به گزارش مشرق، حسین محمودی سفیدکوهی امروز در ارتباط زنده با شبکه خبر در مورد راهاندازی سامانه ملی اشتغال و کسب و کار گفت: این سامانه براساس قانون توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهاندازی شده، زیرا طبق بند چهار سیاستهای کلی نظام در بخش اشتغال که در سال 90 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد قرار بود ایجاد ساماندهی و تقویت بازار کار توسط سامانهای انجام شود.
همچنین برای مدیریت بازار کار براساس ماده 10 مصوبه کارگروه ستاد اقتصاد مقاومتی قرار شد وزارت کار بانک اطلاعاتی اشتغال ایرانیان را برای افراد در سن کار یعنی از 15 سال به بالا فراهم کند.
وی افزود: براساس مقررات سازمان بینالمللی کار هم باید سامانه اطلاعات بازار کار کشور تهیه شود و بنابراین وزارت کار برای راهاندازی سامانه ملی اشتغال و نیروی کار اقدام کرد.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار همچنین در مورد ثبتنام کارگران و کارفرمایان و کارجویان در سامانه ملی اشتغال و کسب و کار گفت: این سامانه برای اطلاعات بازار کار شامل دادههای کمی و کیفی اشتغال و نیروی کار است که با هدف شناسایی و رصد مستمر جمعیت در سن کار کشور راهاندازی شده است که هدف آن شناسایی شاغلان، افراد بیکار و جویای کار و جمعیت فعال و کارفرمایان رسمی و غیر رسمی در کشور است که این اطلاعات منجر به ارائه خدمات سیاستی در بازار کار خواهد شد.
محمودی سفیدکوهی ادامه داد: در این سامانه سه پایگاه اصلی و سه زیر سامانه کلیدی پیشبینی شده است شامل پایگاه اطلاعات نیروی کار، پایگاه اطلاعات کسب و کار و کارفرمایان و پایگاه اطلاعات مشاغل کشور که در سامانه پیشبینی شده است. این سامانه همزمان با آغاز امامت امام زمان (عج) به صورت آزمایشی راهاندازی شد و از همه افرادی که در سن کار هستند اعم از شاغل، بیکار، جویای کار، کارفرما و سایر گروهها خواسته شده است که براساس طبقهبندی جمعیت اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنند. برای دستیابی به این سامانه به نشانی https://prkar.mcls.gov.ir/ و یا از طریق صفحه اول سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد شوند و سامانه ملی اشتغال در دسترس قرار میگیرد.
وی در مورد اینکه تا چه زمانی باید اطلاعات افراد و جویای کار باید وارد شود، گفت: در فاز اول تا پایان سال باز است و افراد شاغل و جویای کار میتوانند اطلاعات خود را تکمیل کنند.
محمودی سفیدکوهی در مورد نحوه استفاده از اطلاعات سامانه کار گفت: کارکرد LMS در دنیا چهار رویکرد اصلی است؛ نخست رویکرد مداخلهمحور و برای تصمیمگیری در سیاستگذاری سطح کلان کشور استفاده میشود بنابراین هر سیاست اشتغال که در کشور روی میدهد مبتنی بر رویکرد اطلاعات این سامانه خواهد بود، رویکرد دوم رصدمحور یا مشاهدهمحور است که برای تحقیقات اجتماعی و اقتصادی استفاده میشود و عموما اقتصاددانان حوزه کار و کسانی که علاقه به پژوهش از دادهها و گزارشهای سامانه استفاده میکنند، رویکرد سوم تقاضامحور برای کمک به کارفرمایان و صاحبان کسب و کار در استخدام نیروی انسانی است که از ظرفیت سامانه استفاده میشود و رویکرد چهارم عرضه محور است و جوانان جویای کار و یا شاغلانی که دنبال چرخش و ارتقای شغلی هستند میتوانند از این سامانه بهرهمند شوند.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار در مورد اینکه آیا این سامانه تأثیری در اشتغال جوانان خواهد داشت، گفت: فعلاً نیروهای کار و شاغلان اطلاعات مربوط به خود را در این سامانه وارد کنند و پرفایل نیروی کار از چهار یا پنج قسمت شامل سوابق شغلی، سوابق تحصیلی و گواهینامههای فنی و حرفهای تشکیل شده است که هرچه اطلاعات پرفایل افراد کاملتر باشد سیاستگذاری برای اشتغال جوانان بهتر خواهد شد و انتظار ما از افراد شاغل و بیکار این است که اطلاعات خود را وارد کنند.
وی در مورد اینکه آیا کارفرمایان هم میتوانند اطلاعات خود را وارد کنند، گفت: برای کارفرمایان هم یک پرفایل ساختهایم و آنچه مربوط به جستجوی شغل و ارتباط بین کارجو و کارفرما است نیز در این سامانه پیشبینی شده است.