به گزارش مشرق، هنوز وارد قطار مترو نشدهام که زن سراسیمه به سمت در میآید و از من میپرسد کدام ایستگاه بود؟ سریع میگویم: فردوسی. نفسی تازه میکند و میگوید: پس هنوز مانده تا برسم.
به سمت صندلی قطار میروم. زن هم مینشیند. هنوز نفس نفس میزند. میپرسم: مادر، کدام ایستگاه میخواهید پیاده شوید؟ میگوید: پیروزی.
بهوی اطمینان میدهم که وقتی به ایستگاه پیروزی نزدیک شدیم به او میگویم. زن که آرام میشود برایم از پسرش میگوید از اینکه ۵_۴ ماهی است که به سربازی آمده، سربازیاش افتاده پادگان ...
زن که انگار با من خو گرفته از نگرانی و دلواپسیهایش میگوید، از اضطرابهایی که موقع رفتن پسرش به سربازی داشته و حالا این چند روز «اوج» گرفته است.
زن نگران است؛ دستش را روی زانوهای من میزند و میپرسد: مادری!؟ فقط یک مادر میفهمد که من چه میگویم.
نگرانی در چشمهایش موج میزند میگوید: از وقتی که خبر زدن آن سرباز را شنیدهام دلم آرام و قرار ندارد. با خود میگویم نکند پسر مرا هم توی سربازی اذیت میکنند؛ ما که پیش او نیستیم تا بفهمیم چه بلایی سرش میآورند؛ نکند عذاب میکشد و چیزی نمی گوید تا ما ناراحت نشویم.
زنی که روبرویمان ایستاده، میگوید: مادر جان این خبرها نیست که؛ حالا یک اتفاقی افتاده؛ شما که نباید این قضیه را به فرزند خودتان نسبت بدهید. آن یک جریانی بوده در بابل و پسر شما الان در تهران مشغول است؛ مطمئن باشید که چنین اتفاقی نیفتاده؛ مگر میشود که بیحساب و کتاب پسر رعنای یک خانواده را که به دستشان سپردهایم کتک بزنند و کسی جلودارشان نشود.
زن کیفی را که کنار پایش گذاشته، نشانمان میدهد و میگوید: خانهمان زرین شهر است. دیشب تا صبح توی راه بودهام. با اتوبوس آمدهام، برای بچهام تنقلات گرفتهام؛ چند دست لباس گرم هم برایش آوردهام. دلم راضی نشد. شوهرم هم چند بار گفت که علی در امان است اما خب مادرم دیگر؛ گفتم بیایم خودم روی ماهش را ببینم و از خودش بپرسم و بشنوم تا دلم آرام گیرد.
زنیکه روبه روی ما نشسته میگوید: خب حق دارد. برادر من هم سرباز است وقتی که این خبر را شنیدم دلم طاقت نیاورد؛ فقط منتظر مانده بودم تا زنگ بزند؛ وقتی که تماس گرفت قسمش دادم که راست بگوید... که او را هم تا به حال زدهاند یا نه؟
به ایستگاه پیروزی میرسیم. زن کیفی را که پر از تنقلات کرده، کشان کشان میکشد و از قطار بیرون میرود.
***
«سرباز بیچاره خب از کجا میخواست بفهمد که آن آقایی که ماسک زده و از در ارباب رجوع آمده است یک بازپرس است؛ چرا از در ویژه وارد نشده بود؟ سرباز هم خب وظیفهاش بود. فکر کرد مثل بقیه مردم عادی است. از او خواست که کارت شناسایی نشان دهد و بازرسی شود؛ درست مثل بقیه. اما به این آقا برخورد که چرا سرباز او را نشناخته است. همانجا با سرباز یکی بدو میکند و بعد هم دستور میدهد سرباز را دستبند بزنند و ببرند به اتاقش؛ آنجا بود که به جان سرباز می افتد و تا میتوانست نثارش می کند... یکی میگوید ۶ تا سیلی آن دیگری میگوید ۱۰، ۱۲ تایی؛ کسی که در اتاق نبود تا بداند چطور بچه مردم را تنها گیر آورده و مورد ضرب و شتم قرار داده است».
حرف مرد تمام نشده، جو اتوبوس پر میشود از اظهارنظرهای متفاوت.
جوانی از آن طرف میگوید درست است که در سربازی بازداشتمان میکنند یا بشین و پاشو وکلاغ پر میکنیم اما اینکه یکی دیگر بیاید و بزند در گوشمان؛ این زور دارد؛ تازه داشت دوره سربازی خوب می شد. قرار بود حقوقهای مان را ۳ برابر کنند.
مرد مسنی که آن طرفتر میله اتوبوس را با دو دستش گرفته میگوید: بچههای الان که سربازی نمیروند. خانه خاله است. زمان ما سربازی، هر کسی که از راه میرسید یکی میزد زیر گوشمان؛ اما حالا که سربازی راحت است و بیدغدغه؛ باز هم غرولند می کنید.
سربازی که تازه سوار اتوبوس شده از پیرمرد میپرسد: پدر جان اگر پسر خودتان را هم میزدند چنین واکنشی داشتید؟ پیرمرد صدایش را کلفت میکند و میگوید: هنوز کسی زاده نشده که به گوش پسر من سیلی بزند.
همین حرف کافی است تا دیگر صدا به صدا نرسد.
آن یکی از آن طرف میگوید: ۱۸ سال تمام بچه مان را با شیره جانمان بزرگ میکنیم و می فرستیم به سربازی، آخر مگر میشود که یکی از راه برسد و بزند در گوش شان. باید جلوی اینها را بگیرند...نگیرند که سنگ روی سنگ بند نمیشود.
این طرفتر زن میانسالی میگوید: از دیشب که این خبر را شنیدهام به شوهرم گفتهام پسرم را نمیفرستم سربازی؛ اگر برود هر لحظه باید دلم بلرزد که چه بلایی سرش میآورند. بماند خانه؛ نه دانشگاه برود و نه کار دولتی؛ خارج هم که وسعمان نمیرسد که برود که نیاز به کارت پایان خدمت داشته باشد.
***
از خضوع شهید بابایی در مواجهه با سرباز فرودگاه تا بدرفتاری بازپرس؛ واکنش های مجازی پرونده «سرباز بابلی»
«نگهبان در فرودگاه اهواز از ورود او به داخل ممانعت کرد. او بدون اهانت به نگهبان برگشت و در آن گرمای سوزان حدود نیم ساعت روی جدول نشست.
به بنده حقیر، مسؤول وقت فرودگاه اطلاع دادند که دم در میهمان داری رفتم و با کمال تعجب شهید «عباس بابایی» را دیدم که راحت روز زمین نشسته است.
پس از سلام، عرض کردم جناب بابایی چرا توی این گرما اینجا نشستهای؟ خیلی آرام جواب داد این نگهبان بنده خدا گفت که هواپیما روی باند است و شما نمیتوانید وارد شوید من هم منتظر ماندم، مانع پرواز نشوم.
در صورتی که شهید بابایی فرمانده معاون عملیات وقت نهاجا بود؛ نه به نگهبان اهانت کرد و نه خواستار تنبیه او شد بلکه از من خواست که نگهبان را مورد تشویق قرار دهم» .
این روایت که رفتار شهید بابایی را با یک سرباز به تصویر کشیده است مهم ترین مطلبی بود که در واکنش به بدرفتاری با سرباز بابلی در شبکه های مجازی و پستهای اینستاگرام به سرعت منتشر شد.
بدرفتاری با سرباز بابلی در فضای مجازی کلی سر و صدا به پا کرد:
*یکی پست گذاشت: «آقای بازپرس...زدن سرباز تو شطرنج هم افتخار ندارد»
*آن یکی هم نوشت: چرا وقتی جرم از بالادست نسبت به پایین دست صورت میگیرد مسأله با عذرخواهی و دلجویی ختم میشود؟ اگر این سرباز آن قاضی را کتک زده بود هم به این شیوه عمل میشد.
*یک نفر یادداشت گذاشت: از خوبی فضای مجازی همین بس که دیگر کسی نمیتواند هر کاری که دلش خواست کند، فوری فیلمش در میآید، هم آبرویش میرود و هم اعتبارش.
*این طرفتر یکی دیگر نوشت: دلجویی کوچکترین کاری بود که باید انجام میشد.
* آن یکی هم گفت: هیچ احدی حق ندارد به سربازان وطن بیاحترامی کند. سرباز اسمش با خودش هست «سرباز». باید فقط از فرمانده آن هم برای وطنش دستور بگیرد و حافظ وطن باشد. اگر قرار باشد که هر کسی از قدرتش سوء استفاه کند که سنگ روی سنگ بند نمیشود.
***
قضیه بدرفتاری با سرباز بابلی در هفته گذشته سرتیتر اخبار رسانهها و خبرگزاریها شد. خبری که به واسطه انتشار یک مطلب در فضای مجازی کلی سرو صدا به پا کرد و بعد از آن مطالبه رسانهها و مخاطبان از ستادکل به عنوان مهمترین عامل و مجری صیانت از سربازان در این بین خبرساز شد.
اجازه بدرفتاری با سربازان را نمیدهیم/موضوع سرباز بابلی در دست بررسی است
اداره سرباز ستادکل به عنوان اولین نهاد مسؤول در این زمینه «قوی» وارد میدان شد تا آنجا که امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمیپور در اولین واکنش بعد از انتشار اولین خبر بدرفتاری با سرباز بابلی در شبکه های اجتماعی اعلام کرد: اداره سرباز در خصوص نحوه بکارگیری و چگونگی رفتار با سربازان بسیار حساس بوده و با هرگونه بدرفتاری احتمالی با سربازان برخورد میکند.
وی به پیگیری موضوع بدرفتاری با سرباز بابلی اشاره و اظهار داشت: موضوع دردست پیگیری است و اگر محرز شود خطایی صورت گرفته با فرد خاطی برخورد میشود.
بدرفتاری با سرباز بابلی تأیید شد/ سرباز مذکور در سلامت است
هنوز چند ساعتی از انتشار این خبر نگذشته بود که امیر رحیمی پور از پیگیری ستادکل و ورود ویژه به این موضوع اشاره و اظهار داشت: بدرفتاری با سرباز بابلی تأیید شده و ستادکل موضوع را به جد در دستور کار دارد.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به دیگر پرسشی در خصوص آخرین وضعیت سلامتی سرباز مذکور اعلام کرد: سرباز بابلی اگرچه مورد بدرفتاری قرار گرفته اما دچار مشکل فیزیکی نشده است.
همان شب بود که با حضور رئیس دادگستری استان مازندران، فرد خاطی، سرباز و پدر وی جلسهای تشکیل شد و فرد خاطی از سرباز عذرخواهی کرد و سرباز نیز از جنبه شخصی رضایت داد اما موضوع به اینجا ختم نشد؛ چراکه ستادکل باز هم قاطع در میدان ماند.
ستاد کل موضوع بدرفتاری بازپرس را به رئیس قوه قضائیه منعکس کرد
امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمیپور گفت: ستادکل نیروهای مسلح از جنبه سازمانی حقوق کارکنان وظیفه را پیگیری کرده و از سربازان صیانت میکند؛ درست است که سرباز رضایت داده اما موضوع بدرفتاری با سرباز یک موضوع سازمانی است و ستادکل خودش را مکلف میداند از جنبه سازمانی این موضوع را پیگیری کند بنابر این موضوع را به رئیس قوه قضائیه منعکس کرده و منتظر وصول نتیجه از این قوه هستیم.
***
ورود ویژه معاونت حقوقی و بازرسی نیروی انتظامی به موضوع بدرفتاری با سرباز
سخنگوی ناجا نیز در واکنش به اتفاق شهرستان بابل با بیان اینکه تعاملات بین نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در سطح بالایی قرار دارد، گفت: مقامات قضایی استان مازندران و شهرستان بابل با حضور در منزل سرباز بابلی از وی و خانواده او دلجویی کردند.
سردار مهدی حاجیان گفت: درپی انتشار خبری مبنی بر توهین به سرباز بابلی توسط یکی از قضات دادگستری این شهرستان در شبکه های اجتماعی و بازتاب گسترده آن در فضای مجازی، سردار حسین اشتری؛ فرمانده نیروی انتظامی بلافاصله دستور ویژهای برای حمایت از حقوق سرباز مورد نظر به فرمانده انتظامی استان مازندران و پیگیری از طریق معاونت حقوقی و بازرسی ناجا صادر کرد.
وی تصریح کرد: متعاقب این دستور، کمیته ویژهای با حضور نمایندگان ناجا و دستگاه قضایی استان به منظور رسیدگی به موضوع برگزار شد که نهایتا منجر به عذرخواهی بازپرس دادگستری شهرستان بابل از سرباز مورد نظر شد.
سخنگوی ناجا در ادامه با اشاره به این مطلب که تعاملات فی مابین نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در سطح بالایی قرار دارد، عنوان کرد: مقامات قضائی استان مازندران و شهرستان بابل با حضور در منزل سرباز مذکور از وی و خانواده او دلجویی کردند.
سردار حاجیان با اشاره به این موضوع که صیانت از حقوق پرسنل از دستورات اکید فرمانده ناجا است، خاطرنشان کرد: موضوع به صورت ویژه از طریق معاونت حقوقی و بازرسی ناجا در حال پیگیری است.
***
نباید در هیچ جایی به سرباز ظلم شود و وی را مورد اذیت و آزار قرار داد
سردار موسی کمالی رئیس سابق اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح نیز در خصوص موضوع بدرفتاری با سرباز بابلی گفت: این موضوع نشان داد که سربازی از قداست خوبی در جامعه برخوردار است چرا که مردم در مواجهه با بدرفتاری با سرباز بلافاصله واکنش نشان داده و پیگیری و برخورد با مسببین را خواستار بودند؛ این موضوع نشان داد که اگر کسی مظلوم واقع شود مردم از مظلوم دفاع میکنند و چون سرباز ما مظلوم واقع شده بود همه به کمک سرباز آمدند.
سردار کمالی تصریح کرد: این موضوع نشان داد که هیچکس نباید در هیچ کجایی به سرباز ظلم کند و وی را مورد اذیت و آزار قرار دهد؛ از طرف دیگر سربازان هم فهمیدند که اگر جایی مورد ظلم و آزار قرار گرفتند اگر شکایت کنند با فرد خاطی در هر مقامی که باشد برخورد میشود و در نیروهای مسلح هر فرد نسبت به زیردستان خود نباید به جز چارچوب قوانین جاری، فراتر عملکند.
***
واکنشها به موضوع سرباز بابلی هنوز تمام نشده است
مردم منتظرند تا ببینند در صیانت از حقوق مظلومترین فرزندان این مرز و بوم که دو سال از بهترین روزهای زندگی خود را برای دفاع از آب و خاک و ناموس کشور به پاسداری می گذرانند چه اقدامی صورت میگیرد؛ منتظرند تا ببینند.