به گزارش مشرق، حملات راکتی اخیر به «منطقه سبز» بغداد یعنی جایی که مراکز دیپلماتیک خارجی ازجمله سفارتخانه ایالات متحده آمریکا قرار دارند، موجب شده است تا جنجالهای زیادی در عراق به پا شود. حمله راکتی روز دوشنبه هفته جاری به منطقه «الرضوانیه» در بغداد به کشته شدن ۷ عضو یک خانواده منجر شد و جنجالها در عراق را بیش از پیش افزایش داد.
علیرغم اینکه حملات راکتی به بغداد از مدتها پیش آغاز شده است اما دولت عراق و دستگاههای امنیتی این کشور تاکنون نتوانسته اند عاملان این حملات را شناسایی کنند. نکته قابل تأمل در این زمینه، این است که برخی طرفهای داخلی در عراق و نیز تعدادی از طرفهای منطقهای و بین المللی، حملات انجام شده به بغداد را دستاویزی برای تسویه حسابهای سیاسی با «حشد شعبی» و خدشه دار کردن چهره آن قرار داده اند.
بیشتر بخوانید:
در همین ارتباط، برخی شخصیتهای سیاسی داخلی به صورت تلویحی و تصریحی انگشت اتهام در خصوص حملات راکتی به بغداد را به سمت رهبران و فرماندهان حشد شعبی نشانه رفته اند و همزمان نیز رسانههای وابسته به عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا در اقدامی کاملاً هماهنگ و از پیش طراحی شده مقاومت عراق را به دست داشتن در حملات مذکور متهم کردند.
به عنوان نمونه، پس از حمله راکتی به منطقه «الرضوانیه» در بغداد بود که رسانههای وابسته به ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی اقدام به برجسته سازی این حمله کرده و ضمن نمایش مکرر تصاویر افراد جانباخته تلاش کردند تا حشد شعبی را به عنوان عامل اصلی این جنایت معرفی کنند. این اقدامات موجب شد تا «صادق الحسینی» مسئول اطلاع رسانی حشد شعبی به اتهامات مطرح شده علیه مقاومت عراق واکنش نشان دهد.
در همین ارتباط، وی اعلام کرد: «هدف اصلی و اساسی از شایعه پراکنی علیه حشد شعبی و اتهام زنی به آن با هدف زیر سؤال بردن دستاوردهای امنیتی این گروه مقاومتی در نبرد با داعش است. این شایعه پراکنی ها و اتهام زنیها همچنین با هدف از بین بردن ثبات و امنیت عراق مطرح میشوند. درحال حاضر شاهد هجمههای مغرضانه برخی طرفها علیه حشد شعبی هستیم و تیمی متخصص در استان دیالی برای مقابله با شایعه پراکنان تشکیل شده است».
بر اساس آنچه که گفته شد، واضح است که بیش از آنکه تلاشها بر روی یافتن عاملان اصلی حملات راکتی به بغداد متمرکز باشد، تحرکات ازپیشطراحیشدهای برای تخریب حشد شعبی در سایه حملات مذکور آغاز شده است. این تلاشها و تحرکات مذبوحانه درحالی است که طبق مصوبه پارلمان عراق، حشد شعبی جزئی جدایی ناپذیر از ساختار نیروهای مسلح این کشور است و هرگونه اهانت به آن در واقع اهانت به تمام نیروهای مسلح محسوب میشود.
افزون بر این، رهبران و فرماندهان گروههای مختلف حشد شعبی تا به امروز در مواضعی شفاف و بدون ابهام هرگونه نقش آفرینی این گروههای مقاومتی در حملات راکتی به بغداد را رد کرده اند. درهمین ارتباط، «شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق»، «شیخ اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی «نجباء» و نیز «هادی العامری» دبیرکل سازمان «بدر» صراحتاً اعلام کرده اند که حملات راکتی به بغداد را مردود میدانند.
به نظر میرسد که یکی از اهداف اصلی و اساسی تخریب حشد شعبی در سایه حملات مشکوک به بغداد، بسترسازی برای خلع سلاح این گروه مقاومتی است؛ همان سناریویی که ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی و دیگر متحدان آنها در سطح منطقه و جهان همواره در کشورهای مختلف ازجمله لبنان برای تحقق آن تلاش کرده اند. این سناریو از مدتها پیش در لبنان آغاز شده است و به نظر میرسد که اکنون با توجه به شدت و حدت اتهامات علیه حشد شعبی، به نظر میرسد که تحقق آن با قدرت در عراق دنبال میشود.
آمریکا، سعودی و همپیمانانشان از رهگذر معرفی حشد شعبی به عنوان عامل اصلی حملات راکتی اخیر به بغداد تلاش میکنند تا ضمن تحریک افکار عمومی علیه این گروه مقاومت، سلاح آن را تهدیدی برای امنیت ملی عراق جلوه دهند. آنها بر این باورند که از این طریق میتوانند برای خلع سلاح مقاومت در عراق بسترسازی کنند. این درحالی است که سلاح مقاومت در عراق همواره در راستای تأمین منافع و مصالح ملی بکار گرفته شده و هیچگاه تهدیدی برای جامعه عراق نبوده است.
سلاح حشد شعبی همواره در راستای تأمین منافع و مصالح ملی عراق به کار گرفته شده است و مزدوران واشنگتن با طراحی حملات راکتی به بغداد درحال زمینهسازی جهت برچیدن این سلاح هستند این اشغالگران آمریکایی و تروریستهای داعش بوده اند که سلاح مقاومت عراق همواره برای آنها خطرآفرین بوده است. ازهمین روی، کسانی که امروز از لزوم کنار گذاشتن سلاح حشد شعبی در سایه تداوم حملات راکتیِ طرفهای ناشناس به بغداد سخن میگویند در واقع همان نفوذیهای داخلی هستند که اهدافشان در تخریب حشد شعبی، ایجاد حاشیه امن برای بقایای داعش و تداوم نا امنیها و بی ثباتیها در عراق است.
به هر حال، حملات راکتی به بغداد به یک معمای بزرگ در عراق تبدیل شده است و دستگاههای امنیتی تاکنون نتوانسته اند عاملان اصلی این حملات را شناسایی کنند. با این حال، که سناریویی که بیش از هر چیز دیگری محتمل به نظر میرسد، این است که این حملات توسط مزدوران واشنگتن صورت میپذیرد تا به عنوان دستاویزی علیه حشد شعبی و سلاح آن مورد بهره برداری قرار گیرد.
درهمین ارتباط، گردانهای حزب الله عراق در بیانیهای اعلام کرد: «ردپای سیا در عملیات جنایتکارانه الرضوانیه مشاهده میشود و قرائن زیادی این موضوع را تأیید میکند». این درحالی است که پیشتر نیز «شیخ اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی «نجباء» عراق گفته بود: «حمله به مناطق مجاور سفارت واشنگتن در بغداد کار مزدوران واشنگتن است».
در هر صورت، حشد شعبی به عنوان یک گروه مقاومتیِ اصیل و ریشه دار که از حمایت گسترده مرجعیت عراق برخوردار است، طبق مصوبه پارلمان این کشور جزئی از نیروهای مسلح عراق به شمار میرود و طبیعی است که تلاشها برای خلع سلاح آن روز به روز تشدید میشود. سلاح این گروه مقاومتی همواره ثبات و امنیت را برای عراقیها به ارمغان آورده است و تلاشهای بیگانگان و نفوذیهای داخلی برای برچیدن این سلاح با بهانه جویی های واهی، محقق نخواهد شد.