به گزارش مشرق، تازهترین آثار انتشارات روایت فتح در قالب ۷ کتاب ظهر امروز به مناسبت هفته دفاع مقدس در مجتمع فرهنگی اسوه رونمایی شد.
* ورود انتشارات روایت فتح به داستان و رمان
در این مراسم مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح، ضمن اشاره به اینکه امروز در مراسمی گرد هم آمدهایم به نام فرزندان خمینی که عطر و بوی فرزندان روحالله را دارد، گفت: در این مراسم از ۷ کتاب «او مرگ را کشت»، «هفت شاخ»، «دوستت دارم به یک شرط»، «تهنیت عشق سلام»، «تجمع ممنوع»، «برسد به دست امام خمینی»، «کوچه باغ انار به ماندنم عادت نکن» رونمایی خواهد شد.
کتاب برسد به دست خمینی تعدادی از نامههای نوجوانان به حضرت امام منتشر شده که هر کدام از این نوجوانان بعدها به فیض شهادت رسیدند. شهدایی که امروز با کتابهایی یادشان زندهتر شد، فرزندان خوب خمینی هستند. یکی شهید دفاع مقدس، فرزند شهید و دانشمند هستهای، فرزند دیگر شهید نیروی انتظامی، و آن یکی شهید منا، فرزندی جانباز، آزاده و دو آخری شهدای مدافع حرم.
وی افزود: این شهدا که امروز کتابشان منتشر شده تمثیلی از آن نوجوانان هستند که عاقلانه و عاشقانه به امامشان نامه نوشتند تا لبیک گوی فرزند حسین باشند.
محمدخانی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی ۷ کتاب پرداخت و با تاکید بر اینکه کمتر انتشاراتی در حوزه دفاع مقدس به مانند روایت فتح رویکرد پژوهش محور دارد، گفت: انتشارات روایت فتح بیادعا و علیرغم همه مشکلات و محدودیتهایی که در این دوران خاص گریبانگیر فضای نشر شده، مشغول فعالیت است. ناشری که تا چند روز دیگر ۲۴ سالگی خود را جشن میگیرد.
وی افزود: انتشارات روایت فتح در پی سالیان گذشته با حرکت در مسیر خاطره نگاری و تاریخ شفاهی در حوزه ادبیات پایداری گامهای مؤثری برداشته است. گامهایی با عناوین نیمه پنهان، مادران، یادگاران، روزگاران، اینک شوکران و... کمتر انتشاراتی در حوزه دفاع مقدس رویکردی پژوهشمحور شبیه به روایت فتح دارد. تحقیق و پژوهش جزو ارکان اصلی نشر کتاب در انتشارات روایت فتح است.
به گفته وی انتشارات روایت فتح در سالیان گذشته نزدیک به ۳۰۰ عنوان کتاب، منتشر کرده است. تولید کتاب رادیویی و صوتی از دیگر گامهای انتشارات است و در این زمینه طی سالهای آتی تولیدات بیشتری به بازار نشر عرضه خواهد کرد.
محمدخانی با بیان اینکه از شهریور ۹۸ تا شهریور ۹۹ از سوی روایت فتح ۲۰ عنوان کتاب جدید به جامعه علاقهمند کتاب عرضه شده، گفت: روایت فتح قصد دارد بر اساس فرمایش رهبر فرزانه انقلاب در مسیر داستان نیز قدمهای مؤثری بردارد. از این رو در سال آینده علاوه بر فعالیت در زمینه مستند داستانی مانند چند سال گذشته، وارد حوزه رمان نیز خواهد شد.
در بخش بعدی این مراسم همسر شهید سیداحسان میرسیار، راوی کتاب «کوچه باغ انار به ماندنم عادت نکن» طی سخنانی به مقابله با تهاجم فرهنگی و انتشار خاطرات شهدا پرداخت.
* لزوم ثبت خاطرات شهدا و رزمندگان
در بخش بعدی این برنامه علیاکبر شیرکوند، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران، ثبت خاطرات شهدا را برای نسلهای آتی لازم دانست و گفت: در سالهای دفاع مقدس روایت فتح در خاطر همه ما ماندگار شده است. مرحوم شهید آوینی با قلم شیوای خود توانست رشادتهای رزمندگان را در قالب مستند منتشر کند. این مسیر ادامه یافت و اکنون به صورت مکتوب شاهد انتشار همان خاطرات هستیم.
وی افزود: پس از تشکیل جبهه مقاومت، پازلی از فداکاریها در دفاع مقدس شکل گرفت و امروز با قطعه جدیدی چون جبهه مقاومت و مدافعان حرم هر جا که نیاز باشد رزمندگان اسلام برای دفاع حاضر خواهند بود.
* روایت فتح هر جا فتح و پیروزی باشد، آنجاست تا فتوحات را به قلم و تصویر بکشد
یحیی نیازی از نویسندگان پیشکسوت ادبیات پایداری و مدیر انتشارات مرز و بوم در سخنانی پیرامون تاریخچه انتشارات روایت فتح توضیح داد: در تاریخ بشر کارهای ماندگار و اقداماتی که نگاه راهبردی داشته باشند توانسته نسلهای پی در پی را در مسیری که فرهنگ، دانش وعلم است، قرار دهد. از زمان پیروزی انقلاب تا کنون دستاوردهای مختلفی در دورههای متفاوت داشتهایم و گاهی نقاط ضعف غیراغماضی نیز وجود داشته اما ۸ سال دفاع مقدس یک قطعه درخشان هم برای امروز هم فردای کشور و هم برای آزادیخواهان جهان محسوب میشود.
این نویسنده گفت: رهبر انقلاب بارها تاکید کردند موضوعاتی چون قرارداد ترکمانچای ۲۰۰ سال سرافکندگی برای ما داشت اما دفاع مقدس قرنها میتواند افتخار به دنبال داشته باشد پس این افتخار و تجربیات درسهای ذیقمیتی است که اگر به درستی احصا شود و در اختیار آیندگان قرار گیرد بسیاری از مشکلات امروز شاید قابل حل باشد اما ما در این زمینه به درستی عمل نکردهایم.
نیازی با تاکید بر اینکه جنگ حرفهای زیادی برای گفتن دارد، گفت: شهید آوینی در بحبوحه جنگ و پا به پای رزمندگان سبک جدیدی از روایت فتح و پیروزی را به جای گذاشت. سبکی که به لحاظ تکنیک، مسائل فنی و نریشنهای قوی و همچنین صدای گیرا و تاثیرگذار آقا مرتضی کاری کرد که مخاطب را در هر سطحی به خود جلب کند.
وی با بیان اینکه مستندات روایت فتح همچنان مورد مطالعه است لذا موضوعی است که امروز هم میتوان از آن بهره برد، گفت: تحقیقاتی که در مجموعه روایت فتح انجام شد با نگاه به مستندسازی بود. قبل از شهادت شهید آوینی این موضوع به ذهنش رسید که بخشی از تحقیقات در مستندها به کار گرفته نمیشود لذا رویکردی تحت عنوان ثبت مکتوبات و تدوین کتابها برای سپردن به تاریخ کشور استارت خورد و انتشارات روایت فتح شکل گرفت. انتشارات سبک وسیاق جدیدی با رویکرد مستند سازی شکل گرفت. به جای کتابهای مطول موضوعات را دستهبندی کرد مثل مجموعه نیمه پنهان که همسران شهدا شهید را روایت میکردند. به نوعی سبک زندگی شهید مورد توجه قرار گرفت.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه کارهای زیادی از دفاع مقدس باقی مانده و خاطرات تدوین نشده اما روایت فتح در ۸ سال جنگ نماند، بلکه با نگاه راهبردی شهید آوینی هر موفقیتی از سوی رزمندگان اسلام را مورد توجه قرار داد، گفت: روایت فتح هر جا فتح و پیروزی باشد آنجاست تا فتوحات را به قلم و تصویر بکشد تا برای آیندگان بماند.
* تولیدات فرهنگی با محوریت شهید زرین/ آغاز فیلم سینمایی اسطوره جنگ
در پایان این مراسم سیدمحمدیاشار نادری، رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح با بیان اینکه شان مسئول سخنرانی نیست بلکه پاسخگویی است، بنابراین در این برنامهها مسئولین ما باید برای پاسخگویی خود حضور یابند، گفت: متاسفانه اکنون مطالبات رهبر انقلاب روی زمین مانده است. طی ۱۰ سال گذشته ۴ موضوع پرتکرار رهبر انقلاب مسئله دفاع مقدس بوده است.
نادری با بیان اینکه از میان ۵۰ کتابی که تقریظ رهبر انقلاب بر آن نوشته شده ۴۳ کتاب مربوط به دفاع مقدس بوده است، گفت: در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس کوتاهی و کم کاریهایی کردهایم ولی تلاش داریم با نقشه راه راهبردی فعالیتی را انجام دهیم تا لبخند رضایت را روی لبان رهبر انقلاب بنشانیم.
رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه پایداری و دفاع مقدس کارهای بسیاری صورت گرفته که کافی نیست، گفت: از شهریور سال ۹۸ تا امسال بیش از ۲۰ عنوان تولید شده در کنار آن شاهد تجدید چاپ ۵۰ عنوان دیگر بودهایم اما برای ۶ ماهه دوم سال برنامهریزی خاصی داریم و تلاش کردهایم ارتباط منطقی بین کارها ایجاد کنیم.
وی افزود: امسال در مجموعه روایت فتح یک اتفاق مبارکی رخ داد و آن اینکه تولید فیلم سینمایی بلند اسطوره جنگ شهید زرین است. قرار است شخصیت شهید زرین در قالب یک فیلم بلند آماده شود و این موضوع هفته جاری کلید زده میشود.
وی گفت: همزمان با این فیلم سینمایی انیمیشنی از شهید زرین تولید خواهد شد و در کنارش لوازم التحریر، عروسک و سایر تولیدات فرهنگی با محوریت این شهید بزرگوار ارائه میشود. ضمن اینکه تولید کتاب نیز مدنظر ماست.
وی در پایان گفت: برنامه ریزیهایی صورت گرفته تا بازی شهید زرین تهیه شود. برای اولین بار بسته کاملی تولید خواهد شد تا شخصیت شهید زرین به درستی به مخاطب ارائه شود.
در پایان این مراسم از ۷ کتاب جدید روایت فتح در قالب فرزندان خمینی رونمایی شد.