به گزارش مشرق، «مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفته که کشورش تلاش کرده عربستان سعودی را برای ایستادن در برابر آنچه به ادعای وی «ستیزهجویی ایران» خوانده شده تقویت کند.
اورتاگوس که با پایگاه «عربنیوز» مصاحبه میکرد مدعی شد که عربستان سعودی حق دارد از خودش در برابر «تهدید ایران» دفاع کند.
بیشتر بخوانید:
توصیه مشاور اوباما درباره خروج آمریکا از خاورمیانه
او روابط میان ریاض و واشنگتن را صرفنظر از نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر در آمریکا «راهبردی، پیشرفته و فراحزبی» توصیف کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره انتقادها از فروش سلاح توسط آمریکا به عربستان سعودی گفت معاملههای تسلیحاتی میان دو کشور هم در دولتهای جمهوریخواه و هم در دولتهای دموکرات انجام شده و مورد حمایت آنها بوده است.
ببینید:
فیلم/ همکاری ترامپ با بن سلمان در ماجرای خاشقچی
مورگان اورتاگوس تصریح کرد: «ما میدانیم که عربستان سعودی و سایر کشورها در خلیج [فارس] در خط مقدم ستیزهجویی ایران قرار دارند.»
او در ادامه گفت: «به همین دلیل است که ما به دنبال تقویت و پشتیبانی از متحدانمان بودهایم تا در برابر ستیزهجویی ایران ایستادگی کنند.»
بیشتر بخوانید:
دعای پادشاه و ولیعهد سعودی برای «شفای عاجل» ترامپ
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریمها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاستهایی تحریکآمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در بخش دیگری از سخنانش گفت: «روابط میان دو کشور ۷۵ سال تداوم داشته. ما در روابطمان با عربستان سعودی بر اساس گذشته، حال و آینده عمل میکنیم.»
بیشتر بخوانید:
فرافکنیهای این روزهای ورشکسته منطقه علیه ایران
اورتاگوس در ادامه گفت که البته روابط با عربستان سعودی، رابطهای «بدون چالشهای خاص خود» نبوده است. وی افزود: «ما در برهههای مختلف با چالشهای زیادی مواجه بودهایم. اما هنگامی که به سمت آینده حرکت می کنیم مهم است که رابطه میان آمریکا و عربستان سعودی همانند همیشه رابطهای فراحزبی باشد.»
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا هم در مصاحبهای روز گذشته (چهارشنبه) گفته بود واشنگتن ریاض را شریک خود در اعمال فشار حداکثری علیه ایران میداند.
او گفت آمریکا به کمپین فشار حداکثری علیه ایران ادامه میدهد و عربستان سعودی در این کمپین یک شریک کلیدی محسوب میشود.
پامپئو در مصاحبه با شبکه «العربیه» افزود: «روابط بین آمریکا و عربستان سعودی تاریخی و مستحکم است و [دونالد] ترامپ برای این روابط اهمیت زیادی قائل است».
برخی از نمایندههای کنگره آمریکا در ماههای گذشته به دلیل تبعات ناگوار جنگ یمن دولت «دونالد ترامپ» را برای قطع حمایت از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در یمن تحت فشار قرار دادهاند.
ترامپ با وجود این یک مصوبه فراحزبی کنگره که خواستار قطع حمایت آمریکا از عربستان سعودی در یمن بود را وتو کرده و بر ضرورت فروش تسلیحات به عربستان سعودی تأکید کرده است.