به گزارش مشرق، عصر روز جمعه هفتم آذر ماه بعد از ساعتها گمانه زنی و اخبار ضد و نقیض درباره ترور یکی از دانشمندان هستهای و دفاعی کشورمان توسط یک تیم تروریستی مسلح در شهر آبسرد شهرستان دماوند، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با صدور اطلاعیهای ترور و شهادت «محسن فخریزاده» معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و نوآوریهای دفاعی (سپند) در یک عملیات تروریستی را تائید کرد.
در خصوص ویژگیهای شخصیتی و کاری شهید فخریزاده، «علی شمخانی» دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان اظهارداشت: شهید فخری زاده به معنای واقعی کلمه، فردی مبتکر، صاحب سبک و خلاق در حوزه فناوری بود و همیشه گمنام بود، ولی در نوک پیکان به ملت ایران خدمت میکرد.
بیشتر بخوانید:
تأخیر جایز نیست
فخریزاده بیست سال در لیست ترور دستگاه اطلاعاتی دشمنان کشورمان قرار داشت و آنها چندین مرتبه در راستای ترور وی تلاش کردند که همگی با شکست مواجه شد.
دانشمند ممتاز هستهای و دفاعی
«رهبر معطم انقلاب» در پیامی شهید فخریزاده را اینگونه خطاب کردند: «دانشمند برجسته و ممتاز هستهئی و دفاعی کشور جناب آقای محسن فخریزاده به دست مزدوران جنایتکار و شقاوتپیشه به شهادت رسید. این عنصر علمی کمنظیر جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاشهای علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست.»
ببینید:
فیلم/ واکنش فراستی به ترور شهید فخری زاده
دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور، بلافاصله پس از حادث شدن این ترور با کلیه توان و ظرفیت خود نسبت به شناسایی عاملان حادثه و البته کشف سرنخهایی برای دستگیری آنها اقدامات خود را آغاز کردند.
آنطور که کارشناسان میگویند ترور انجام شده توسط ایادی و مزدوران سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی انجام شده که البته این اقدام میتواند با کمک دیگر سرویسهای اطلاعاتی همسو با تلاویو صورت گرفته باشد.
دشمنی تمام قد رژیم صهیونیستی با نظام جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست و آنها میدانند که تنها قدرتی که در منطقه توان نابودی آن رژیم جعلی را دارد ایران است.
دشمنان قطعا تقاص خواهند داد
حجتالاسلام «محمود علوی»، وزیر اطلاعات در اظهاراتی گفت: «به دنبال وقوع ترور شهید فخریزاده همکاران من در وزارت اطلاعات در همه ابعاد پیگیری این حادثه را آغاز کردهاند و تاکنون به سرنخهای زیادی نیز دست یافتهاند.»
البته که ساده انگاری است تصور این مطلب که حادثه تروریستی اخیر صرفاً توسط رژیم صهیونیستی صورت گرفته باشد و این اقدام بدون هیچ گونه هماهنگی، چراغ سبز و همکاری با آمریکا و برخی از متحدین غربی و عربی آنها انجام شده باشد.
وجه اشتراک بسیاری از پیامهای صادر شده از سوی مقامات لشکری و کشوری ایران متعاقب ترور شهید دانشمند محسن فخری زاده، تاکید بر مجازات آمران و عاملان این حادثه تروریستی بود.
در همین ارتباط سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، اظهار داشت: «دشمنان ما از ترس مرگ دست به خودکشی زدند و بدانند که قطعا تقاص خواهند داد.»
حق قانونی ایران در اقدام متقابل
بر اساس قواعد و حقوق بینالمللی جمهوری اسلامی ایران این حق قانونی را دارد که اقدامی متقابل انجام داده و آن طور که از سوی مقامات مختلف مطرح شده این اقدام از در زمان مناسب و به شکل متناسب و مقتضی صورت خواهد گرفت.
در تایید این موضوع، «مسعود اخوانفرد» معاون پیشین سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با میزان اظهارداشت: «بر اساس تمامی کنوانسیونهای بینالمللی که در این خصوص قواعدی را مطرح کردهاند، این حق برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است که اقدام متقابل انجام دهد.»
بنابراین با توجه به اینکه اقدام متقابل حق قانونی و مشروع ایران در نسبت به حادثه تروریستی اخیر محسوب میشود و از طرف واکنش قاطع جدی و متناسب با این ضایعه جبران ناپذیر به عنوان یک مطالبه عمومی از سوی آحاد ملت مطرح میشود شده، این انتظار میرود که به زودی شاهده اقدامی متناسب در واکنش به این حادثه تروریستی باشیم.
سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در همین این خصوص، گفت: «گروههای تروریستی و آمران و عاملان ترور محسن فخریزاده بدانند که انتقام سختی در انتظار آنها خواهد بود.»
واکنشهای بینالمللی در حد انتظار نبود
متاسفانه واکنشهای صورت گرفته متعاقب ترور شهید فخری زاده از سوی مجامع بینالمللی چندان جدی و مناسب نبود. سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی از مهمترین سازمانهای بینالمللی هستند که آنطور که انتظار میرفت نسبت به این اقدام تروریستی واکنش متناسبی نداشتند.
به عنوان نمونه، «آنتونیو گوتِرِش» دبیر کل سازمان ملل متحد در پیام خود بدون محکومیت این حادثه تروریستی صرفا به بیان خویشتنداری طرفها بسنده کرد، موضوعی که با واکنش «محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان مواجه شد.
ظریف در پیامی توییتری نوشت: «شرمآور است که برخی از ایستادن در برابر تروریسم خودداری کرده و خود را پشت دعوت به «خویشتنداری» پنهان میکنند. بیکیفر گذاشتن، به جسورتر شدن رژیم تروریستی منجر میشود که تجاوزگری در ذات آن است.»
حداقل انتظار از آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان ناظر فعالیتهای هستهای کشورهای مختلف این بود که با توجه به همکاری بسیار خوب و گسترده ایران در برنامه صلح آمیز هستهایش، ترور دانشمند هستهای ایران را محکوم میکرد؛ اما این اتفاق را شاهد نبودیم. این موضوع میتواند در آینده همکاریهای ایران با این نهاد بینالمللی تاثیرگذار باشد چرا که سیگنال دلسرد کنندهای ارسال شده است.
واکنش متقابل ایران چگونه خواهد بود؟
در خصوص واکنش ایران به این اقدام تروریستی اخیر تحلیلهای متفاوتی در داخل و خارج از کشور وجود دارد. عدهای معتقدند که ایران اقدامی متقابل و آشکار انجام خواهد داد و این مهم را به استدلال این موضوع مطرح میکنند که مسئولان کشور از سوی افکار عمومی تحت فشار هستند و باید در زمانی کوتاه اقدامی در قالب واکنش ایران از خود نشان دهند.
اما عده دیگری معتقدند که مسئولان تصمیمگیر ایران، علیرغم خواست دشمنان که به دنبال تحریک آن هستند تا واکنشی هیجانی انجام داده تا با استفاده از ابزار رسانه و تبلیغات، فضا را سمپاشی و جای جلاد و شهید را عوض کنند، با حوصله و هوشمندی همیشگی خود واکنشی را به صورت مقتضی و در زمان لازم انجام خواهند داد به نحوی که بهانهای به طرف مقابل نداده باشند.
در پایان باید گفت، اینکه ایران واکنشی به حادثه ترور اخیر خواهد داشت قطعی است، اما زمان، مکان، نوع و سطح اقدام هنوز مشخص نیست و همین میتواند موجبات نگرانی طرف مقابل را فراهم آورد. در همین ارتباط امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: «هیچ جنایت، ترور و کار احمقانهای بیپاسخ نخواهد ماند. جنایتکاران را تا انتها تعقیب میکنیم و امر فرماندهی کل قوا را اجرا خواهیم کرد.»