آشتیانی:مشخص است از روی ناچاری مددی را انتخاب کردند/آصفی بازنشسته است، آورده او چیست؟

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: من نه دفاعی از مددی می‌کنم و نه او را تکذیب می‌کنم اما حرف من این است اگر گزینه بهتر از او سراغ داشتید چرا انتخاب نکردید.

به گزارش مشرق، امیررضا واعظ آشتیانی در خصوص تغییر و تحولات صورت گرفته در مدیریت صحبت‌های زیر را انجام داد: 

*چالش های درون سازمانی بروز بدهد جمع کردن حواشی سخت است

وی در بخش اول صحبت‌های خود با اشاره به این موضوع که ظاهرا برخی از اعضا مخالف انتخاب مددی بودند، اظهار داشت: چه خوب بود که اگر برای انتخاب مدیرعامل جمع‌بندی صورت گرفته، همه حمایت می‌کردند ولی امیدوار هستم بقیه اعضای هیأت مدیره که با این انتخاب مخالف بودند، در عمل از مدیرعامل حمایت کنند چون اگر غیر از این باشد مطمئنا چالش‌های درون سازمانی خودش را بروز می‌دهد. وقتی چالش‌های درون سازمانی خودش را بروز بدهد، جمع کردن حواشی بسیار سخت خواهد بود.

* استقلال سالها درگیر حواشی بوده است

وی افزود: پیش از این هم شاهد بوده‌ایم برخی از اعضای هیأت مدیره باشگاه‌ها با انتخاب یک مدیرعامل مخالف بودند و در همان ابتدا مخالفت خود را نشان دادند و همین موضوع برای آن باشگاه چالش ایجاد کرد. باور من بر این است حتی کسانی که مخالف مدیرعاملی فردی هستند به جمع‌بندی واحد برسند. از طرف دیگر اعضای هیأت مدیره کمتر تولید حواشی بکنند تا کمتر در رسانه‌ها مصاحبه‌هایی انجام دهند که با چالش مواجه شود.

اگر درون یک تشکیلات به درستی مدیریت شود و همه چیز کنترل شده باشد قطعا حواشی دیگر تأثیری نخواهد داشت. این را هم در نظر بگیرید تولید حواشی خودش یک موضوع است ولی کارآمدی و پیش بردن کارها یک موضوع دیگر. اینکه سکوت برقرار باشد ولی هیچ عملکردی را شاهد نباشیم بی‌فایده خواهد بود. مطمئنا وقتی عمل شود افکارعمومی آن را می‌بینند و قضاوت خواهند کرد. استقلال در این سالها حواشی زیادی داشته و باید به این موضوع توجه کرد که سکوت و عمل توأم با هم پیش برود تا شاهد کمتر شدن مشکلات باشیم. 

*مگر مدیران قبلی سابقه مدیریت داشته اند؟

واعظ آشتیانی با اشاره به انتخاب احمد مددی و مخالفت‌هایی که با انتخاب وی صورت گرفته است گفت: مگر مدیران قبلی سابقه مدیریت داشتند؟ اگر مددی در گذشته در ورزش حضور داشته و عملکرد قابل توجه داشته باید کارش را شروع کند. مهم این است که هیأت مدیره ارزیابی کرده این فرد در مدتی که کار کرده موفق بوده است و به خاطر همین انتخاب شده.

* بهتر از مددی سراغ داشتند حتما باید انتخاب می کردند

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی در خصوص اینکه آیا مددی گزینه تحمیلی وزارت بوده یا خیر عنوان کرد: شما مطمئن باشید چه در استقلال و چه در پرسپولیس تا چراغ سبز وزارت ورزش نباشد کسی مدیرعامل نخواهد شد. این موضوع قابل کتمان نیست و از گذشته تا الان اتفاق افتاده است. سؤال من این است کسانی که سابقه چندین سال مدیریت ورزش داشته‌اند و مدیرعامل دو باشگاه شده‌اند چه اتفاقات مهمی را رقم زده‌اند؟

آیا به جز این اتفاق رخ داده که به مشکلات باشگاه اضافه کرده و بدهی‌های باشگاه را افزایش داده‌اند؟ البته من نمی‌گویم چون آنها این کارها را کرده‌اند یک انتخاب نادرست دیگر داشته باشیم و معتقدم اگر بهتر از احمد مددی سراغ داشتند باید حتما این کار را می‌کردند. اگر از روی ناچاری مددی را انتخاب کرده‌اند این یک بحث دیگر است. اما واقعیت این است که آقایان هیچ گاه به دنبال یک مدیر کارآمد نبوده‌اند. 

بیشتر بخوانید:

وارث استقلالی هستم که چند سال نتیجه نگرفته است

*مشخص است از روی ناچاری مددی را مدیرعامل استقلال کرده اند

مدیرعامل اسبق استقلال تأکید کرد: اگر اعضای هیأت مدیره، مدیرعامل و... کارآمد باشند، مطمئنا این باشگاه‌ها به سمت موفقیت پیش می‌روند. جالب است با همین ظرفیت و پتانسیل می‌خواهند باشگاه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنند و مثلا آنها را در بورس قرار بدهند. من نه دفاعی از مددی می‌کنم و نه او را تکذیب می‌کنم اما حرف من این است اگر گزینه بهتر از او سراغ داشتید چرا انتخاب نکردید. مشخص است که از روی ناچاری این اتفاق افتاده. دایره انتخابشان محدود است. همین باعث می‌شود فردی که با چراغ سبز وزارت ورزش مواجه شده انتخاب شود. مطمئنا اگر دایره انتخاب آقایان گسترده‌تر باشد، می‌بینید که می‌شود انتخابات بهتری برای مدیریت این باشگاه‌ها انجام داد. 

* آصفی بازنشسته است و باید در مورد انتخابش شفاف سازی شود

آشتیانی در خصوص انتخاب حمیدرضا آصفی به عنوان عضو جدید هیأت مدیره باشگاه استقلال گفت: در ابتدا بگویم که آقای آصفی دیپلمات بودند و بنده برای ایشان احترام قائل هستم اما دو موضوع درباره این انتخاب مطرح است. اول اینکه او بازنشسته است و آیا وزارت ورزش مجاز بوده که یک فرد بازنشسته را در یک باشگاه دولتی استخدام کند یا خیر.

بحث دوم هم این است که وزارت ورزش از آصفی در هیأت مدیره استقلال چه خواسته است. معمولا وزارت ورزش با انتخاب افراد به عنوان اعضای هیأت مدیره به دنبال این است که آنها آورده‌ای داشته باشند. واقعا آورده آقای آصفی چه بوده است؟ بهتر است دراین باره شفاف‌سازی صورت بگیرد. مثلا وزارت ورزش بگوید ما با انتخاب آصفی به دنبال حل مسائل حقوقی در پرونده‌های فیفا هستیم. ولی در این زمینه باید روشنگری صورت بگیرد. هر چند در کل به این موضوع اعتقاد ندارم برخی افراد را انتخاب می‌کنید آنها آورده‌ای داشته باشند. 

* خصوص سازی دو باشگاه یک نمایش سیاسی و تبعاتش برای دولت بعد است

وی در خصوص اینکه آصفی چندی پیش مدعی شده بود که خصوصی‌سازی باشگاه استقلال و پرسپولیس شوخی محسوب می‌شود و آیا این انتخاب وزارت ورزش نوعی تناقض محسوب نمی‌شود عنوان کرد: این موضوع هم یک فلش بک به هیأت مدیره است در بحث خصوصی سازی که شما به آن اشاره کردید. البته این را هم بگویم که خصوصی‌سازی دو باشگاه ربطی به مدیرعامل و هیأت مدیره ندارد. به دنبال یک شو و نمایش است که این دو باشگاه را خصوصی می‌کند.

اگر احیانا اتفاقی در مورد حضور این دو باشگاه در بورس رخ بدهد تبعات اجتماعی برای دولت آینده خواهد داشت. اگر بنا باشد این دو باشگاه به بورس بروند هیأت مدیره هیچ نقشی در آن نخواهد داشت. از نظر من خصوصی شدن این دو باشگاه یک بازی سیاسی و یک نمایش از طرف دولت است که تبعاتش دولت آتی را دربر خواهد گرفت. 

*مدیرعامل بعد از انتخاب از نظر قانونی هیچ اختیاری ندارد

وی در خصوص اینکه هیأت مدیره باشگاه استقلال شروطی را برای حضور مددی درنظر گرفته اند و به طور مثال او نمی‌تواند بدون اجازه سایر اعضا عزل و نصبی داشته باشد خاطرنشان کرد: از نظر قانون تجارت مدیرعامل وقتی توسط هیأت مدیره انتخاب می‌شود هیچ اختیاری ندارد. هیأت مدیره براساس برخی بندهای اساسنامه طی صورتجلسه‌ای اختیارات مدیرعامل را به وی تفهیم می‌کند.

این حق هیأت مدیره است که طبق قانون تجارت و همچنین اساسنامه باشگاه عزل و نصب را دراختیار مدیرعامل قرار ندهد. این موضوع جدیدی نیست. نکته بعدی هم این است که اگر مدیرعامل از مصوبات هیأت مدیره سرپیچی کند دو حالت به وجود می‌آید یا مدیرعامل توجیه می‌کند این مصوبات قابلیت اجرایی ندارد و یا نمی‌تواند ثابت کند در آن صورت هیأت مدیره می‌تواند مدیرعامل را عزل کند.

* نوع رفتار و شروط برای مدیرعامل نشان دهنده مخالفت با انتخاب است

آشتیانی در خصوص اینکه این شروط‌ها با وجود اینکه قانونی است، اما به نظر نوعی مخالفت با انتخاب مددی محسوب می‌شود، عنوان کرد: به نظر می‌رسد عدم آشنایی هیأت مدیره با قانون و اساسنامه چنین شروطی را تعیین کرده در حالی که این حق هیأت مدیره است که در عزل و نصب‌ها و برکناری مدیرعامل مشارکت داشته باشد. اصلا این موضوع نیازی به طرح کردن و قید کردن ندارد. می‌شد این موضوع را در رسانه‌ها مطرح نکرد و خودشان زمانی که می‌خواهند اختیارات را تفویض کنند این دو مورد را به او منتقل کنند.

وی تصریح کرد: هیأت مدیره‌هایی بوده‌اند چه در استقلال و چه در پرسپولیس که به مدیرعامل می‌گفتند اگر می‌خواهید سرمربی انتخاب کنید با مدیرعامل مشورت کنید. این مسائل همیشه بوده اما هیأت مدیره کنونی این موضوعات را به نوعی عنوان کردند که همه متوجه مخالفت آنها شده‌اند. همانطور که عنوان کردم برخی از اعضای هیأت مدیره که با قوانین آشنایی ندارند این موضوع را طوری عنوان کردند که نشان دهنده مخالفت آنها با انتخابشان است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علیرضا IR ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۸
    0 0
    منتظر چوب خدا باشید ولی هرچی کنید نمیتونید بزرگی رو ازاین تیم بگیرید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس