کد خبر 1150238
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۵
بانک نمایه

درحالی با شیوع کرونا و تعطیلی ادارات دولتی و اصناف، درخواست بانک‌ها برای تعطیلی شعب بانکی از ستاد ملی کرونا رد شده است که برخی استانداری‌ها از کارمندان بانک‌ها خواسته‌اند که نایلون‌ها را نیز از باجه‌ها بردارند!

به گزارش مشرق، همزمان با دور جدید شیوع گسترده ویروس کرونا ستاد ملی مبارزه با کرونا با ابلاغ سیاست‌های جدید و اعمال محدودیت‌ها در رفت‌وآمدها، تصمیم به تعطیلی ادارات دولتی و بخش خصوصی و اصناف گرفت.

بر همین اساس نیز از اول آذرماه محدودیت‌های کرونایی در کشور اجرایی شد و از هشتم آذرماه نیز با تصمیم دولت، تمام ادارات دولتی به‌مدت یک هفته تعطیل شدند.

بیشتر بخوانید:

جزییات فعالیت شعب و کارکنان بانک‌ها

تعطیلی ادارات دولتی، اصناف و... درحالی ادامه دارد که شبکه بانکی بدون هیچ تعطیلی باید مانند قبل کرونا به فعالیت خود ادامه دهد؛ البته قبل از اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی، "کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی" و "شورای هماهنگی بانک‌ها " در دو نامه جداگانه خطاب به فرمانده و سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا خواستار تعطیلی دوهفته‌ای بانک‌ها شده بودند ولی جوابی به این نامه‌ها داده نشد.

* نامه بی‌جواب بانک‌ها به ستاد ملی مبارزه با کرونا/ چرا با تعطیلی ۲هفته‌ای بانک‌ها موافقت نشد؟

در بخشی از این دو نامه که خطاب به رحمانی فضلی و علیرضا رئیسی نوشته شده؛ آمده است: با توجه به اینکه در حال حاضر اکثر خدمات بانکی به‌صورت غیرحضوری و به‌صورت اینترنتی و آن‌لاین ارائه می‌شود، تعطیلی بانک‌ها وقفه‌ای در زندگی مردم نخواهد داشت.

گفتنی است، اعضای "کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی" و "شورای هماهنگی بانک‌ها" مدیرعاملان تمامی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ایران هستند و ارسال این ۲ نامه به اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا به‌معنای موافقت تمامی بانک‌های ایران با تعطیلی دوهفته‌ای شبکه بانکی است.

اما ابلاغ سیاست‌های جدید از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و ادامه فعالیت بانک‌ها نشان داد که ستاد مخالف تعطیلی بانک‌هاست و شاید اعضای ستاد بر این باور باشند که با تعطیلی بانک‌ها رسماً اقتصاد هم تعطیل خواهد شد ولی حداقل ستاد کرونا می‌توانست به شبکه بانکی اجازه دهد که مانند تعطیلات نوروز شعب کشیک معرفی کنند تا امور بانکی واحدهای اقتصادی نیز روی زمین نماند.

خبرنگار در ارتباط با چرایی عدم تعطیلی بانک‌ها گفت‌وگویی با محمدرضا جمشیدی دبیرکل کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی داشت؛ او دراین‌باره می‌گوید: هیچ پاسخی به نامه بانک‌ها داده نشده است و ما مجبوریم در اوج کرونا هم به فعالیت خود ادامه دهیم.

* چرا شعب بانکی در دوران کرونا کم نمی‌شوند؟/ پاسخ جمشیدی به چرایی عدم‌تعطیلی بانک‌ها

جمشیدی گفت: احتمالاً یکی از دلایلی که با تعطیلی بانک‌ها مخالفت می‌شود، تعهداتی است که بین مردم برای امور تجاری وجود دارد و برخی از فعالان اقتصادی نیز تعهدات خارجی دارند که باید از طریق بانک‌ها امور خود را پیش ببرند.

وی با تأکید بر اینکه کارمندان بانک‌ها مانند کادر درمان در معرض بیشترین خطر هستند، اضافه کرد: این درحالی است که هر روز تماس‌هایی را از بین خانواده‌های کارمندان بانکی داریم که به‌شدت نگران وضعیت سلامتشان هستند و خواستار کم شدن ساعات و روزهای کاری می‌باشند.

دبیرکل کانون بانک‌های خصوصی راجع به کاهش شعب در بانک‌های خصوصی تأکید کرد: از آنجایی که فاصله شعب بانک‌های خصوصی با یکدیگر زیاد است نمی‌توانیم شعب را کاهش دهیم و به همین دلیل نیز تمام شعب باید فعال باشند ولی با حضور ۵۰ درصد از پرسنل.

وی می‌گوید: اگر شعب بانک‌ها را کاهش دهیم،‌ تراکم در سایر شعب به‌شدت بالا می‌رود و خطر ابتلای کارمندان و مشتریان بانک‌ها در آن شعب بالاتر می‌رود؛ به همین دلیل به شعب گفته‌ایم که مراقبت‌های لازم را انجام دهند و اگر داخل شعب شلوغ شد، به مشتریان بگویند بیرون شعبه منتظر بمانند تا داخل شعب ازدحام ایجاد نشود.

* دخالت‌های عجیب برخی استانداری‌ها/ می‌گویند باید نایلون‌ها را از باجه‌ها برداریم!

یکی از اقداماتی که بانک‌ها برای محافظت از کرونا انجام داده‌اند، کشیدن نایلون مقابل باجه‌هاست؛ این اقدام در سایر ادارات و اصناف نیز انجام شده است تا حفاظی برای کارمندان در مقابل ویروس باشد.

به‌گفته جمشیدی، برخی از استانداری‌ها در نامه‌نگاری‌هایی که با بانک‌ها داشته‌اند خواستار برداشتن این نایلون‌ها شده‌اند و گفته‌اند "باید این نایلون‌ها را از باجه‌ها بردارید"!

البته این اقدامات در حالی از سوی این استاندارها انجام می‌شود که در برخی دیگر از شهرها شاهد هستیم که استانداری به‌دلیل گستردگی شیوع کرونا، تصمیم به تعطیلی بانک‌های آن شهر هم گرفته است.

دبیرکل کانون بانک‌های خصوصی همچنین گفت: در برخی از شهرها،‌ استانداری‌ها به شعب نامه زده‌اند که اجازه ندارند چک‌ها را برگشت بزنند! مگر اختیار این اقدام در دست بانک‌هاست؟ مگر بانک می‌تواند خلاف قانون عمل کند؟! اگر قرار است مقرراتی برای عدم برگشت خوردن چک‌ها در ایام کرونا وضع شود باید از سوی بانک مرکزی به سیستم بانکی ابلاغ شود نه استانداری‌ها!

* علت اصلی مراجعات مردم به بانک‌ها چیست؟/ جمشیدی: انجام کارهای عقب‌افتاده!

درحالی که امروزه از طریق بانکداری الکترونیک و همراه‌بانک امکان انجام بیش از ۷۰ درصد امور بانکی برای مردم وجود دارد ولی باز هم در اوج همه‌گیری کرونا شاهد مراجعات مردمی در شعب بانکی هستیم، این درحالی است که بارها از مردم خواسته شده است از مراجعه غیرضروری به شعب بانکی خودداری کنند.

بانک مرکزی برای کاهش نیاز مردم به مراجعه در شعب بانکی در هفته اخیر، مصوبات افزایش سقف کارت به کارت و... را به بانک‌ها ابلاغ کرد؛ براین‌اساس سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون‌بانکی از مبدأ هر کارت به ۱۰ میلیون تومان در هر روز افزایش یافت، ضمن اینکه سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداخت‌سازها از یک میلیون تومان به ۳ میلیون تومان با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم‌کارت انجام‌دهنده تراکنش قابل افزایش است.

همچنین بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ کرده که امکان تمدید تاریخ انقضای کارت‌های بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال ۹۹ و به‌مدت یک سال بلامانع است.

ضوابطی هم برای افتتاح حساب بانکی به بانک‌ها ابلاغ شده است تا مشتریان فرم‌های مربوطه را به‌صورت غیرحضوری و اینترنتی تکمیل کنند و فقط به‌منظور احراز هویت به شعب مراجعه کنند تا زمان حضور مشتری در شعب کاهش یابد.

با این حال اما حجم مراجعات مردم در بانک‌ها همچنان بالاست؛ خبرنگار از جمشیدی دبیرکل کانون بانک‌های خصوصی پرسید "مردم این روزها برای انجام چه‌کارهایی به بانک‌ها مراجعه می‌کنند؟" پاسخ جمشیدی قابل تأمل بود! او گفت: واریز اقساط، برداشت پول، تمدید کارت بانکی و... مهمترین دلیل مراجعات مردم است درحالی که این کارها را غیرحضوری هم می‌توانند انجام دهند.

جمشیدی با تأکید بر اینکه مردم برای انجام کارهای عقب‌افتاده‌شان به شعب بانکی می‌روند، گفت: باتوجه به تعطیلی ادارات و... اکثر مردم فراغ‌بالی پیدا کرده‌اند تا کارهای عقب‌افتاده بانکی‌شان را انجام دهند درحالی که نیازی به مراجعه حضوری ندارند.

او می‌گوید: شاید برخی از مردم بلد نباشند که امور بانکی را از درگاه‌های اینترنتی بانک‌ها انجام دهند و برخی دیگر نیز اطمینان ندارند و می‌گویند "حتماً باید در شعب کارهای‌مان را انجام دهیم"!

جمشیدی اضافه می‌کند: باتوجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد خدمات بانکی به‌صورت اینترنتی نیز قابل ارائه است می‌توانند برای انجام امور خاص به شعب کشیک بانک‌ها اجازه فعالیت دهند و با تعطیلی بانک‌ها موافقت کنند.

* ابتلای ۲۵هزار کارمند بانکی به کرونا/ ۱۲۵ نفر از بانکی‌ها با کرونا جان باختند

فعالیت بانک‌ها درحالی در برخی شعب با ۱۰۰ درصد پرسنل ادامه دارد که از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ۱۲۵ نفر از کارمندان بانک‌ها به‌دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند و ۲۵ هزار نفر از کارمندان شبکه بانکی در کشور تا کنون به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد هم‌اکنون جمعی از کارمندان در بیمارستان‌ها بستری هستند و جمعی نیز در قرنطینه خانگی به‌سر می‌برند.

طبق اعلام علیرضا قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی، در شهرهای تک‌شعبه‌ای بانک‌ها با ۱۰۰ درصد پرسنل، سایر شهرهای مناطق قرمز ۵۰ درصد شعب با ۱۰۰ درصد پرسنل فعالیت خواهند داشت، ضمناً در مناطق نارنجی نیز طبق روال گذشته تمام شعب با دوسوم پرسنل و مناطق زرد تمام شعب با صد درصد پرسنل فعالیت خواهند داشت.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حامد IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    3 2
    همه همکارای ما تو بانک دارن یکی یکی مبتلا میشن ....
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    0 1
    تو شهری با وضعیت قرمز هستم با اینکه همه یکبار درگیر کرونا شدیم این دوهفته نیز تمام شعب با 70 درصد نیرو کارکردن یک هفته را استانداری زیر بار تعطیلی نرفت هفته دوم هم مدیریت شعب آخه به کی باید گفت
  • شیراز IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    1 3
    بورس بعدازمدتها داره رشدمیکنه. همینطورک کروناتواین نه ماه بوده واونهایی ک رعایت کردن نگرفتن. اگه بانک‌ها رعایت کنن اتفاقی نمی‌افته.. اداره هاکه تعطیل میشه مردم راه میافتن میرن سفر. ماشالله کارمندان بانکهاهم ک وضعشون اوکیه یقینا بیشتر سفرمیرن یهفته مرخصی طول سال نایابه براشون. اقتصادنابود میشه بسته باشه بانک‌ها. فقط جاهای پرخطرراتعطیل کنیدوجلو مسافرتهارابگیرید
    • مهدی IR ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
      1 1
      با سلام در سالجاری اینقدر تکالیف برای بانک ها ابلاغ شده همانند تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده و تسهیلات قرض الحسنه به خانوارهای یارانه بگیر و تسهیلات به مستاجرین که واقعا حجم بالای کاری رو برای کارکنان و شعب داره و البته با افتخار همکاران ما انجام وظیفه میکنند و اینها به غیر از امور جاری است . و باور کنید همچنین اوکی ام نیست وضع بانکی ها و همه جا ازبانک فقط هست
    • خیلی دلت خوشه IR ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
      2 0
      تو هم بجای تعطیلی رعایت کن یک وقت نچایی کارشناس و مردم شناس و جامعه شناس و محلل اقتصادی هم که هستی جناب اوکی
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    1 0
    تعطیلی اصناف به جز بانکها اصلا عاقلانه نیست. اصلا هم درست اجرا نمیشه و زحمت تمام اصناف هدر میره
  • IR ۰۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    1 0
    قسط ها و بدهکاری مردم را چگونه بگیرند . تازه پول مردم باید به بانک سپرده بشه . نمیشه برد خونه. همه حسابه ..چکار کنن بفکر ما هستند
  • ب مقدم IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    0 0
    اولا تمام بانگی ها بدون استثنا حتی با سابقه کم از محل پول مردم براحتی وام خرید خانه میگیرند و با مردم هم تند رفتاری دارند و مهم گفته شد قسط و پول مصرف اب و برق و گاز تلفن گرفته نمیشود اما دروغ بود پس مردم اعتماد ندارند و سی درصد مردم بیکار شدن اما بانگی سر کار تافته جدا بافته نیستن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس