کد خبر 1150542
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
مرغ نمایه

بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از گذشت یک هفته از افزایش بی سابقه قیمت مرغ تاکنون دولت اقدامی برای کاهش قیمت این کالای پر مصرف نکرده است.  

به گزارش مشرق، بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت مرغ در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران همچنان درمحدوده ۳۰ هزار تومان است و هنوز به قیمت‌های پیش از جهش اخیر نرسیده است، حتی در این شرایط قیمت اجزا و احشای مرغ به دلیل شیوع مصرف، افزایش هم یافته است. اکثر دهک‌های درآمدی اساسا توان تهیه مرغ را از دست داده‌اند و بخشی دیگر از مردم خودخواسته وارد کمپین نخریدن مرغ شده‌اند تا از این مسیر بتوانند باعث کاهش قیمت مرغ شوند. اینطور که پیداست هنوز نهاده‌های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار مرغ‌داران قرار نگرفته و از سوی دیگر تمام نهاده‌های دامی وارد شده به کشور هم به سامانه بازارگاه نمی‌رود و تولیدکنندگان مرغ با مشکل تامین نهاده روبه‌رو هستند.  

نهاده‌های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست تولیدکننده نمی‌رسد

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس  در این باره گفت: تمام نهاده‌های دامی در حال حاضر با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود، اما به دست تولیدکنندگان نمی‌رسد؛ در نتیجه آن‌ها مجبورند نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد و با قیمت‌های سرسام‌آور تهیه کنند.

بیشتر بخوانید:

قیمت مرغ ١۵ هزار تومان کاهش یافت

سیدجواد ساداتی‌نژاد افزود: وقتی بخش عمده‌ای از نهاده‌ها از بازار آزاد با قیمت‌های بالا تهیه می‌شود، به تبع آن محصولات تولیدی نیز با همان سبک و سیاق به مردم فروخته می‌شود.

وی اظهار داشت: محاسبات نشان می‌دهد اگر قیمت ارز ۲۵ هزار تومان باشد، قیمت هر کیلوگرم مرغ در واحدهای خرده‌فروشی ۳۵ هزار تومان می‌شود.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی قیمت مرغ به ازای هر کیلوگرم در بازار به ۴۰ هزار تومان می‌رسد، معنا و مفهوم آن این است که هیچ اثری از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در سبد مصرفی خانوار احساس نمی‌شود.

وی افزود: اینکه یارانه از واردات حذف و به انتهای زنجیره منتقل شود، یعنی این یارانه یا به تولیدکننده داده شود یا به مصرف‌کننده.  

ساداتی‌نژاد اظهار داشت: برای تامین گوشت مرغ ماهانه باید ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های سراسر کشور انجام شود. رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: واردات نهاده‌های دامی به کشور نیازمند تامین ارز است که بانک مرکزی باید آن را تامین کند.

وی افزود: کشور اکنون با کمبود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی نسبت به سال گذشته روبه‌رو است که در حقیقت باید با تخصیص ارز وارد شود که این مهم نیز یکی از علت‌های افزایش قیمت گوشت مرغ است.  

ساداتی‌نژاد با اشاره به مشکلات سامانه بازارگاه و توزیع بخشی از نهاده‌ها خارج از این سامانه، اظهار داشت: این موضوع به آشفتگی قیمت مرغ دامن می‌زند که البته به وزارت جهاد کشاورزی تذکر داده شده است.

وی ادامه داد: نهاده‌های دامی در هر مکانی بیشتر از قیمت مصوب به فروش برسد، بازار سیاه و تخلف محسوب می‌شود، چون هم‌اکنون تمام نهاده‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد می‌شود.

وی تاکید کرد: هیچ نهاده‌ای از گمرک جمهوری اسلامی ایران نباید بدون اجازه وزارت جهاد کشاورزی خارج و توزیع شود که البته معاون این وزارتخانه اعلام کرده چند محموله بدون مجوز خارج و توزیع شده که بازار سیاه به وجود آورده است.

ساداتی‌نژاد متصل نبودن سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی به سامانه‌های گمرک جمهوری اسلامی ایران را مشکل دیگر در زمینه افزایش گوشت مرغ دانست و توضیح داد: این دستگاه‌ها باید بدانند چه مقدار نهاده وارد کشور می‌شود تا برای توزیع آن‌ها برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اختیارها باید به طور کامل از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شود، افزود: وزیر جهاد کشاورزی باید به عنوان متولی ساماندهی به وضعیت قیمت مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز با قدرت ورود کند تا بازار کنترل و شرایط بهبود یابد.  

وزارت جهاد کشاورزی مسوول شود

اینطور که پیداست هنوز تمام وظایف تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی منتقل نشده است و در این راستا باید اقدامات لازم انجام شود. به عقیده فعالان صنعت مرغ، وزارت جهاد کشاورزی ادبیات تولید را از وزارت صمت بهتر می‌داند و بهتر می‌تواند بازار را کنترل کند.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه با یادآوری قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی مصوب ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بر پایه این قانون همه اختیارات حوزه کشاورزی بر عهده این وزارتخانه است، اما از تیر ۱۳۹۸ این اختیارات به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شد.

ساداتی‌نژاد بیان داشت: بر پایه بند «الف» ماده یک این قانون، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی و گیاهان دارویی از جمله گوشت سفید، گوشت قرمز و تخم‌مرغ از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است.

وی ادامه داد: اصلاح وضعیت کنونی و بازگشت اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی راه‌حل است و تا این مشکل رفع نشود، شاید موقت قیمت‌ها کاهش یابد، اما دائمی نیست و هماهنگی بین بخشی وجود ندارد، از این رو باید اختیارات به طور کامل به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده شود.  

وی در پایان گفت: وزارت جهاد کشاورزی بر پایه اساسنامه باید پاسخگوی نیازهای غذایی مردم در کشور باشد، اما در عمل اینگونه نیست، چرا که بخش زیادی از وظایف آن را وزارت صنعت، معدن و تجارت عهده‌دار است.  

منبع: روزنامه وطن امروز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • هادی IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    8 3
    مذاکره شده نگران نباشید بایدن میاد مرغارو دون میده ارزون میشه با تشکر از قهرمانان دیپلماسی علی برکت الله
  • علی IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    3 0
    امروزسه شنبه ۱۱ آذرماه سال ۹۹قیمت مرغ در شهربابل کیلویی ۲۷هزارتومانه، وزیرفقط میگه!!!!
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    3 6
    مرغ پدرسوخته مگه تو عقابی رفتی اون بالا بیا پایین بیام بالا همه پراتو می کنم تو مملکتی که گوجه هم خودشو میوه می دونه همین می شه دیگه
  • منم ساتورلند IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    2 0
    انقدر به مرغها رو ندید سریع از اردک بجاشون استفاده کنید فکر میکنید چرا دهه 50 و 60 انقدر مرغ ارزون بود؟ چون یه برنامه به اسم ساتورلند تو برنامه کودک میزاشتن و مردمو با اردک آشنا میکردن یعنی من خیلی به مردم خدمت میکردم خب مرغها هم زیاد پررو نمیشدند
  • جوارشکیان IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    1 1
    خدا عوض خیر بدهد به جناب عباس آخوندی که درباره مرغ روشنگری کردند دکتر تشریف بیاورید تا ۱۴۰۵ با دکتر آخوندی.
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    2 2
    اگه بجای واردات سویا و ذرت از ترکیه مرغ وارد کرده بودیم الآن قیمت مرغ کیلویی 15000 بود یا کمتر. گرچه هدف اینه که بعد از اومدن بایدن یهو مرغ رو ارزون کنن تا زمینه برای خفت برجام_2 آماده بشه. پدرسوختگی کولاک میکنه.
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    3 0
    اصلا دیگه مرغ دیگه نمیبینیم همه پر کشیدن درانبارو خونه های مسئولین ونجومیبگیرهای دولت
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    2 0
    بیشتر از همه از این بدم میاد که تو ایران هرچی گرون میشه مردم بیشتر میخرن اگر همه‌ی مردم خربچید مرغ رو دو هفته تحریم کنند مجبور میشن قیمت ها رو پایین بیارن
  • کارشناس IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    4 0
    مرغ اصلا ضرر داره
  • IR ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    1 0
    پس مگه تو محله شما نشده بود هیجده تومن؟
  • DE ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    2 0
    مرغ بر بالا و زير آن سايه اش - مي دود بر خاک پران مرغ وش/ ابلهي صياد آن سايه شود- مي دود چندانک بي مايه شود /بي خبر کان عکس آن مرغ هواست -بي خبر که اصل آن سايه کجاست/ تير اندازد به سوي سايه او-ترکشش خالي شود از جست و جو /ترکش عمرش تهي شد عمر رفت -از دويدن در شکار سايه تفت/// بي خبر کان عکس آن مرغ هواست -بي خبر که اصل آن سايه کجاست!!!!
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    1 0
    با وجود این همه روستائی که می توانند طیور و دام کشور را تامین نمایند. هم با قیمت ارزان تر و هم منبع در امد برای خودشان . که نیازی به نهاد از خارج نباشند. جای بسی تعجب است که چرا روستائیان اموزش داده نمی شوند تا بدون واکسن و دارو و نهاده و0000 طیور و دام ارزان تولید نمایند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس