سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
کیهان
آدرس همکاری بیشتر با FATF را میدهند تا دور زدن تحریمها سختتر شود
دادن آدرسهای غلط برای همکاری با FATF موجب تخریب روابط ایران و چین میشود.
روزنامه قدس در یادداشتی نوشت: در حال حاضر ایران تحت شدیدترین تحریمهای آمریکا قرار دارد هر از چند گاهی برخی جریانها با فراموشی این موضوع، مشکلات اقتصادی کشور و روابط تجاری را به موضوع FATF نسبت میدهند، اظهارات اخیر یکی از مقامات ارشد حوزه سیاست خارجی درباره روابط ایران و چین نیز سبب شد بار دیگر این مسئله مطرح شود. طرح این موضوعات همزمان با تحریمهای جدید بانکی آمریکا نیز قابل توجه است.
چینیها با آغاز دور جدید تحریمها در سال 90 و 91 همکاری جدی با ایران داشته و بخشی از مسائل را با دور زدن تحریمها و ایجاد پوشش برای ایران حل میکردند اما متاسفانه در سال 97 و 98 که تحریم دوباره تشدید شد، این همکاری کاهش پیدا کرد.
عامل اصلی این کاهش همکاری ایران و چین تحریمها بود و ربطی به FATF نداشت. چرا که در زمان خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریمها ایران هنوز خارج از لیست سیاه FATF بود.
ضعف همکاری فعلی چین و ایران به نسبت سالهای 90 .و 91 به برخی بیتدبیریهای داخلی برمیگردد،به نحوی که دولت حتی روابطی هم که از قبل وجود داشت را تضعیف کرد. تاجران چینی جملهای را عنوان میکنند که «ایران پس از توافق هستهای ما را به غربیها و اروپاییها فروخت» هرچند بهخاطر این بیتدبیری، همکاریهای ایران و چین محدود شد اما برخلاف سایر کشورها به صفر نرسیده است. تقریبا از سال 97 دولت فهمید باید به چین توجه کرد، اما با یک بیاعتمادی عمیق روبهرو شد.
رئیس مجلس در سال گذشته به عنوان نماینده حاکمیت به چین سفر کرد تا بتواند این روابط دچار اختلال شده را ترمیم کند، حتی تدوین توافق راهبردی میان ایران و چین مطرح شد اما متاسفانه در فضای داخلی موجی علیه این توافق ایجاد شد که به نهایی شدن این توافق لطمه زد. در این شرایط باز هم همکاریهای ایران و چین مورد تخریب رسانهای قرار میگیرد. متاسفانه به نظر، برخی به صورت عامدانه به دنبال تخریب این روابط در حال ترمیم هستند و این موضوع را به تکمیل برنامه اقدام FATF مرتبط میکنند.
باید اذعان کرد اکشنپلنی که FATF در حال دیکته به ایران بود، مشکلاتی برای ایران ایجاد میکرد و مجموعه آن دستورالعملها کاملا تکمیلکننده فشار آمریکا و پازل تحریمی بود. برای همین شخص ترامپ و پمپئو اصرار داشتند ایران باید اکشن پلن را اجرا کند و اروپایی هم به زبان دیگری آن را عنوان میکردند.
از منظر کارشناسی کاملا روشن است استانداردهای FATF نه تنها کمکی به ما در مقابله با تحریم نمیکند بلکه به شدت در بخش صادرات غیرنفتی که الان مهمترین تکیهگاه ما در بحث صادرات است، فشار خواهد آورد.
عدهای میخواهند جلوی همکاری ایران و چین که اکنون در حال نهایی شدن مراحل آن است گرفته شود، چرا که این همکاری در مقابل تحریمهای آمریکاست و خود آمریکاییها هم بارها اذعان داشتند این قرارداد خلاف تحریمهای ماست و تاکید کردند ما حتما طرفین این قرارداد را تحریم میکنیم.
متاسفانه عدهای دارند به دروغ میگویند اکشنپلن FATF باید تکمیل شود تا ایران بتواند با چین همکاری کند. اتفاقا اگر ما این اکشنپلن را کامل کنیم نمیتوانیم هیچ همکاری خارج از آنچه آمریکا بخواهد، انجام دهیم و تنها گزینه در چنین شرایطی تسلیم در برابر آمریکا خواهد بود.
حرکت لاکپشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانههای خالی
«ناتوانی سازمانهای ذیربط در تعیین تکلیف املاک، دریافت مالیات از خانههای خالی را با چالش مواجه کرده است.»
روزنامه همشهری ضمن انتشار این خبر نوشت: شناسایی خانههای خالی از طریق خوداظهاری مالکان با چالش جدی مواجه و به بروز سوءتفاهم میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی منجر شده است.
براساس شیوهنامهای که 2 ماه پیش وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانههای خالی منتشر کرده بود، برای ایجاد بانک اطلاعاتی حوزه مسکن، به تدریج به همه مالکان پیامک ارسال میشود تا وضعیت سکونت واحد یا واحدهای تحت مالکیت خود را اظهار کنند و چنانچه کسی در مهلت 2 هفتهای نسبت به این خود اظهاری اقدام نکند، ملک او به عنوان خانه خالی قلمداد خواهد شد.
در اواسط مردادماه، در فاز اول شناسایی خانههای خالی، ارسال پیامک برای مالکان دارای بیش از یک واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفت و روزانه صد هزار پیامک برای این افراد ارسال شد. در ادامه از مجموع 1/5 میلیون پیام ارسالی، تعداد 109 هزار واحد مسکونی، خالی یا فاقد خوداظهاری اعلام شدند و این فهرست برای تعیین تکلیف و وصول مالیات به سازمان امور مالیاتی ارسال شد. حالا، آخرین اظهارات متولیان سازمان امور مالیاتی نشان میدهد از مجموع این فهرست، فقط 2 هزار و 574 واحد قطعا خالی هستند و مابقی همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند. در شرایط فعلی، چالش اصلی متولیان شناسایی و وصول مالیات خانههای خالی این است که فعلاً قادر به تعیین تکلیف موارد مشکوک و فاقد خوداظهاری نیستند و عملاً در صورت تداوم این مشکل، کل فرآیند شناسایی خانههای خالی با خوداظهاری به شکست منجر خواهد شد. البته پیش از اجرای طرح شناسایی خانههای خالی، اعلام شده بود که اطلاعات مورد نیاز برای راستیآزمایی اطلاعات اظهارشده از سوی مالکان در دسترس سامانه ملی املاک و اسکان قرار دارد.
بر این اساس، احتمال اینکه طولانی شدن پروسه تعیین تکلیف املاک مشکوک یا مجهول فقط ناشی از یک سوءتفاهم یا طولانی شدن مراحل کار باشد نیز وجود دارد که در این صورت، در نهایت وصول مالیات از خانههای خالی با وقفه مواجه خواهد شد و اصل طرح به مرور زمان اجرایی میشود.
آمارهای فعلی از وضعیت خوداظهاری املاک در سامانه شناسایی خانههای خالی حاکی از این است که همچنان بخشی از مالکان حتی با الزام قانون نیز رغبتی برای افشای اطلاعات ملکی خود ندارند.
از سوی دیگر به نظر میرسد طبق روال دورههای قبل، مقاومت حداکثری ذینفعان در عقیم کردن قانونهای شفافساز در بازار مسکن آغاز شود و کار را به جایی برسانند که ایجاد بانک اطلاعاتی جامع حوزه مسکن نیز به سرنوشتی نظیر طرحها و لایحههای ارائه شده برای اخذ مالیات بر عایدی مسکن، تغییر قانون روابط موجر و مستأجر، طرح پیشفروش مسکن و... دچار شود.
گویا عزمی وجود ندارد اطلاعات حوزه مالکیت و اسناد به صورت یکپارچه تجمیع شود و ضمن ایجاد یک پایگاه داده قوی برای دریافت مالیات بر مجموع درآمد، ثروت و نقل و انتقال داراییها، زمینه مورد نیاز برای استخراج اطلاعاتی نظیر وضعیت سکونت و مالکیت حوزه مسکن نیز مهیا شود.
یادآور میشود براساس برخی ارزیابیها، 2/6 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد.
شرق: همکاری با FATF موجب لغو تحریمها نمیشود
یک روزنامه زنجیرهای بزککننده FATF اذعان کرد: حتی اگر ایران تمام خواستههای FATF را بپذیرد، بانکها به خاطر تحریمهای آمریکا نمیتوانند با ایران همکاری کنند.
روزنامه شرق با اشاره به تحریمهای چندباره آمریکا نوشت: تصور نمیکنم تحریم جدید، تغییری در روابط بانکهای ما با خارج ایجاد کند. دو سالی هست که تحریم بسیار سختی بر ما تحمیل و اعمال شده است. هیچیک از بانکهای دنیا اعم از اروپایی و آسیایی از بانکهای ما سپرده و حواله نمیپذیرند و نقل و انتقال وجوه انجام نمیدهند. تحریمی که اکنون درباره آن حرف میزنند، بیشتر جنبه تبلیغاتی و روانی دارد و جنبههای دیگر آن هم بسیار محدود است. حداکثر تحریم و فشار را روی ما اعمال کردهاند.
تحریم جدید هیچ فشار یا تاثیری بیش از آنچه تاکنون داشتیم، ندارد؛ زیرا همین بانکهایی را تحریم کردهاند که تحریم بودهاند.
حتی اگر FATF را بپذیریم و بانکهای دنیا هم تایید کنند، باز آمریکا تحریمی بر ما اعمال کرده است که به خاطر آن بانکها حاضر نیستند با ما فعالیت کنند. سیستم بانکی را جوری تنظیم کردهاند که هرجا یک ایرانی و فرد متولد ایران - حتی تبعه خارج - بخواهد کاری در عرصه بانکداری بینالمللی انجام دهد، سیستم کامپیوتری هشدار میدهد که این فرد مشکوک است و جلوی آن را بگیرید.
وارداتی که اکنون داریم ماهانه 2 میلیارد دلار است، همه از طریق غیررسمی انجام میشود. بانکهای دنیا ارتباطی مستقیم در این زمینه ندارند. بیشتر از طریق صرافیهای ناشناخته از گوشه و کنار دنیا انجام میشود و کالا به ایران میآید، بدون اینکه ردیابی شود. بیشتر صرافیهایی که با ما کار میکنند، قابل شناسایی نیستند. سیستم آنها مثل بانک مرکزی نیست که همه بانکها را دائم رصد میکند. یک صرافی مرکزی وجود ندارد که این صرافیها را پیمایش کند.
فارن افرز: دردآور است /نفوذ منطقهای ایران افزایش یافته است
یک نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا در گزارشی تاکید کرد آمریکا به زودی شاهد افزایش نفوذ ایران در غرب آسیا و کاهش بیشتر تاثیرگذاری کشورهای همسوی خود خواهد شد.
مجله فارنافرز نوشت: مدتهاست معلوم شده آمریکا باید با توجه به هزینهها و ریسکهای موجود، حضور و تقلای کمتری در خاورمیانه داشته باشد. تحولات جنجالی ماههای اخیر تاکیدی است بر اینکه آمریکا باید کمتر بر این منطقه تمرکز داشته باشد. این تحولات هزینههای درگیر ماندن و نیز خطرات غریب رویکرد ترامپ را روشن ساخت. البته در منطقهای که آمریکا، برای دورانی طولانی به عنوان یک هژمون، دست برتر را داشته، برای بسیاری از سیاستگذاران و تحلیلگران آمریکایی پذیرش واقعیتهای مربوط به کاهش منافع و در نتیجه کاهش نفوذ آمریکا، دردآور است.
چالش آمریکا این است که از باقیمانده منافع مهمش در یک دوران اضطرار و رقابت حفاظت کند بیآنکه بر رویکردهای ناکام گذشته، بیشتر پافشاری داشته باشد. تمرکز بر محدود کردن رقابت ژئوپولیتیکی با منطقه، مقابله موثرتر با رفتار ایران و چاره کردن کشمکشهای نیابتی تا حد ممکن، میتواند واشنگتن را قادر سازد تا نفوذ غالب خود را حفظ کرده و بیآنکه بهطور کامل کنار بکشد، تقلای کمتری در خاورمیانه داشته باشد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، در ادامه این تحلیل آمده است: کاراترین ابزار کشورهای عرب خلیج فارس در رقابت ژئوپولیتیکی منطقهای، پول است که اکنون با کاهش بهای نفت، ته کشیده است. عربستان و امارات، سی میلیارد دلار هزینه کردند تا دولت ژنرال عبدالفتاح السیسی در مصر را سر پا نگه دارند. اکنون اقتصادهای خودشان به مشکل خورده و همه کشورهای خلیج فارس با انسداد مالی روبهرو هستند. اکنون باید چرتکه بیندازند که چقدر میتوانند در مصر و اردن خرج کنند، چقدر برای پس زدن نفوذ ایران در عراق و لبنان هزینه کنند و چطور میتوانند همزمان با پیجویی صلح در یمن، منافع کلیدی خود را حفظ کنند. اکنون باید رویاپردازی درباره ناکار کردن دشمنان ایدئولوژیکی و شکل دادن منطقه مطابق میل خود را کنار گذارند.
ایران دیرزمانی است که زندگی بدون درآمد نفتی را آموخته و اعمال نفوذ کمهزینه در منطقه را به خوبی تمرین کرده است. سپاه با دور زدن تحریمها، هزینه خودش را درمیآورد. زمانی که بحران کرونا ویروس به پایان برسد، نفوذ نسبی ایران در جاهایی مثل عراق، لبنان و سوریه، بیشتر و نفوذ کشورهای عربی، کمتر خواهد شد. این تغییر بازنگری در رویکرد بیحاصل ترامپ در برابر ایران را ضروریتر میسازد. ترامپ، فشار اقتصادی و نظامی بر ایران را به سطوح تنبیهی افزایش داد اما هرگز درخواستهای واقعبینانهای نداشته یا روشن نکرده که کدام خواسته، اولویت دارد. دستاورد اصلی کارزار فشار حداکثری ترامپ، انزوای بینالمللی آمریکا در رویارویی با بلندپروازی هستهای ایران، فشارهای تازه بر دولت عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه بوده است.
آمریکا همچنین باید آتش دیگر کشمکشهای منطقهای را که به دردسرآفرینانی همچون ایران و روسیه، فرصتهایی برای گسترش نفوذ میدهد، فرونشاند. کمبودهای مالی کشورهای خلیج فارس هم ممکن است علاقه آنها به بلندپروازی منطقهای را کاهش دهد. جنگ یمن، بهترین فرصت برای آمریکاست تا راهی را به سوی حل و فصل منازعه بگشاید. هم امارات و هم سعودیها، اندک اندک میفهمند که بهای درگیریشان در جنگ یمن قابل تحمل نیست. آنها نه تنها در رسیدن به هدف خود برای بازگرداندن دولت منصور هادی ناکام ماندند بلکه ثبات یمن و منطقه را هم عمیقا تضعیف کردند که به سود ایران
است.
دور زدن وزیر زیبنده معاون رئیسجمهور نیست
روزنامه همشهری از معاون اقتصادی رئیسجمهور خواست از دور زدن وزیر پرهیز کند.
این روزنامه نوشت: محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیسجمهوری در نامهای به وزارت اقتصاد و نه وزیر اقتصاد؛ بخشنامهای صادر کرده و گفته فعالان اقتصادی باید اطلاعات مربوط به اظهار کالا را به جای گمرک ایران از سامانه تازه راهاندازی شده جامع تجارت دریافت کنند.
این اقدام نهاوندیان البته با واکنش فرهاد دژپسند مواجه شده تا جایی که او به صراحت اعلام کرده این درخواست معاون اقتصادی رئیسجمهوری با قانون امور گمرکی همخوانی ندارد و دخالت در تکالیف حاکمیتی گمرک است. جدا از این واکنش و گلایه وزیر اقتصاد، دژپسند از نهاوندیان خواسته تا سلسلهمراتب اداری را در تصمیمگیریها رعایت کند و جمعبندی مذاکرات در ستاد اقتصادی دولت را به جای وزارت اقتصاد به دفتر وزیر اقتصاد ارسال کند و به صراحت از نهاوندیان درخواست کرده بهمنظور ایجاد وحدت رویه و پرهیز از موازیکاری از مکاتبه مستقیم با واحدهای تابعه وزارت اقتصاد دست بردارد.
از منظر حقوقی و قانونی حق با آقای وزیر است و انتظار میرود معاون اقتصادی رئیسجمهوری به این حق قانونی پایبند باشد زیرا وزیر اقتصاد در برابر قانون و البته مجلس باید پاسخگو باشد. افزون بر اینکه دور زدن وزیر اقتصاد نه زیبنده دولت و نه شایسته معاون اقتصادی رئیسجمهور است. مکاتبه وزیر اقتصاد با معاون اقتصادی رئیسجمهوری نشاندهنده نوعی ناهماهنگی و نادیده گرفتن حقوق قانونی گمرک است و مشخص نیست چرا دولت اصرار دارد به جای اظهار کالا در سامانه جامع گمرک، این اقدام در سامانه جامع تجارت انجام پذیرد. سامانه جدید ازجمله سامانههایی است که دولت امیدوار است بر بستر آن یک انسجام اطلاعات در زنجیره تامین و توزیع کالا ایجاد کند اما ضرورت هرگونه انسجام اطلاعاتی در فرایند واردات و صادرات کالا تا توزیع در سطح بازارها مستلزم رعایت قوانین و مقررات و البته شأن وزیر است.
حالا باید دید آیا دستور آقای نهاوندیان ملاک عمل خواهد بود یا نظر وزیر اقتصاد اما آینده روشن خواهد کرد که سامانه جامع تجارت میتواند به گفته رئیسجمهوری به مرکز اطلاعات کالاها و صادرات و واردات تبدیل شود یا اینکه سامانهای در کنار سامانههای متعدد خواهد بود که نتیجه آن موازیکاری است.
ایران
سکوت فرهنگستان زبان و ادب پارسی عجیب هست یا نیست؟
خبر اول اینکه، سایت عصر ایران در یادداشتی نوشت: سکوت «فرهنگستان زبان و ادب پارسی» در قبال درگذشت یکی از برجستهترین و محبوبترین خدمتگزاران و پشتیبانان و مروجان زبان و ادب فارسی (محمدرضا شجریان) هم مایه شگفتی هست و هم نیست. در بخشی از این یادداشت آمده: در عین حال(مایه شگفتی) نیست چون ریاست فرهنگستان با کسی است که سیاست و مصلحت را بر ادبیات ترجیح میدهد و هر چند اهل نثر و شعر است اما صبغه سیاسی (از جنس معطوف به قدرت و نه کشف حقیقت) او میچربد و بههمان دلیلی پیام نداده که روزنامه همفکر خبر درگذشت استاد آواز ایران را بر خلاف دیگر روزنامهها در صفحه نخست نیاورده و کم اهمیت دانسته است. باز(مایه شگفتی) است چون رئیس آن با حکم رئیس جمهوری منصوب میشود و از دولت بودجه میگیرد و بودجه همان پول مردم است و مردم این خنیاگر را دوست داشتند و دارند. نویسنده افزوده: با این همه سکوت فرهنگستان زبان و ادب پارسی و به تعبیر درستتر بیاعتنایی رئیس آن در قبال رخدادی چنین خسارتبار از اجر و ارج محمد رضا شجریان نمیکاهد اگر نیفزاید! صدایی انگار میآید! برای که پیام بدهیم؟ برای او که خود به تنهایی یک فرهنگستان بود؟!
چند ایرانی برای اربعین به عراق رفتند؟
خبر دیگر اینکه، رئیس ستاد اربعین حسینی از خروج قانونی ۵۰۰ ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی خبر داد و گفت: پیشبینی میکنیم بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر قاچاقی به عراق رفتهاند. بهگزارش مهر، حسین ذوالفقاری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چند ایرانی بهمنظور شرکت در مراسم اربعین امسال از کشور خارج شدهاند، اظهار کرد: تعداد محدودی از افراد بهصورت قاچاق سعی داشتند تا از کشور خارج شوند که در مرزها اغلب اینها شناسایی و دستگیر شدند و به داخل کشور بازگردانده شدند. وی افزود: یک سری از افراد هم توسط عراقیها شناسایی و دستگیر شدند و بهداخل کشور عودت داده شدند. رئیس ستاد اربعین حسینی گفت: حدود ۵۰۰ نفر از ایرانیان با مجوزی که از سمت نخستوزیر عراق صادر شده بود توانستند بهصورت قانونی از کشور خارج شوند و به عراق بروند.
حافظ خوانی سفیر چین همزمان با روز حافظ
شنیدیم که، سفیر چین در ایران «روز حافظ» را گرامی داشت. بهگزارش ایسنا، چانگ هوآ، سفیر پکن در تهران در صفحه توئیترش با انتشار عکسی از خود که در حال حافظ خوانی است و همچنین عکسهایی از آرامگاه حافظ در شیراز نوشت: امروز روز بزرگداشت حافظ است. دیوان حافظ در چین هم ترجمه و منتشر شده است.
ارسال پنجمین محموله غیرنفتی ایران به عمان
دست آخر اینکه، پنجمین محموله غیر نفتی ایران به عمان صادر شد. بهگزارش ایلنا، پنجمین محموله غیرنفتی توسط ایران از طریق بندر سیریک در جنوب استان هرمزگان به عمان حمل شد. وزن محموله فوق ۵۵۰ تن به ارزش ۱۵۲۳ میلیون دلار اعلام شده است که شامل میوه و سبزیجات، آب معدنی، سنگفرش، آجیل، کنسرو و لوبیا است که این مواد توسط سه کشتی صادر شده است.
آرمان
تجمع پرسنل شهرداری دهدشت
از کارگرانش هرداری دهدشت با تجمع جلوی اداره کار خواستار رسیدگی به مضووع حذف حق فنی از مزد(حقوق) خود شدند. این کارگران معتقدند حق فنی در بخشی از حکم حقوقی آنها آمده و 21 سال دریافت کردهاند اما با دستور شهردار اسبق(تخشا) این سهم حذف شده است. کارگران شهرداری دهدشت میگویند حق 15 درصدی فنی در کمیته کارگری شهرستان هم مصوب شده بود اما شهرداری زیر بار نرفته است.
درگذشت نماینده سابق بر اثر کرونا
محمد کریمیان نماینده اسبق سردشت و پیرانشهر در مجلس به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. وی نماینده حوزه انتخابیه پیرانشهر و سردشت در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بود. وی پیشتر در دوره پنجم و دوره چهارم نیز در پارلمان حضور داشت.
علی اکبر صالحی کرونایی شد
بر این اساس، تست کووید-19 علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی 12 مهرماه مثبت شده است. یک منبع مطلع در این خصوص گفت که ایشان به توصیه پزشک در حال حاضر در قرنطینه خانگی و در استراحت به سر میبرد و حال عمومی وی مساعد است و موضوعات سازمان انرژی اتمی را از منزل پیگیری میکند. وی چهارشنبه نهم مهر ماه با حضور در محل سفارت کویت در تهران، درگذشت شیخ «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت را به «فلاح بداح الحجرف» کاردار سفارت این کشور در تهران و مردم و دولت کویت تسلیت گفت و دفتر یادبود امیر فقید کویت را امضا کرد.
تجمع کارگران شهرداری اروندکنار
گروهی از کارگران فضای سبز شهرداری شهر اروندکنار، در اعتراض به چند ماه معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و در محدوده ساختمان شهرداری تجمع کردند. یکی از منابع کارگری در شهرداری اروندکنار گفت: حدود 50 نفر از کارگرانی که در واحد فضای سبز شهرداری این شهر بهصورت قراردادی مشغول کارند، صبح یکشنبه (20 مهر ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در محدوده داخلی ساختمان شهرداری تجمع کردند. این کارگران که در پنج ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنها کامل پرداخت نشده است، میگویند: چندین سال است مطالبات مزدی و بیمهای معوقه داریم. حق بیمهها نیز چند ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
هوادار پولدار بدهی استقلال را داد!
باشگاه استقلال برای کسب مجوز حرفهای در حالی طلب شاکیان داخلی را تسویه کرده که رقم این بدهیها حدود 7 میلیارد تومان بوده است. گویا یکی از هواداران نزدیک به باشگاه استقلال طلب شاکیان را پرداخت کرده تا استقلال در کسب مجوز حرفهای با مشکل روبهرو نشود. مدیران باشگاه استقلال این روزها به جای دریافت پول از کارگزارها، گویا تمام فشارها را روی هواداران نزدیک به باشگاه گذاشتهاند تا آنها طلبها را پرداخت کنند و در نهایت این امر موجب میشود همه چیز به نام مدیران باشگاه تمام شود.
توییت سفیر ایران برای روز حافظ
سفیر کشورمان در اتریش به مناسبت روز حافظ بر تاثیر و الهام شاعران آلمانی و اتریشی از این شاعر پرآوازه نوشت. ایسنا نوشت؛ عباس باقرپور، سفیر ایران در اتریش با گرامیداشت 20 مهر روز شاعر و عارف شهیر جهانی، حافظ شیرازی در تویتتر خود نوشت: گوته که با الهام از غزلیات رازآلود حافظ، «دیوان غربی ـ شرقی»خود را سرود، مدیون هامر پورگشتال اتریشی (خاورشناس و بنیانگذار آکادمی علوم اتریش) است که اولین ترجمه کامل دیوان حافظ را به زبان آلمانی ارائه کرده است.
سقوط هواپیمای آموزشی
مرتضی زمانپور مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری از سقوط یک هواپیمای آموزشی فوقسبک در محدوده باند فرودگاه شهرکرد خبر داد و گفت: این حادثه بدون تلفات جانی بوده است. محمد حیدری رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این حادثه یک مصدوم برجای گذاشته است. وی خاطرنشان کرد: خانم خلبان با یک دستگاه آمبولانس به بیمارستان کاشانی شهرکرد منتقل شده است.
پست جدید مشاور ارشد ظریف
مهدی سنایی، دانشیار دانشگاه تهران و مشاور ارشد وزیر امور خارجه، با حکم رئیس دانشگاه تهران، به عنوان مشاور رئیس دانشگاه در امور بینالملل و همکاریهای علمی و دانشگاهی کشور روسیه و کشورهای اوراسیا منصوب شده است. مهدی سنایی، دانشیار دانشکده مطالعات جهان و سفیر سابق ایران در روسیه، با حکم محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، بهعنوان مشاور رئیس در امور بینالملل و همکاریهای علمی و دانشگاهی کشور روسیه و کشورهای اوراسیا و دبیر اجلاس دانشگاههای برتر ایران و روسیه منصوب شده است.
تجمع پرسپولیسیها برگزار نشد
در شرایطی که گروههایی از هواداران پرسپولیس فراخوان تجمع اعتراضی در مقابل باشگاه پرسپولیس و همچنین وزارت ورزش را در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بودند اما این تجمع برگزار نشده است. آنها قصد داشتند نسبت به عدمپرداخت مطالبات برانکو ایوانکوویچ در مقابل ساختمان باشگاه گرد هم جمع شوند اما این بار برخلاف دفعات قبلی این تجمع برگزار نشده است. این در حالی است که برخی از هواداران با رسول پناه جلسهای کوتاه داشتند.
اقدام عربستانیها علیه یک ایرانی!
سعودیها در جدیدترین اقدام در شکایت علیه پرسپولیس در کمیته استیناف، دست به کار شدند تا تصمیمگیرنده این پرونده جهانگیر بیگلری رئیس ایرانی این کمیته نباشد. عیسی المسمار، سردبیر ورزشی نشریه «عین الحقیقه» عربستان در این باره نوشت: رئیس کمیته استیناف کنفدراسیون آسیا ایرانی است. به همین خاطر النصر باید دست به کار شود تا این شخص تغییر کند (تصمیمگیرنده پرونده شکایت النصر علیه پرسپولیس نباشد). کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا جمعه گذشته رای خود در زمینه شکایت النصر علیه پرسپولیس صادر کرده و بنا به بند 59 قوانین فیفا، اعتراض سعودی ها را رد کرده است.
لباسهای چسبان دختران و پسران
حسین جلالی دبیر کمیسیون فرهنگی گفت: در چاله بحران جمعیتی قرار گرفتیم و به شدت در کشور دچار کاهش جمعیت شدیم که اگر وضعیت به همین شکل بماند به پیرترین کشور دنیا تبدیل خواهیم شد. در سال 120 هزار موالید داریم، اما در مقابل نزدیک به 700 هزار کودککشی تحتعنوان سقط جنین در کشور داریم و تقریبا روزی 2000 هزار کودک را میکشیم. تغییر سبک پوشش و لباس هم در افزایش ناباروری به شدت تاثیر داشته است، این لباسهای چسبان مخصوصا در حوزه شلوار برای پسر و دختر باعث عقیم شدن میشود.