دستيار و مشاور عالي فرمانده کل قوا گفت: با بهره‌گيري از سازوکارهاي مختلف مي‌توانيم از اعمال جنگ نرم پيش‌گيري و حتي مي‌توانيم جنگ نرم را تبديل به يک فرصت کنيم.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، سيديحيي رحيم‌صفوي در همايش ملي جنگ نرم که در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به مهم‌ترين اهداف راهبردي طراحان جنگ نرم طي حدود 20 سال گذشته يعني پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي اظهار کرد: يکي از اهداف راهبردي طراحان جنگ نرم، تثبيت قدرت هژمونيک غرب به رهبري آمريکا و هم‌پيمانان آن در ابعاد مختلف سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و امنيتي در مقياس جهاني خصوصا در قاره‌ي آسيا است.
وي با بيان اين‌که «هدف نهايي جنگ نرم، جنگ قدرت فرهنگي، سياسي و اقتصادي براي تسلط بر جهان شرق است»، تصريح کرد: مساله راهبردي جنگ نرم، انتقال قدرت از غرب به شرق عالم است.
انديشمندان و تحليل‌گران مسائل سياسي و اجتماعي اين‌گونه تحليل مي‌کنند که در هزاره‌ سوم، قدرت از نيمکره غربي به نيمکره شرقي در حال انتقال است و اين يک هدف کاملا راهبردي براي طراحان جنگ نرم به حساب مي‌آيد.
دستيار و مشاور عالي فرمانده کل قوا افزود: هدف دوم طراحان جنگ نرم، سلطه‌ کامل قدرت‌هاي آمريکا و اروپا در ابعاد مختلف و جلوگيري از تشکيل قدرت‌هاي جهاني بزرگ، جلوگيري از حرکت به سمت چندقطبي شدن جهان و به‌خصوص جلوگيري از قدرت گرفتن کشورهاي جهان اسلام است.
قطب جهان اسلام با داشتن يک برتري ايدئولوژيک و با وجود برتري در قدرت اقتصادي نظير وجود بيش از 75 درصد از ذخاير اثبات شده‌ نفت دنيا، وجود بيش از 57 درصد ذخاير اثبات شده‌ گاز جهان و نيز حضور جمعيت بالا و سرزمين‌هاي گسترده‌ اسلامي به ميزان حدود يک چهارم مساحت سرزمين‌هاي خشکي جهان و هم‌چنين ظهور و بروز رهبران و کشورهاي قدرتمند در جهان اسلام براي طراحان جنگ نرم يک نگراني جدي است.
وي با اشاره به سومين هدف راهبردي جنگ نرم اظهار کرد: يکي ديگر از اهداف اصلي دشمنان طراح جنگ نرم اين است که مي‌خواهند فضاي دين‌گرايي و اخلاق را از کشورهاي اسلامي نظير ايران پاک کنند و در نتيجه مي‌توان گفت که هدف سوم جنگ نرم، تغيير باورها، ارزش‌ها و افکار جامعه به منظور تغيير الگوي رفتاري و تغيير ساختار نظام‌هاي مورد هدف در جنگ نرم است.
وي هم‌چنين به مسائلي نظير اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها در کشور اشاره کرد و افزود: يکي از اهداف جنگ نرم در شرايط فعلي مي‌تواند همين مساله هدفمند کردن يارانه‌ها باشد. اين طرح يک پيش‌بيني درست و اقتصادي براي آينده کشور است و ما چاره‌اي جز اجراي آن نداريم و در نتيجه از همه‌ مردم و انديشمندان مي‌خواهيم که به اين مساله توجه داشته باشند.
دستيار و مشاور عالي فرمانده کل قوا در ادامه با اشاره به سطوح مختلف جنگ نرم اظهار کرد: در سطح راهبردي، طراحان جنگ نرم مسائلي نظير تاثيرگذاري بر باور مديران کشور، ايجاد ناپايداري و بي‌ثباتي در تصميمات ملي کشور، ايجاد شکاف بين مسوولان و رابطه‌ مردم با مسوولان، ناکارآمد جلوه دادن تصميمات نظام يأس‌آفريني و القاي بحران و نيز تضعيف باورها و ارزش‌ها را پي‌گيري مي‌کنند.
سرلشکر صفوي افزود: در سطح تاکتيکي جنگ نرم، تاکتيک‌هايي نظير سلب اميد نسبت به آينده، تضعيف اعتماد ملي و اعتماد به سرنوشت کشور، سلب مشروعيت و مقبوليت مديران نظام و تشويق توده‌ مردم به ناآرامي از سوي دشمنان و طراحان اصلي جنگ نرم دنبال مي‌شود.
وي در ادامه سخنان خود با بيان اين‌که «مقابله با جنگ نرم و تبديل کردن آن به يک فرصت، اصولي دارد»، خاطرنشان کرد: هر کشوري منابع خاصي براي قدرت نرم در اختيار دارد. از منابع قدرت نرم ما در ايران مي‌توان به ايدئولوژي و فرهنگ اسلامي، قدرت نفوذ رهبري ما در مقياس داخلي و مقياس جهاني و نيز درجه‌ وفاداري ملت اشاره کرد. کما اين‌که در استقبال کم‌نظير مردم قم از ورود مقام معظم رهبري، مورد اخير را مشاهده کريم که مي‌توان گفت نمايش وفاداري ملت و اقتدار رهبر انقلاب بود.
دستيار و مشاور عالي فرمانده کل قوا، در اختيار داشتن افراد دانشمند و خلاق، برخورداري از تحصيل‌کردگان متعهد به مردم و منافع کشور، نرخ بالاي سواد دانشگاهي و وجود اقشار مختلف باانگيزه و داراي روحيه‌ ملي و حماسي را از ديگر منابع قدرت نرم در کشور برشمرد و عنوان کرد: گسترش دامنه فعاليت‌هاي فرهنگي و افزايش محصولات فرهنگي تاثيرگذار بر اقشار مختلف به‌ويژه جوانان و البته دانشجويان و اساتيد، استفاده از ديپلماسي عمومي، رسيدگي مناسب به قوميت‌ها و در نهايت عمليات رواني متقابل، از جمله مهم‌ترين راهکارهايي است که مي‌توان در برابر جنگ نرم دشمنان به کار بست که در مورد مولفه‌ اخير بايد گفت که صدا و سيما و همه‌ کساني که با منطق و انديشه مي‌توانند بر مخاطبان جنگ نرم اثر بگذارند نظير صاحبان رسانه‌ها و يا هنرمندان، وظايفي دارند.
صفوي در ادامه گفت: اگر مسوولان کشور، جنگ نرم را يک واقعيت، حقيقت و تهديد جدي عليه مصالح ملي ما تشخيص مي‌دهند، بايد الزامات لازم براي تعيين راهبرد مقابله با آن را تهيه کنند که در اين زمينه مي‌توان چهار راهبرد اساسي را متصور بود. راهبرد اول اين است که ساختار و سازمان لازم به عنوان يک ستاد هماهنگي براي تبيين الزامات مقابله با جنگ نرم را بايد در کشور به وجود آورد و در راهبرد دوم، دکترين و استراتژي مناسب براي مقابله با جنگ نرم بايد تدوين شود.
دستيار و مشاور عالي فرمانده کل قوا در پايان با اشاره به دو راهبرد ديگر به عنوان الزامات مقابله با جنگ نرم اظهار کرد: استفاده از همه‌ نيروهاي انساني و امکانات لازم و متخصصان امر به‌ويژه در بخش‌هايي نظير جنگ سايبري، راهبرد ديگر مقابله با جنگ نرم است و راهبرد ديگر در اين زمينه، توانمندسازي نيروهاي کارآمد و تهيه‌ امکانات لازم خواهد بود و بايد توجه داشت که بيشترين نيروهاي انساني متخصص ما در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها حضور دارند و امکانات و اعتبارات لازم در سطوح مختلف نيز بايد فراهم شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس