به گزارش مشرق، بیش از ۲ هفته است که، بلاتکلیفی درباره نتیجه رسمی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنان ادامه دارد. جامعه آمریکا به شدت دو قطبی و از هم گسیخته شده و روزهای خطرناکی به گفته مقامات سابق و فعلی آمریکا در انتظار این کشور است. «جان برنان»، رئیسپیشین آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هفته پیش هشدار داد که روزهای «بسیاربسیار خطرناکی پیش روی آمریکا قرار دارد». این بار یک رسانه آمریکایی دیگر در تحلیلی نوشته «جو بایدن»، نامزد پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در حالی قدرت را در دست خواهد گرفت که آمریکا از هر زمان دیگری در نیم قرن گذشته، بیمارتر، از لحاظ اقتصادی ضعیفتر و از لحاظ فرهنگی و سیاسی، دو قطبیتر است.
نکته تاسف بار اینکه، در حالی که آمریکا بنابر اعلام استراتژیستها و رسانههای خود این کشور از هر زمانی ضعیفتر و از هم گسیختهتر است و درگیر مشکلات کمرشکن داخلی و حتی خارجی شده، برخی در ایران منتظرند، بایدن پس از رسیدن به قدرت بیاید و مشکلات اقتصادی ما را حل کند! برخی از این جریان سیاسی داخلی حتی از پیروزی بایدن، بیش از خود بایدن ابراز خوشحالی میکنند!
دنیای تک قطبی به زباله دان تاریخ پیوست
پایگاه خبری «پولیتیکو» در تحلیلی به بررسی این مهم پرداخته که سیاست خارجی «جو بایدن» پس از ورود به کاخ سفید باید حائز چه ویژگیهایی باشد.
این رسانه تیتر زده: «بایدن باید سیاست خارجی خود را برای دنیایی تدوین کند که آمریکا در آن حکمرانی نمیکند...دنیایی که بایدن به ارث خواهد برد، فاصلههای زیادی با دنیای زمان حضور او در سمت معاون رئیسجمهور و رئیسکمیته روابط خارجی سنا در دهه ۱۹۹۰ دارد. دوران جهان تک قطبی برای آمریکا از خیلی وقت پیش به زبالهدان تاریخ منتقل شده است. چین، به گفته پنتاگون، یک رقیب برابر با آمریکا است. سایر قدرتهای کوچک و بزرگ اعم از روسیه، ایران و کره شمالی به آسانی قادرند آمال آمریکا را به شکست بکشانند. فضا به ندرت برای همکاریهای بینالمللی چالشانگیزتر از الان بوده است...بیماری همهگیر جهانی، محدودیتهای جهانیسازی و دیپلماسی چندجانبه را آشکار کرده و افول نظام بینالمللی لیبرال را که آمریکا آن را ایجاد کرد، سرعت بخشیده است».
پولیتیکو درپایان شرایطی را که جو بایدن در آن به ریاستجمهوری آمریکا خواهد رسید، تشریح میکند که: «رئیسجمهور بایدن، هدایت آمریکایی را در دست خواهد گرفت که از لحاظ جسمی بیمارتر، از لحاظ اقتصادی ضعیفتر و از لحاظ سیاسی و فرهنگی، دوقطبیتر از هر زمان دیگری در نیم قرن اخیر است».
ترامپ بیمسئولیت
گزارشها از تازهترین تحولات انتخاباتی آمریکا نیز حاکی است ترامپ همچنان بر طبل «تقلب» میکوبد و جوبایدن نیز به شدت از این وضعیت عصبانی است. جو بایدن روز پنجشنبه طی پیامی اعلام کرد: «آمریکاییها شاهد یک بیمسئولیتی باورنکردنی هستند. عدم پذیرش شکست در انتخابات از سوی ترامپ پیامهای بهشدت مضری را درباره کارکرد دموکراسی به جهان میفرستد». به گزارش یورونیوز، بایدن افزود: «فهمیدن اینکه این مرد چطور فکر میکند، سخت است اما باور دارم که خودش هم میداند شکست خورده و من ۲۰ ژانویه سوگند یاد خواهم کرد».
نقش هوگو چاوز در انتخابات آمریکا
همزمان وکیل ترامپ در ادامه تلاش برای اثبات تقلب در انتخابات آمریکا گفته، صاحبان شرکت تأمینکننده دستگاههای انتخاباتی، متحد دولت ونزوئلا هستند. به گفته «رودی جولیانی» وکیل شخصی «دونالد ترامپ» متحدان دولت ونزوئلا و «جورج سوروس» میلیاردر آمریکایی در تقلبهای انتخاباتی دست داشتهاند. به نوشته نشریه «نیوزویک»، جولیانی در نشستی خبری این را هم گفته که، شرکتهای «دومینیون» و «اسمارتمَتیک» که در سیستمهای الکترونیک انتخاباتی تخصص دارند، در تقلب به نفع «جو بایدن» دست داشتهاند...شرکتی که رأیهای ما را میشمرد و روی آنها کنترل داشت، تحت تملک دو ونزوئلایی است که متحدان هوگو چاوز و نیکلاس مادورو هستند و یک شرکت دیگر که رئیسآن از نزدیکان و شرکای جورج سوروس بزرگترین حامی مالی حزب دموکرات، بزرگترین حامی مالی آنتیفا و کمپین جان سیاهپوستان اهمیت دارد است». جولیانی در ادامه ادعاهایش اضافه کرده که: «آرای پستی کشور ما، توسط یک کشور خارجی و دوستان یکی از دشمنان ایالات متحده شمارش، محاسبه و دستکاری شده است. باید چکار کنیم تا افبیآی از خواب بیدار شود؟». شرکت دومینیون که در دستهبندی الکترونیک آرای انتخاباتی ۲۸ ایالت آمریکا مشارکت داشته، شرکتی کانادایی-آمریکایی است و ساختمان مرکزی آن در شهر «دِنوِر» کانادا مستقر است.