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**علی مطهری:انقلابیون می گویند تسخیر سفارت آمریکا اشتباه بود
«علی مطهری» در یادداشتی با عنوان «جفا به بازرگان» در روزنامه اعتماد نوشت: «اینکه فردی در موضوعی، نظری غیر از نظر رسمی نظام داشته باشد دلیل بر انقلابی نبودن او و پیاده کردن وی از قطار انقلاب نیست. با این روش، در نهایت چند نفر بیشتر در دایره انقلاب باقی نمیمانند. مثلا مهندس بازرگان با تسخیر سفارت امریکا مخالف بود؛ عقیدهای که امروز بسیاری از انقلابیون حتی برخی تسخیرکنندگان دارند... اینها دلیل نمیشود که ما افراد را غیرانقلابی بدانیم و با نامگذاری یک خیابان به نام مهندس بازرگان با آن سابقه درخشان در نهضت اسلامی مخالفت کنیم. عجیب است که این اتفاق در دولت متصف به «اعتدال» رخ میدهد».
مطهری در بخش دیگری از این یادداشت نوشت: «شهید مطهری انتقاداتی به برخی نظریات بازرگان در مسائل کلامی داشت ولی معتقد بود که بازرگان فردی متشرع و اهل نماز شب است و این عقاید او ناشی از انس با علوم تجربی و ناآشنایی با فلسفه است، همچنان که امام خمینی او را فردی متشرع میدانست. اختلاف نظر در برخی موضوعات باعث نشد که از بهکارگیری او خودداری کنند. این رویه باید راهنما و الگوی ما باشد».
در شرایطی که مردم با مشکلاتی از قبیل اجاره بهای سنگین مسکن، گرانی روزافزون خودرو، افزایش نگران کننده قیمت اقلام خوراکی، گرانی لوازم خانگی، حقوق معوقه کارگری و کارمندی، یافتن شغل، ازدواج و...دست و پنجه نرم می کنند، آقای علی مطهری و همفکران وی دلواپس نامگذاری خیابان های تهران هستند.
یک سوال؛ آیا دغدغه مردم در شهر تهران، توسعه مترو و ارتقای ناوگان حمل و نقل شهری و افزایش تعداد اتوبوس در خطوط پرتراکم و کاهش آلودگی هوا و توسعه فضای سبز و کاهش ترافیک است یا تغییر اسامی خیابان ها!؟
آیا اولویت شهر تهران، تغییر اسامی خیابان هاست. آیا وظیفه 21 نماینده اصلاح طلب شورای شهر تهران صرفا تغییر نام خیابان های شهر است. آیا این افراد حقوق می گیرند تا صرفا اسامی خیابان ها را عوض کنند!؟
آقای مطهری مدعی شده است که بسیاری از انقلابیون با نظر بازرگان موافق هستند و تسخیر سفارت آمریکا را اشتباه می دانند. گویا همان منطقی که می گوید اولویت اصلی مردم تهران، تغییر نام خیابان های شهر است، بر همان اساس، به چنین نتیجه عجیب و غیرواقعی درباره تسخیر لانه جاسوسی رسیده است.
امام خمینی(ره) پس از تسخیر لانه جاسوسی، این حرکت را «انقلاب دوم» نامیدند. رهبر معظم انقلاب- 12 آبان 72- در جمع دانش آموزان و دانشجویان فرمودند: «من امروز عرض میکنم که این کار دانشجویان ما در سال ۵۸ یکی از بهترین کارهایی بود که در این انقلاب انجام گرفت. مبادا تلقینهای یک عدّه آدمهایی را که - به اعتقاد بنده - تعریف واقعی از آنها این است که «انسانهای سطحی و ضعیفی هستند» باور کنید. نمیخواهیم بگوییم اینها وابستهاند. نمیخواهیم بگوییم مغرضند. نه! ضعیفند. انقلابها را هم غالباً ضعیفها از بین بردهاند. کشورها را هم ضعیفها به بادِ فنا دادهاند. ملتهای نیرومندِ پرقدرت را هم غالباً ضعیفها و زبونهایی که بر مراکز قدرت دست پیدا میکنند، از بین میبرند. یک عدّه ضعیف، امروز نیایند وسوسه کنند و طوری شود که جوان ما، دانشجوی ما، با خودش فکر کند: «این چه کاری بود که لانه جاسوسی را تسخیر کردیم!؟» نه آقا! یکی از بهترین کارهایی که در انقلاب ما شد، همان کار بود. امام یک جوان نبود که شما بگویید «احساساتی شد و حرفی زد.» امام، آن پیر حکمت و مردِ حکیمِ دنیا دیده مجرّب، با دید نافذ خود، آنطور از حرکت دانشجویان در آن روز تجلیل کرد. پس امام، به حقیقتی پی برده بود که این را گفت. ما نیز همان را - نه فقط از روی تبعیت؛ بلکه از روی احساس، از روی بینش و از روی منطق - تأیید و تصدیق میکنیم».
**اینجا «بی بی سی فارسی»، صدای ما را از «تهران» می شنوید
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «دولت اختیاری نداشت» نوشت: «سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره اعدام نوید افکاری گفت:"این موضوع در حیطه وظایف قوه قضائیه است و آن بخشی از باب حقوق شهروندی که مدنظر باشد، اگر مطالبی باشد حتما دنبال خواهد شد. آنچنان که قوه قضائیه اعلام کرده، جرم این فرد مربوط به سال ۱۳۹۷ و در رابطه با قتل بوده است". وی ادامه داد:"این پرونده شاکی خصوصی داشته است؛ بنابراین فرایند پیگیری پرونده هم در حیطه اختیارات دولت نبوده و از اختیارات و وظایف قوه قضائیه است؛ البته امکان کسب اطلاعات هم برای دولت در این زمینه وجود ندارد؛ چراکه این مربوط به یک قوه دیگر است و حتما هم اطلاعرسانی صحیح را در این زمینه خواهند داشت".»
روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی الیاس حضرتی(نماینده اصلاح طلب مجلس دهم و از نزدیکان کروبی) نیز در گزارشی با عنوان «از کم و کیف پرونده بی اطلاعم» نوشت: «هر قدر واکنشها به اعدام نوید افکاری در فضای مجازی و در جوامع بینالمللی چشمگیر و پررنگ بود، داخل کشور، اغلب مقامات رسمی نسبت به این پرونده قضایی که شمای امنیتی-سیاسی گرفته بود، سکوت را ترجیح دادند. نوید افکاری، کشتیگیر متولد ۱۳۷۲ بود که در جریان اعتراضات مرداد ماه ۹۷ بازداشت و روز شنبه، ۲۲ شهریور ماه ۹۹ اعدام شد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «پیش از آنکه پاسخی به این پرسشهای فراوان داده شود، اعدام نوید، ختم پرونده را رقم زد. ادعای اقرار تحت فشار و پس گرفتن شهادت دو نفر از شاهدان این پرونده، همچنین تلاش برخی کنشگران حقوق بشری و وکلا برای جلب رضایت خانواده مقتول باعث شد که امیدهایی برای زنده ماندن افکاری به وجود آید که با اعدام ناگهانی جوانی که وکلایش مدعی بودند روند معمول اجرای حکمش طی نشده، همه این امیدها به ناامیدی بدل شد».
متاسفانه ادبیات به کار رفته در گزارش برخی رسانه های اصلاح طلب کاملا مشابه گزارش های «بی بی سی فارسی» و «صدای آمریکا» و دیگر رسانه های معاند است.
یک قاتل، پدر یک خانواده را به عمد به قتل رسانده و سه فرزند او را یتیم کرده است. از زمان وقوع این جنایت تا لحظه تایید نهایی و اجرای حکم، حدود 25 ماه سپری شده و تمامی مراحل قانونی و قضایی طی شده است.
اما افرادی همچون ترامپ، مریم رجوی، نتانیاهو، شبکه تلویزیونی وهابیون- رسانه داعش-، پمپئو و...به این حکم اعتراض می کنند. آیا سران گروهک تروریستی منافقین یا حامیان رسانه ای داعش یا تحریم کنندگان داروی کودکان ایرانی، دلواپس و نگران مردم ایران شده اند!؟ آیا این افراد نگران اجرای عدالت هستند!؟
همین صف بندی و بلندشدن فریاد این جنایتکاران به خوبی نشان می دهد که قوه قضاییه به درستی اقدام کرده و همین اقدام دقیق و درست و عادلانه، صدای جنایتکاران را درآورده است.
روزنامه جمهوری اسلامی- منتسب به طیف اصلاح طلب- با انتقاد از عملکرد تأمل برانگیز همقطاران خود در مطلبی نوشت: «با اینکه تمام اسناد و مدارک نشان میدهند فرد اعدام شده مرتکب قتل گردیده و حکم اعدام حکمی قانونی و دقیق بوده، یک جریان منفی در خارج از کشور برای مظلوم جلوه دادن فرد اعدام شده به راه افتاده که تلاش میکند درست خلاف این واقعیت را به خورد افکار عمومی بدهد و در داخل نیز عدهای به ابزار تبلیغاتی این جریان تبدیل شدهاند و به تحقق اهداف شوم عناصر پشتپرده آن کمک میکنند».
برخی روزنامه های اصلاح طلب اصرار دارند که «شعبه بی بی سی فارسی در تهران» و «بلندگوی ترامپ و پمپئو و نتانیاهو در ایران» باشند. این روزنامه ها یکروز یادداشت «مسعود بهنود» ضدانقلاب لندن نشین و کارشناس بی بی سی را با موضوع «روشنگری درباره کودتای 28 مرداد»! منتشر می کنند و روز دیگر همصدا با بی بی سی فارسی، یک قاتل را قهرمان جلوه می دهند!
** اصلاح طلبان نمی توانند سفره خود را از دولت جدا کنند
«محمد اشرفیاصفهانی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «عملکرد ضعیف دولت آقای روحانی مزید بر علت شده تا مشکل اصلاحطلبان برای آینده بیشتر شود.مشکلات معیشتی و اقتصادی که امروز مردم با آن مواجه هستند یکی از مهمترین چالشهای جریان اصلاحات برای اقناع عملکرد خود و دولت آقای روحانی بوده است».
اصلاح طلبان چه بخواهند و جه نخواهند، کارنامه دولت روحانی به پای آنان نوشته می شود. چرا که این طیف هم تمام قد از روحانی در انتخابات(92 و 96) حمایت کرد و هم پس از پیروزی روحانی در انتخابات، اکثریت مطلق کابینه را در اختیار گرفت.
«محمد خاتمی» رئیس دولت اصلاحات در سال 96 مردم را به انتخاب مجدد دولت روحانی تشویق کرد. خاتمی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفت: «می خواهم به عنوان کسی که تهدیدات و فرصت ها را می شناسد شهادت دهم؛ دولت روحانی با تمام کاستی های امکانات، دولت موفقی بوده. این دولت توانسته گام های بزرگی بردارد. با روحانی در نیمه راهیم...».
«محمد رضا خاتمی» نیز در اردیبهشت 96 گفت «ما اصلاح طلبان، تضمین روحانی هستیم».
در سال 96 پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، روزنامه های اصلاح طلب در تیتر اصلی خود نوشتند: «پیروز شدیم:علی برکت الله»، «انگشت مردم پای ورقه اصلاحات»، «لبیک به آقای وکیل»، «فتح فردا» و...
«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور- اردیبهشت ۹۶- گفت: «اگر ما پیروز بشویم دیگر هیچکس در ایران سرگرسنه زمین نخواهد گذاشت و هیچ کارتن خوابی دیگر نخواهد بود».
جهانگیری در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: «ملت! یادتان رفته قیمت دلار لحظه ای عوض می شد ....امروز دیگر کسی از گرانی و تورم حرفی نمیزند... چون کاری شد کارستان. رئیسجمهور خودش وقت گذاشت. رونق شروع شده، ما به همه اهدافمان در برجام رسیدیم. ما ایرانهراسی را به ایراندوستی تبدیل کردیم. ما ریسکهای مهمی را از ایران دور کردیم. دنیا عاشق کار کردن با ایران شده. هجوم شرکتهای غربی و شرقی به ایران برای کارکردن آغاز شده است».
آیا آقای جهانگیری اکنون حاضر است همین اظهارات را تکرار کند!؟ چه بسا که همان سال 96 نیز این اظهارات به هیچ عنوان با واقعیت منطبق نبود.
اصلاح طلبان نمی توانند سفره خود را از دولت جدا کنند. دولت آقای روحانی، «دولتِ اصلاح طلبان» است.