کد خبر 1177779
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۴
اقتصاد جهان نمایه

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: در ویرایش ۲۰۲۱ شاخص بلومبرگ از کل ۵۷ کشور اسلامی تنها ۸ کشور در جمع ۶۰ کشور نوآور جهان مشاهده می‌شود که رتبه جمهوری اسلامی ایران، 60 گزارش شده است.

به گزارش مشرق؛ جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با اشاره به انتشار ویرایش ۲۰۲۱ شاخص بلومبرگ، اظهار کرد: شاخص بلومبرگ در ارزیابی و رتبه‌بندی اقتصادهای نوآور از ۷ شاخص شامل شدت تحقیق و توسعه، ارزش افزوده ساخت، کیفیت تولید، تراکم فناوری بالا، اثربخشی دانشگاه‌ها، تمرکز پزوهشگران و فعالیت‌های مرتبط با اختراعات اقتصادهای جهان را تحلیل و گزارش آن را به عنوان نوآورترین اقتصادهای بزرگ منتشر می‌کند.

وی افزود: رتبه‌بندی سال ۲۰۲۱، بازتابی از جهانی است که در آن مبارزه با کووید-۱۹ (از تلاش‌های دولتی برای مهار همه‌گیری گرفته تا تولید واکسن) نوآوری را در رأس برنامه‌های توسعه قرار داده است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری اضافه کرد: طبق نظر پل رومر برنده جایزه نوبل اقتصاد، مبارزه علیه همه‌گیری ویروس کرونا به نوع متفاوتی از پیشرفت‌های نوآورانه منتهی شده است که این پیشرفت با سیاست‌گذاری و سازماندهی در ارتباط است تا پژوهش یا فناوری. پل رومر استاد دانشگاه نیویورک بر این باور است که اکنون دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشورهای مختلف جهان باید سنجه‌هایی را مورد توجه قرار دهند که در این بحران از آن به عنوان ابعاد مهم نوآوری غافل مانده‌اند.

مهراد گفت: به اعتقاد این دانشمند برنده جایزه نوبل، مقامات ووهان در جمهوری خلق چین برای نخستین بار نشان دادند که در طی چند هفته اول انجام تست کوید-۱۹ از بیش از ۱۰ میلیون نفر از مردم این شهر کاملاً عملی است.از نظر رومر این اقدام خود یکی از مهمترین نوآوری‌های بهداشت عمومی است.

وی افزود: در ویرایش ۲۰۲۱ شاخص بلومبرگ، کره‌جنوبی به خاطر فعالیت‌های مرتبط با اختراعات و عملکرد بسیار بالا در تحقیق و توسعه و ساخت در رأس جدول رتبه‌بندی قرار گرفته است. در کره‌ جنوبی این اتفاق نظر وجود دارد که تحقیق و توسعه برای حال و آینده این کشور آمریکا بسیار ضروری  و حیاتی است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری یادآور شد: در این رتبه بندی، سنگاپور دومین اقتصاد نوآور جهان است که با همکاری دانشگاه‌های تراز اول خود بودجه‌های قابل توجهی را برای گذر شرکت‌ها به یک اقتصاد دیجیتالی هزینه‌ می‌کند. سوئیس که در حوزه‌های مالی و فناوری‌های زیستی بسیار پیشرفته است رتبه سوم اقتصادهای نوآور جهان را به خود اختصاص داده است و رتبه‌های چهارم تا دهم به ترتیب در اختیار آلمان، سوئد، دانمارک، رژیم صهیونیستی، فنلاند، هلند و اتریش قرار دارد.

مهراد اضافه کرد: نخستین بار است که ایالات متحده آمریکا با یک پله سقوط از بین ۱۰ کشور نوآور جهان خارج و به رتبه ۱۱ تنزل پیدا کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۳ رتبه نخست کشورهای نوآور جهان را در اختیار داشت. رتبه جمهوری خلق چین ۱۶ و فدراسیون روسیه نیز ۲۴ است.

وی گفت: از کل ۵۷ کشور اسلامی تنها ۸ کشور در جمع ۶۰ کشور نوآور جهان مشاهده می‌شود. در این بین، مالزی با دو پله تنزل نسبت به سال گذشته دارای رتبه ۲۹ کشورهای نوآور جهان است. در این رتبه‌بندی، ترکیه با دو پله صعود در جایگاه ۳۳ قرار دارد. امارات متحده عربی نیز نسبت به سال گذشته یک پله ارتقا یافته و در ردیف ۴۴ نشسته است. قطر با سه رتبه ارتقا حائز رتبه ۵۲، عربستان سعودی رتبه ۵۳، تونس و الجزایر به ترتیب ۵۷ و ۵۹ و رتبه جمهوری اسلامی ایران ۶۰ گزارش شده است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری افزود: کل امتیاز جمهوری اسلامی ایران ۴۶.۵۳، شدت تحقیق و توسعه ۴۵، ارزش افزوده ساخت ۵۴، کیفیت تولید فاقد امتیاز، تراکم فناوری بالا ۴۴، اثربخشی دانشگاه‌ها ۳۵، تمرکز پزوهشگران ۴۴ و فعالیت‌های مرتبط با اختراعات ۴۵ است؛ همچنین در ویرایش ۲۰۲۱ شاخص بلومبرگ تعداد ۶۰ کشور نوآور جهان رتبه بندی شده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • آرش IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
    16 0
    چه افتخاری!!!!!!
  • IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
    3 0
    خداروشکر مسئولین نیامدند بگویند در بین 5 تا کشور اولیم و اگه تحریم نبود حتما اول بودیم
  • IR ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
    0 0
    ترکیه 33 ایران 60 تفاوت از زمین تا زیرزمین خخخخخخ

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس