به گزارش مشرق، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره نوسانات اخیر بازار بورس و اقدامات دولت در این راستا اظهار داشت: نوسان در ذات بازار سرمایه و سهام است و به عبارتی دیگر این بازار عمدتاً مبتنی بر رفتار سهامداران و عرضه کنندگان سهام است.
وی افزود: دولت با قواعدی که تعریف می کند سعی می کند این نوسانات به سمتی برود که شاخص ها و فعالیت ها به یک بازار پایدار و در حال رشد تبدیل شود. در همه دوره ها هم عرضهکنندگان و هم متقاضیان نقش موثر در چارچوب و قوانینی که توسط شورای عالی بورس تصویب میشود دارند و متاثر از فضای عمومی اقتصاد کشور است.
بیشتر بخوانید:
نرخ سود بینبانکی از ۲۲درصد بالاتر رفت
وزیر اقتصاد با بیان اینکه اخیراً یک سری مباحث مطرح شد و اثرگذار بود اظهار داشت: یکی از بحثها این بود که نرخ سود بانکی پیدا کند در حالی که همه فعالان بازار دیدند که رئیس کل بانک مرکزی این را تکذیب کرد و اتفاقاً چنین چیزی در شورای عالی بورس هم مطرح نبوده است.
دژپسند با بیان اینکه بحث پیرامون بالا رفتن نرخ سود بین بانکی مطرح شده و درست هم هست اظهار داشت: این هم برنامهریزی میشود و حتما باید از این روند جلوگیری شود.
دژپسند با بیان اینکه بخشی از نا اطمینانی ها به خاطر اظهارنظرهایی هست که در برخی امور بازار سرمایه مداخله گرانه صورت گرفته است، گفت: این هم سبب میشود که اتفاقا سهامدار حقیقی و خرد دچار زیان و خسران شود و اگر ما مدافع منافع سهامداران حقیقی و خرد هستیم باید از اظهارنظرهایی که در معاملات بازار اختلال ایجاد میکند به شدت خودداری کنیم.
وی افزود: برای برخی سهامداران عزیز نگرانی ایجاد شد که روند شاخص ممکن است مستمر کاهنده باشد ولی من اینجا عرض می کنم که باید توجه داشته باشیم آنچه که ما را امید می دهد برنامه هایی هست که برای عرضه داریم.
دژپسند با اعلام خبر عرضه اولیه های جدید بورسی نیز افزود: شورای عالی بورس و سازمان بورس برنامهای دارد که تا پایان سال جاری می تواند ۱۰۰ شرکت به صورت عرضه اولیه عرضه شود و این بدان معناست که خوشبختانه استقبال خوبی وجود دارد؛ بنابراین باید کسانی که در بازار هستند به منظور بهرهمندی از این شرایط با دقت عمل کنند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اظهارات خود در خصوص فروش اوراق گفت: اوراق، آن بخش بازار سهام نیست و حرف من این بود که برای تامین مالی دولت، بازار سرمایه این ظرفیت ها را دارد. بازار بدهی جزء دیگری از بازار سرمایه است و فلسفه ذاتی این بخش این است که اوراق بدهی را در بازار بدهی برای تامین مالی بودجه دولت می فروشیم. یا مثلا تصمیم ما این است که تمام واگذاریهایمان در دولت در بازار بورس انجام بگیرد و این به خاطر نقش و اهمیت و کارکرد بازار بورس است و به عبارت دیگر عرضهها و واگذاریهایمان را به اینجا منحصر کرده ایم چون شفاف و سالم است و قیمتگذاریها بر مبنای یک فضای رقابتی انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه نسبت به گفتار ها باید با دقت برخورد کنیم اظهار داشت: باید بدانیم دارایی و اموال و سهام مان را نباید به راحتی در معرض خرید و فروش قرار دهیم و باید خیلی دقت کنیم و مطالعه، مشاوره و معامله باید سرلوحه کارمان در بازار سرمایه باشد.
دژپسند با بیان اینکه از ۳۲۰ شرکت ۲۰۰ شرکت بازارگردان دارند، گفت: الان خوشبختانه اوراق تبعی هست که یکی از ابزارهای مدرن برای بازار سرمایه است و ما اینها را برای نقدشوندگی بالا بیان میکنیم چون یکی از ویژگی های بازار سرمایه این است که نقش شوندگی بالا برود تا به هر دلیلی که خواستم بفروشم با سهولت این کار را انجام دهم.
وزیر اقتصاد تاکید کرد که تمام برنامه ما این است که بازار مدرن تر و پایدار تر شود و بتوانیم آن را به حداقل برسانیم و هنوز معتقد هستم که حاشیه هایی وجود دارد که آثار منفی روی بازار دارد که ان شالله آنها را به حداقل ممکن برسانیم.