به گزارش مشرق، سهیل سلیمی، نویسنده و کارگردان سینما درباره اشغال کنگره آمریکا توسط طرفداران ترامپ در آمریکا اظهار داشت: این اتفاق، زیرمتن یک جامعه را به تصویر کشید؛ این ماجرا سالهاست که در حال وقوع است اما خیلیها روی آن چشم بستهاند. مثل مسابقات کُشتی کج در آمریکا. این اتفاق، نادر و ناگهانی نیست بلکه یک فرهنگ، عقبه آن است؛ فرهنگی که پشت دموکراسی پنهان شده اما نهایت دیکتاتوری و توحش است. این فرهنگ در پی فرصتی است تا خود را نشان دهد. مثل قضیه خاموشی برق به یاد ادیسون که در آمریکا منجر به دزدی از فروشگاهها شد و در همان خاموشی به اندازه چند سال غارت و جرم و جنایت رخ داد.
کارگردان فیلم «فرشتگان قصاب» درباره واکنش احتمالی هالیوود به حادثه اشغال کنگره هم گفت: سینمای آمریکا اساساً حاضر نیست بپذیرد که جامعه آمریکا پوسیده و از هم گسسته است. بنابراین وقتی بخواهند در آثارشان به چنین موضوعاتی بپردازند، یک مسلمان یا رنگینپوست را محور قرار میدهند که یک سری آمریکایی فریبخورده هم با او همکاری میکنند! یعنی نمیپذیرند که هیچ نیازی نیست که کسی از بیرون موجب فروپاشی آمریکا شود، بلکه آمریکا مثل خانهای است که موریانه آن را از درون خورده است. نمونهاش همین رفتار مردم این کشور است.
سلیمی ادامه داد: برخلاف شبهروشنفکران ما، روشنفکران آمریکایی مستندی با نام «در انتظار سوپرمن» ساختهاند که نشان میدهد آمریکاییها از کمسوادترین مردم دنیا هستند. این مستند روایت میکند که جمعیت عظیمی در آمریکا از تحصیل باز میمانند، چون تحصیل در آمریکا گران است و کتابها و روش آموزش در آن کشور بسیار ضعیف است، چون سرمایهدارها از این بیسوادی و پایین بودن سطح فرهنگ مردم در آمریکا، سود میبرند. سینماگران هالیوودی نیز همواره روی این موضوع چشمشان را بستهاند که این یا بهدلیل تهدید نهادهای امنیتی بوده و یا بهدلیل جهالت سینماگران که من مورد اول را پررنگتر میدانم؛ چون اشراف نهادهای امنیتی در آمریکا روی سینما به مراتب سنگینتر از آن چیزی است که ما تصور میکنیم.