به گزارش مشرق، «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین دوشنبه از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل انتشار متن مکالمه میان این دو در سال 2019 انتقاد کرده و گفت که نقض حریم خصوصی کاملا اشتباه است.
رئیس جمهور اوکراین که با نشریه آکسیوس مصاحبه میکرد، گفت که انتشار متن تماس تلفنیاش با ترامپ وی را عصبانی کرده است.
به عقیده وی، مکالمه میان رؤسای جمهور باید محرمانه باقی بماند. زلنسکی در این مصاحبه گفت: «من فکر میکنم که این کاملا اشتباه است.»
زلنسکی ادامه داد: «این نخستین گفتوگوی جدی میان دو رئیس جمهور و دو شریک استراتژیک بوده است. به هر حال هیچکدام از ما این حق را ندارد که چنین چیزی را علنی کند.»
در سال 2019، سیاستمداران حزب دموکرات اعلام کردند که ترامپ در مکالمه تلفنی خود با زلنسکی، وی را مجبور کرده که درباره فعالیت هولدینگ اوکراینی «بوریسما» تحقیق انجام دهد.
یکی از اعضای هیئت مدیره این هولدینگ «هانتر بایدن» پسر رئیس جمهور کنونی آمریکا بوده و ترامپ به دنبال کشف فساد مالی در این هولدینگ و استفاده از آن علیه بایدن در رقابتهای انتخاباتی بود.
پس از این تماس، استیضاح ترامپ توسط دموکراتها کلید خورد و با وجود تصویب استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکا، اما روند استیضاح رئیس جمهور سابق آمریکا در مجلس سنا تکمیل نشد و جمهوریخواهان سنا از استیضاح ترامپ حمایت نکردند.
رئیس جمهور اوکراین در ادامه مصاحبه خود گفت: «زمانی که نام من در رسانههای مختلف مطرح شد، من خواندم که ترامپ من را تحت فشار قرار داده است. شنیدن این مطالب مرا خیلی آزرده کرد.»
وی اضافه کرد: «من رئیس جمهور اوکراین هستم. ممکن است که ما کشوری کوچکتر از آمریکا باشیم اما ما یک کشور مستقل هستیم.»
زلنسکی ابراز امیدواری کرد که شاهد آغاز مرحله جدیدی در روابط میان کیف و واشنگتن باشد.
رئیس جمهور اوکراین گفت: «من تمایل دارم که وارد مرحلهای جدید شده و گام در مسیری نو بگذاریم و این مسیر برای من یک گفتوگوی باز است.»
زلنسکی ضمن تبریک به «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا برای پیروزی در انتخابات سوم نوامبر (13 آبان) از حمایت هر دو حزب آمریکا از اوکراین قدردانی کرده و بار دیگر از واشنگتن خواست تا به تعهدات خود درباره امنیت اروپا پایبند باشد.
وی در این مصاحبه با پایگاه خبری آکسیوس گفت: «در شرق اوکراین همچنان جنگ وجود دارد.»
رئیس جمهور اوکراین ضمن متهم کردم روسیه به تجاوز به این کشور بار دیگر به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه اشاره کرد.
به دنبال ساقط شدن رئیسجمهور حامی روسیه در اوکراین در نتیجه شورشهای مورد حمایت آمریکا و غربیها و متواری شدن او به روسیه، بیست و پنجم اسفند ماه ۱۳۹۲ در منطقه کریمه درباره الحاق به روسیه همهپرسی برگزار شد.
طبق اعلام مقامهای روسیه، بیش از ۹۰ درصد ساکنان کریمه به الحاق به روسیه رای مثبت دادند اما اوکراین و حامیان غربی این کشور الحاق را غیرقانونی خوانده و آمریکا و اتحادیه اروپا در همین ارتباط تحریمهایی ضد مسکو وضع کردهاند.
زلنسکی بار دیگر بر خواست اوکراین برای پیوستن به ائتلاف ناتو تاکید کرد و با اشاره به رئیس جمهور جدید آمریکا گفت: «آقای رئیس جمهور، چرا ما هنوز عضو ناتو نیستیم؟»
وی اضافه کرد: «در صورتی که اوکراین عضو ناتو بوده،هیچگونه تشدید تنشی در شرق اوکراین وجود نداشت.»