به گزارش مشرق، کانال تلگرامی صفحه دیدبانی رخدادهای انگلیس نوشت:

بی‌بی‌سی فارسی به‌عنوان بازوی دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه انگلیس، همواره ادعا می‌کند که سعی کرده است تا اطلاعات دقیق و مستند را ارائه دهد. اما در عمل حجم بالای اخبار این شبکه در مورد جمهوری اسلامی ایران به نوعی است که در دسته‌بندی اخبار جعلی قرار می‌گیرد.

روش‌های بی‌بی‌سی فارسی که منجر به برداشت‌های نادرست یا انتشار اخبار جعلی از سوی این شبکه سلطنتی می‌شوند، عبارتند از:

۱- منابع نامعتبر: بی‌بی‌سی فارسی در موارد زیادی به منابع خاکستری و حتی سیاه استناد می‌کند که منجر به انتشار اخبار نامعتبر، غیرموثق و جعلی می‌شود. تأیید منابع و صحت اطلاعات یکی از مهم‌ترین مراحل تهیه خبر است که تعمدا از سوی این شبکه انگلیسی در آن سهل‌انگاری می‌شود.

۲- القای برداشت‌ها و تفاسیر غلط: گاهی اوقات، برداشت یا تفسیر نادرست از یک خبر می‌تواند به انتشار اطلاعات نادرست منجر شود. اگر محتوا به درستی منتقل نشود، ممکن است معانی متفاوتی به دست دهد. بی‌بی‌سی فارسی با حذف جملاتی از سخنرانی رهبر معظم انقلاب تفاسیر غلطی از آن را به خورد افکار عمومی می‌دهد.

۳- نادیده انگاشتن و عدم توجه به زمینه: برخی خبرهای بی‌بی‌سی فارسی به دلیل فقدان زمینه یا تحلیل گسترده، تصویر کاملی از واقعیت ارائه نمی‌دهد و در نتیجه منجر به برداشت‌های نادرست ایجاد می‌شود.

۴-بازی با حساسیت‌های سیاسی و اجتماعی: بی‌بی‌سی فارسی به‌ویژه در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی به دلیل جانب‌داری نادرست یا عدم خنثی‌بودن در بیان حقایق، اخبار کذب را منتشر می‌کند. جانبداری بی‌بی‌سی از گروه‌های معاند جمهوری اسلامی و عوامل هنجارشکن در جامعه ایران در اخبار این شبکه مشهود است.

۵- پوشش خبری محدود: در برخی مواقع، اگر پوشش خبری یک رویداد بیش از حد متمرکز بر یک جنبه خاص باشد، جنبه‌های دیگر ناچار نادیده گرفته می‌شوند و این زمینه‌ساز برداشت غلط از واقعیت‌ها و تولید اخبار کذب شود. پوشش خبری بی‌بی‌سی فارسی از جریان حاکمیت جدید در سوریه نمونه‌ای این مورد است. تلاش بی‌بی‌سی برای سفیدشویی عناصر تحریرالشام و عملکرد امروز آنها در سوریه این گونه است.

به طور کلی از آنجایی که شبکه سلطنتی بی‌بی‌سی فارسی تحت نظارت وزارت امور خارجه و سرویس جاسوسی انگلیس سیاستگذاری می‌کند، در طی سالهای گذشته با کاربست تکنیک "پاره-واقعیت‌گویی" سهم زیادی در انتشار اخبار جعلی داشته است؛ هر چند که خود این رسانه حکومتی مدعی استقلال و بی‌طرفی است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
    0 0
    بزرگترین دروغگوها هستن. مخصوصا نفیسه کوهنورد
  • IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
    0 1
    معتبر فقط صدا و سیما

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس