به گزارش مشرق به نقل از مدیکال نیوز تودی، طبق برآورد محققان در سال ۲۰۱۷، درگیری مسلحانه حداقل ۶۳۰ میلیون زن و کودک را در سطح جهان تحت تأثیر قرار داده است. آنها همچنین اظهار داشتند که در طی ۲۰ سال گذشته، جنگ منجر به مرگ بیش از ۱۰ میلیون کودک زیر ۵ سال، از جمله بین ۶.۷ تا ۷.۵ میلیون نوزاد شده است.
بیشتر بخوانید:
نقش زنان در جنگ تحمیلی «اول» بوده است
دکتر «ذوالفقار بوتا» سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: امروزه، بیش از نیمی از زنان و کودکان جهان در کشورهایی زندگی می کنند که جنگ و درگیری را تجربه می کنند. جامعه بین المللی نمی تواند مصائب آنها را نادیده بگیرد.
دکتر بوتا، در ادامه می افزاید: برآوردهای جدید شواهد قانع کننده ای از خسارات غیرمستقیم جنگ مدرن را نشان می دهد که به طورغیرمستقیم عامل بیماری های عفونی قابل پیشگیری، سوءتغذیه، خشونت جنسی و بهداشت روانی ضعیف و همچنین تخریب خدمات اولیه بهداشتی مانند تاسیسات آب و امکانات پزشکی هستند.
طبق این تحقیق، در سال ۲۰۱۹، ۵۴ درگیری مسلحانه مستقر کشوری رخ داده است که ۲۰ سال یا بیشتر به طول انجامیده و در ۳۵ کشور اتفاق افتاده است.
بیشتر بخوانید:
زنان برای سلامت خود باید چه کنند؟
به نظر می رسد در درگیری های معاصر چندان به حقوق بین الملل بشردوستانه توجه نشده است. به طور مکرر سلاح های شیمیایی و منفجره در مناطق شهری استفاده شده و خشونت جنسی فراگیر وجود دارد. مبارزان همچنین درگیر انواع جنگهای هیبریدی از جمله حملات سایبری می شوند که زندگی مردم محلی را مختل می کند.
در سال ۲۰۱۷، از هر ۱۰ زن ۱ نفر و از هر ۶ کودک ۱ نفر در جهان در ۵۰ کیلومتری محل درگیری مسلحانه زندگی می کرده یا آنها را به زور آواره کرده اند.