به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری المسیره، دکتر «حسین مقبولی» معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در امور خدماتی و توسعه اظهار داشت که اقدام آمریکا در تحریم انصارالله و قرار دادن این جنبش در فهرست سازمانهای تروریستی پیامی برای جهانیان است مبنی بر اینکه آمریکا خواهان صلح در یمن نیست.
وی خاطر نشان کرد که این اقدام آمریکا رنج یمنی ها را حتی در مناطق تحت اشغال ائتلاف متجاوز سعودی دوچندان خواهد کرد و هدف آن طولانی کردن این جنگ ویرانگر و تعمیق بحران انسانی در یمن است.
دکتر مقبولی اشاره کرد، 190 سازمان بینالمللی این اقدام ایالات متحده را رد کردند و تنها کشورهای متجاوز و دشمن از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و رژیم آل خلیفه در بحرین این اقدام خصمانه را تایید می کنند.
در همین راستا «محمود الجنید» معاون نخستوزیر دولت نجات ملی یمن اظهار داشت که دونالد ترامپ و دولت وی این اقدام را برای ایجاد اخلال در روند صلح در یمن انجام دادند و این نشانگر تمایل آمریکاییها برای ادامه هرج و مرج و خونریزی در یمن است.
بیشتر بخوانید
عبدالسلام: تحریم انصارالله آخرین تیر واشنگتن بود
آمریکا انصارالله یمن را تحریم کرد
«محمد الدیلمی» وزیر دادگستری دولت نجات ملی یمن نیز گفت که هر آنچه که به انصارالله آسیب بنند دولت نجات و همه ملت یمن را تحت تاثیر قرار داده و این اقدام آمریکا در راستای تلاش برای به هم ریختن اوضاع سیاسی است.
وی تاکید کرد که قرار دادن نام جنبش انصارالله در لیست گروههای تروریستی توسط آمریکا تایید میکند که انصارالله در مسیر درست برای مقابله با متجاوزانی که تحت حمایت مستقیم آمریکا قرار دارند، است.
وزیر دادگستری دولت نجات ملی یمن تصریح کرد جنبش انصارالله نزد همه یمنی ها محترم بوده و در خط مقدم دفاع از کشور قرار دارد و برای آزادی مردم فداکاری کرده است.
دکتر «اسماعیل المحاقری» وزیر امور حقوقی در دولت نجات ملی یمن نیز به نوبه خود اظهار داشت که اقدام آمریکا و تحریم انصارالله کاملا مغایر با قوانین بینالمللی است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که نام جنبش انصارالله یمن به فهرست نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه به شمار میرود، اضافه شده است.
این اقدام وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه تصمیم وزارت امور خارجه این کشور برای گنجاندن نام جنبش انصارالله یمن در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» است.
تروریستی خواندن انصارالله یمن از سوی دولت آمریکا مخالفتهای زیادی را در سراسر جهان به دنبال داشته و حتی در داخل آمریکا نیز افراد و گروههایی خواستار لغو این تصمیم شدهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز 22 دی ماه اعلام کرد که قصد دارد نام جنبش انصارالله یمن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز گفت که وزارتخانه تحت امرش تصمیم خود برای قرار دادن نام انصارالله در فهرست «سازمان تروریستی خارجی» را به کنگره ابلاغ کرده است.
این تصمیم با مخالفتهای گسترده بینالمللی و داخلی در آمریکا مواجه شد. 26 عضو مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه در نامهای به پامپئو نسبت به تروریستی خواندن انصارالله یمن اعتراض کردند و خواستار ارائه اطلاعات لازم برای این تصمیم شدند.
«جیک سالیوان» نامزد مشاور امنیت ملی در دولت جو بایدن نیز مخالفت خود را با تصمیم دولت دونالد ترامپ برای تروریستی خواندن انصارالله اعلام کرد و گفت که این اقدام فقط رنج بیشتری بر مردم یمن تحمیل میکند.
از سوی دیگر، «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن خواستار تجدید نظر آمریکا در تصمیم خود مبنی بر تروریست خواندن جنبش انصارالله یمن شد و گفت: نگرانی ما از این است که قرار دادن نام حوثیها (جنبش انصارالله) در فهرست سازمانهای تروریستی، تاثیری نگران کننده روی همه طرفهای درگیر بگذارد.
«دیوید بیزلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل هم با یادآوری وضعیت کشور فقیر و جنگ زده یمن و نیاز به کمکهای بشردوستانه در باره پیامد تروریست خواندن جنبش انصارالله هشدار داد و گفت: تروریست خواندن جنبش انصارالله از سوی آمریکا به منزله اعدام صدها هزار یمنی است.