به گزارش مشرق، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل(آنکتاد) حجم خسارت های وارده به غزه در نتیجه محاصره تحمیلی رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ را ۱۶.۷ میلیارد دلار برآورده کرده است.
بیشتر بخوانید:
سازمان ملل؛ بیش از یک میلیون ساکن غزه زیر خط فقر زندگی میکنند
در گزارش آنکتاد که بازه زمانی ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ را پوشش داده، آمده است که حجم خسارتهای وارده به اقتصاد غزه در این مدت ۶ برابر تولید ناخالص داخلی غزه بوده است.
این گزارش میافزاید که اگر تعطیلی کارخانهها و گذرگاهها و عملیاتهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی نبود، نرخ فقر در غزه در سال ۲۰۱۷ میتوانست به جای ۵۶ درصد کنونی به حدود ۱۵ درصد برسد.
بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این نهاد وابسته به سازمان ملل تاکید کرد که غزه دارای بالاترین نرخ بیکاری در جهان است و بیش از نیمی از ساکنان این منطقه زیر خط فقر زندگی میکنند و اکثر ساکنان این باریکه به آب شرب و برق دسترسی ندارند.رشد اقتصاد غزه بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ کمتر از ۵ درصد بوده است.
البته در این گزارش هزینههای دیگری همچون اثرات اقتصادی ممانعت رژیم صهیونیستی از استفاده فلسطینیان از میادین گاز طبیعی در نزدیکی سواحل غزه نیز بررسی نشده است. کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل خواستار برداشتن محدودیتها بر سر راه تردد ساکنان نوار غزه به سمت کرانه باختری و دیگر نقاط جهان و فراهم کردن شرایط سرمایهگذاری در این باریکه، ساخت بنادر، فرودگاه و اجرای پروژههایی در زمینه آب و برق شد.