به گزارش مشرق، کانال تلگرامی موسسه پژواک خرد معاصر درباره رابطه ترکیه و عربستان نوشت: رئیس جمهور ترکیه و سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در یک تماس تلفنی در نشست مجازی گروه بیست توافق کردند که روابط دوجانبه را بهبود بخشند و اختلافات اخیر را از طریق گفتگو حل و فصل کنند.
با روشن تر شدن وضعیت دولت آتی مستقر در کاخ سفید و روی کار آمدن جو بایدن بطور قطع شاهد چرخشی محسوس در سیاست خارجه خاورمیانه ای واشنگتن خواهیم بود. بدین معنا که احتمالات بازگشت ایالات متحده به برجام یا حداقل کنار رفتن سیاست ضد ایرانی فشار حداکثری به سبک ترامپ بسیار خواهد بود، ضمن اینکه شخص بایدن و حلقه مشاوران وی برخلاف دولت ترامپ چندان روی خوشی به ترکیه و عربستان ندارند و این امر را می توان با بررسی اظهارات ایشان به وضوح دریافت. بنابراین در این شرایط تداوم جنگ سرد مابین این دو قدرت درجهان اهل سنت بی معنا و تداوم آن غیر محتمل خواهد بود.
در همین راستا می توان مواردی چند را خاطر نشان داد؛ طبق اطلاع رسانی رسانه های عرب و ترک رجب طیب اردوغان و سلمان بن عبدالعزیز توافق کردند که کانال های گفتگو را برای حل اختلافات بین دو کشور باز کنند. در همین راستا فیصل بن فرحان آل سعود ، وزیر خارجه عربستان سعودی روز شنبه روابط کشورش با ترکیه را "خوب و شگفت انگیز" توصیف کرد و تأکید نمود که هیچ اطلاعاتی مبنی بر تحریم محصولات ترکیه وجود ندارد. ابن فرحان در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در حاشیه نشست G20، گفت که عربستان سعودی روابط خوب و فوق العاده ای با ترکیه دارد و اشاره نمود که کشورش به همراه ابوظبی ، قاهره و منامه در جستجوی راه هایی برای پایان دادن به اختلافات با قطر هستند، اگرچه همچنان خواهان رسیدگی به نگرانی های مشروع سعودی می باشد.
شواهد دال بر این است که طرف ترکیه ای تماس را با عربستان برقرار کرده و البته این اتفاق از جانب سعودی ها نیز استقبال شده است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.