به گزارش مشرق، بسیاری از مقام های اروپایی در پیام هایی از روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا استقبال کردند.
دولت آلمان بعد از مراسم تحلیف بایدن درباره احیای روابط آسیب دیده با مهم ترین متحد خود در خارج از اروپا ابراز امیدواری کرد.
به گفته استقان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان در پیامی توئیتری درباره شروع بخش جدیدی در دوستی و همکاری آلمان-آمریکا ابراز خرسندی کرد.
مرکل افزود: «من به بایدن و هریس به خاطر مراسم تحلیفی که نوعی پیروزی برای دموکراسی است، تبریک میگویم».
صدر اعظم آلمان گفت: «من بیصبرانه منتظر باز شدن درهای جدید دوستی بین آلمان و آمریکا هستم».
"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان هم از تغییر قدرت در کاخ سفید بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ که در آن روابط آلمان و آمریکا در سخت ترین بحران بعد از جنگ وارد شد ابراز آسودگی خیال کرده و گفت: ما در چهار سال اخیر دیده ایم که سیاسست اول آمریکا به چه مفهومی است، چنین سیاستی یعنی عدم هماهنگی و عدم مشورت. جو بایدن می خواهد این وضعیت را تغییر دهد.
"هایکو ماس" تاکید کرد: من بسیار خوشحالم که بالاخره زمان آن فرا رسیده چرا که ما به ایالات متحده برای مقابله با چالش های اساسی و تحت کنترل در آوردن بحران ها نیاز داریم.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
"آنگرت کرامپ کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان هم یک چشم انداز تعهد بیشتر آلمان در زمینه سیاست امنیتی را به رئیس جمهور جدید آمریکا وعده داده و گفت: دولت جدید آمریکا هم ما آلمانی ها را در این زمینه مسئول خواهد دانست.
کارن بائر تاکید کرد: ما و شرکای اروپایی باید گام های با اعتماد به نفسی را در جهت تقویت امنیت مناسبات دو سوی آتلانتیک برداریم. حتی وقتی که بحران کرونا دامنه مانور ما را محدود می کند ما باید برای امنیت خود بیشتر و نه کمتر سرمایه گذاری کنیم.
وزیر دفاع آلمان همچنین گفت: آینده سیاست امنیتی ما اکنون آغاز می شود. بیایید از این فرصت استفاده کنیم.
"فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهور آلمان هم درباره مناسبات تنگاتنگ تر با آمریکا در دوران بایدن ابراز امیدواری کرده و در پیامی ویدئویی گفت: ما مشتاقانه منتظر هستیم که ایالات متحده به عنوان یک شریک غیر قابل انصراف در بسیاری مسائل آینده در کنار ما باشد؛ از جمله در مبارزه مشترک علیه بحران کرونا، محافظت از تغییرات آب و هوایی، مسائل امنیتی از جمله کنترل سلاح و خلع سلاح و در بسیاری مناقشات بینالمللی.
اشتاین مایر همچنین تاکید کرد: حتی در مواردی که ما با هم، هم عقیده نیستیم این اختلاف نظرها ما را از هم جدا نمی کند، بلکه باعث می شود به صورت فشرده تر به دنبال راه حل های مشترک باشیم. وی ابراز امیدواری کرد که به زودی "جو بایدن" و معاون وی کمالا هریس را در آلمان ببیند.
"سباستین کورتس"، صدر اعظم اتریش هم روی کار آمدن بایدن و هریس را به آن ها تبریک گفته و در پیامی توئیتری اعلام کرد: اروپا و ایالات متحده ارزش های مشترکی دارند و یک همکاری قدرتمندانه تر بین دو سوی آتلانتیک برای مقابله با چالشهای جهانی از جمله بحران کرونا و تغییرات آب و هوایی ضرورت دارد.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم آمریکا و رهبری جدید آن را با توجه به چالش های موجود یک شریک مهم ارزیابی کرده و خود را برای همکاری با دولت آمریکا مشتاق نشان داد. وی بر جایگاه مهم آمریکا در سیاست جهانی تاکید کرد.
"جوزپه کونته"، نخست وزیر ایتالیا هم اهمیت روز مراسم تحلیف بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا را فراتر از مرزهای ایالات متحده دانست.
آندره دودا، رئیس جمهور لهستان هم پیام تبریک خود را با ابراز امیدواری برای همکاری های تنگاتنگ مبتنی بر ارزش های مشترک مخلوط کرد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم بهترین ها را برای ملت آمریکا در مهم ترین روز زندگیشان آرزو کرده و امکان تسلط بر چالش های زمان را به صورت مشترک بیشتر دانست.
وی همچنین از تصمیم دولت جدید آمریکا برای بازگشت به توافق آب و هوای پاریس استقبال کرد.
"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپا هم از سخنرانی الهام بخش و پیشنهاد همکاری رئیس جمهور جدید آمریکا قدردانی کرده و در پیامی توئیتری گفت: اروپا برای شروعی تازه آماده است.
میشل"، رئیس شورای اروپایی هم بعد از ادای سوگند رئیس جمهور جدید آمریکا برای شروعی تازه در مناسبات دو سوی آتلانتیک ابراز امیدواری کرده و گفت: اکنون زمان آن است که به عقل سلیم بازگردیم و مناسبات بین اتحادیه اروپا و آمریکا را تجدید کنیم.
ینز استولنبرگ، دبیر کل ناتو هم بر همکاری خوب با جو بایدن تاکید کرد و مراسم تحلیف بایدن را آغاز فصل جدید برای مناسبات دو سوی آتلانتیک دانست.