قاچاق خودرو

موضوع قاچاق خودرو و دور زدن قانون با گذر از ایستگاه‌های بازرسی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب بررسی شد.

به گزارش مشرق، موضوع قاچاق خودرو و  دور زدن قانون با گذر از ایستگاه‌های بازرسی امشب ۱۲ اسفند ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور سرهنگ جلال امینی رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی و حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مهرداد ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حمید رضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه قاچاق یک بحث کاملاً تخصصی است گفت: قاچاق خودرو فرق اساسی با همه قاچاق‌ها دارد، قاچاق خودرو، پوشاک، دخانیات و لوازم خانگی سفارش خاص و مصرف کننده خاص دارند.

او با اشاره به اینکه اکثر مردم ما در کشور خرید ماشین میلیاردی را انجام نمی‌دهند اظهار کرد: به خاطر عبور موقت چندین خودرو قاچاق داریم. بعضی از خودروهای قاچاق برای قطعه قطعه شدن وارد کشور می‌شوند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در  سه سال اخیر پیگیر اظهارنامه ترانزیت، صادرات و گذر موقت برای سامانه شناسایی هستیم، اما همچنان موفق نشده ایم، قرار بود از طریق سامانه جامع تجارت کار دنبال شود، اما هنوز متاسفانه آنچه که باید به صورت صددرصد باشد انجام نشده و خیلی از رویه‌ها ناقص است و در بقیه رویه‌ها ارسال اطلاعات نداریم.

او با بیان اینکه نگین خودرو ۵۶ هزار خودرو قاچاق کرده است ادامه داد: ما در حوزه گذرموقت پرونده داریم، ۱۰۸ خودرو در آذربایجان غربی داریم که محکومیت ۲۸۰ میلیارد تومانی گرفتند. ۱۷ دستگاه خودرو در این خصوص در خودروی لوکس کرج داریم که محکومیت ۷۳ میلیاردی گرفتند خلاء و نقص نیز مربوط به ورود موقت می‌شود و از محل گذر موقت این پرونده تشکیل شده است.

دهقانی نیا افزود: یکی از خلاء هایی که در این خصوص ایجاد می‌شود مربوط به اسناد و مدارک خلاف واقع است. برخی از این خودروها در داخل کشور با گذر موقت خرد می شوند و خودرویی باقی نمی‌ماند که بخواهیم آن را کشف کنیم.

او تصریح کرد: بر اساس پرونده نگین خودرو از ۴۲۴ خودرو نزدیک به ۲۷۰ خودرو به فروش رفته و ۱۵۶ خودرو باقی مانده است، تعدادی که به فروش رفته به صورت خرد از گمرک شهیدرجایی قانونی خارج می شود و یکسری از حامل هایی که کالا را بار می زنند و در جاده طی طریق می‌کنند قانونی هستند و بر اساس حکمی که صادر شده است کار انجام می شود.

سخنگوی ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز ادامه داد: ترانزیت برای ما درآمد اقتصادی دارد، ما هیچ کنترلی بر روی ترانزیت نداریم و هیچ کس نمی داند که این حامل کجاست، ما هنوز نتوانستیم حامل‌های مسیر ترانزیت بین الملل را به صورت لحظه‌ای دنبال کنیم.

او افزود: دوستان گمرک هشت سال پیش برای ترانزیت موقعیت‌یاب نصب می کردند تا بتوانند در مسیر رصد کالا را انجام دهند، ولی به دلایل وجود مشکلاتی این سیستم کنار گذاشته شد و ما الان در کشور نمی‌توانیم این رصد را انجام دهیم.

 کوتاهی از سوی گمرک درخصوص خودرو های گذر موقت صورت نگرفته است

مهرداد ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در ادامه برنامه گفت: گذر موقت ظرف دو سال گذشته به صورت سیستمی در آمده است و در بستر سامانه جامع تجارت قرار دارد، افرادی که کالا و یا خودروی خود را تحت عنوان گذر موقت وارد کشور می‌کنند اطلاعاتشان حتما در سامانه ثبت می شود.

او با اشاره به اینکه مرحله به مرحله کار به صورت سیستمی انجام می شود گفت: گمرک گذرموقت را بعد از اینکه احصا کرد به راهور نامه می‌زند و پس از آن از طریق سیستم پلاک صادر می‌شود و این اطلاعات در اختیار سازمان‌ها قرار می‌گیرد.

ارونقی ادامه داد: گمرک در موعد مقرر این ماشین‌ها را چک می کند یعنی اگر سه ماه مهلت داده شده تا خودرو موقت در داخل کشور باشد پس از ظرف سه ماه چک می کند و اگر در موعد مقرر کالا به خارج از کشور برنگشته باشد بلافاصله گزارش وقوع جرم قاچاق صادر می‌شود. پرونده‌های متعددی در این زمینه تشکیل شده است ما تمامی اطلاعات را وارد سیستم می کنیم.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در پاسخ به این سوال  که کالایی که در گلو گاه توسط ناجا متوقف می‌شود مگر اطلاعات آن وارد سیستم نمی‌شود که فراخوان شود که آیا کالا از گمرک بیرون آمده یا نه گفت: پلیس امنیت اقتصادی در کنار گمرک حضور دارد و تمامی دسترسی هایی که گمرک در خصوص سیستم دارد در اختیار پلیس امنیت اقتصادی قرار می گیرد و لذا گمرک همان دسترسی ها را دارد و ما تمامی دسترسی هایی که درخواست شده را در اختیار گذاشته ایم و دوستانمان اطلاعاتی که در سامانه وجود دارد را به روز می‌توانند ببینند.

ارونقی ادامه داد: هیچ‌گونه کوتاهی از سوی گمرک درخصوص خودرو های گذر موقت صورت نگرفته است ، گمرک در موعد مقرر بلافاصله گزارش اعلام وقوع جرم می کند دو سال است در بحث عبور موقت خودرو به صورت سامانه ای اقدام می‌کنیم .

او گفت: در خصوص بحث شناسایی کالا و آن چیزی که به ما تکلیف شده به صورت کامل اجرا می‌شود و مستندات آن وجود دارد، بعد از ۶ ماه اگر صاحب کالا خودرو اش را بیرون نبرده باشد و یا به خارج از کشور ارسال نکرده باشد، آن وقت باید موضوع به مرجع مربوطه اعلام شود که این کار توسط گمرک انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
    1 0
    نگین خودرو و 00000 بهانه است . فساد در دستگاه های دولتی عامل اصلی است.
  • امیر IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
    3 0
    خواهشا واردات خودرو رو آزاد کنید مخصوصا بنز و پورشه
  • رضاشیرازیان IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۴
    1 0
    درود برشما درخصوص قاچاق ورانت واردات کالا هرکودک خردسالی که کمترین اطلاعاتی درای موارد داشته باشد میدونه که این موضوع توسط افراد کله گنده وحضراتی ساپورت میشه که کاملا شناخته شده ومعلوم اند وهیچکس هم به انها کاری نداشته یا لااقل با کمترین هزینه اقدام به واردات وچپاول میلیاردی از جیب این مردم مظلوم ودست از همه جا کوتاه میکنن!! رانت های آنها هم معلوم وپوشیده نیست این داستانهای قاچاق ومثلا بگیر وببند هم بیشتر جنبه نمایشی داره وبرای افکار داخلی است ودرکل طبق اعلام حضرات 5٪از کالاهای قاچاق توسط مردم انجام میشه والباقی توسط نهادها وافراد وابسته ونزدیکان به حلقه قدرت انجام میشه که در خصوص ماشین این رقم به ۲٪تقلیل پیدا میکنه! لذا خودمون رو گول نزنیم تا سیستم اصلاح نشه این اقایون هستند ومیبرند‌ومیخورن وهیچوقت این موضوعات تو‌این مملکت حل نخواهد شد وقت خودمون رو هم تلف نکنیم. والسلام
  • ناصر IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۴
    0 0
    اصلا غیر ممکنه کسی ماشین ورود موقت وارد کنه و سر موعد خارج نکنه چون سر موعد سه ماهه(۹٠ روز تمام بشه) بصورت روال معمول از طریق واحد قضایی گمرک به مرکز قضایی استان اعلام میشه و پس از آن پلیس راهور به استناد همین دستور قضایی این ماشین را به محض رویت توقیف میکنه.حتی اگه روز اول ورود ماشین را خرد بکنه مهم نیست بالاخره بعد از نود روز باید خودرو را تحویل بده طبق اسناد گمرک و اداره بنادر. غبر ممکنه چنین چیزی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس