به گزارش سرویس بورس مشرق، در هفته مورد بررسی و در تالار محصولات صنعتی و معدنی ۴۰۰ هزار و ۶۸۸ تن انواع کالا به ارزش ۶۱ هزار و ۷۹۸ میلیارد ریال معامله شد.
همچنین در این تالار ۳۳۶ هزار و ۷۹۸ تن فولاد، هفت هزار و ۲۰۰ تن مس، ۶ هزار و ۵۵۵ تن آلومینیوم، ۱۲۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۱۵ تن کنسانتره فلزات گرانبها، ۵۰ هزار تن سنگ آهن دانه بندی شده و ۴۱ کیلوگرم شمش طلا از سوی مشتریان خریداری شد.
همچنین در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، ۳۱۳ هزار و ۶۹۱ تن انواع کالا به ارزش ۳۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال به فروش رسید.
در این تالار ۵۵ هزار و ۵۰ تن وکیوم باتوم ( مواد اولیه تولید قیر)، ۹۹ هزار و ۷۷۰ تن قیر، ۸۴ هزار و ۸۴۳ تن مواد پلیمری، ۳۵ هزار و ۶ تن مواد شیمیایی، ۳۴ هزار و ۵۰۰ تن لوبکات (جزء اصلی و ماده اولیه تولید روغن موتور)، سه هزار و ۱۶۲ تن روغن پایه، ۵۰ تن آرگون و ۳۲۵ تن گوگرد معامله شد.
گفتنی است، چهار هزار و ۱۹۳ تن کالا هم در بازار فرعی بورس کالای ایران به فروش رسید.
به گزارش ایرنا، بورس کالا در سال ۹۸ پر رونق بود و ارزش معاملات این بازار در سال ۹۸ به ارزش معاملات در سال ۹۷ نزدیک شد و ارزش معاملات بازار فیزیکی رشد قابل توجهی را تجربه کرد.
پارسال راه اندازی معاملات آتی و گواهی سپرده کالایی بر روی زیره سبز و پسته نیز راه اندازی شد که در کنار زعفران سه گانه محصولات مهم کشاورزی را شکل دادند. پیش بینی شده این بازار خود را مهیای پذیرش محصولات جدیدتر از جمله خرما و زیتون کرده است.
ارزش معاملات بورس کالای ایران در سال ٩٨ به بیش از ۱۶۹ هزار و ۱۲۰ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان رسید که از نکات قابل توجه معاملات سال گذشته بورس کالا، رشد عمده متغیرهای بازار فیزیکی بود.
بر این اساس در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در سالی که گذشت معامله گران بیش از ۲۶ میلیون و ۳۳۵ هزار تن انواع کالا را در حالی دادوستد کردند که ارزش معاملات این بازار به ۱۳۷ هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان رشد کرد؛ حجم و ارزش کل بازار فیزیکی به ترتیب ۶.۱ و ۵۶ درصد رشد را نسبت به سال ۱۳۹۷ تجربه کرد.
همچنین از کل معاملات این تالار حدود ۱۰ میلیون و ۴۰۸ هزار تن کالا به صورت سلف، ۶۲۵ هزار تن کالا به صورت نسیه و بیش از ۱۵ میلیون و ۳۲۱ هزار تن کالا به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفت.