به گزارش مشرق، پنتاگون، سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا در گزارشهای محرمانه و رسمی خود طی هفتههای اخیر، نسبت به وقوع بحرانی مشابه «حمله طرفداران ترامپ به کنگره» هشدار دادهاند.
اگرچه در ظاهر تصور میشود با حضور بایدن در رأس معادلات سیاسی و اجرایی آمریکا و خروج ترامپ از کاخ سفید، احتمال وقوع بحرانهای امنیتی در ایالاتمتحده پایان یافته است، اما گزارشهای رسمی و غیررسمی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در این کشور، چنین فرضیهای را تأیید نمیکند!
پنتاگون، سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا در گزارشهای محرمانه و رسمی خود طی هفتههای اخیر، نسبت به وقوع بحرانی مشابه «حمله طرفداران ترامپ به کنگره» هشدار دادهاند. آنها تأکید کردهاند که خشم طرفداران ترامپ، خصوصا گروههای ملیگرا و نژادپرست در ایالاتمتحده پس از شکست وی در انتخابات تخلیه نشده و این موضوع، میتواند خود را در قالب یک اقدام مخرب (در مقیاسی گسترده) نشان دهد. حتی رأی نیاوردن استیضاح ترامپ نیز نتوانسته است مانع از وقوع این حملات یا کاهش احتمال وقوع آنها در آینده شود.
جدیدترین اطلاعات چه میگوید؟
پلیس محافظ ساختمان کاپیتول در بیانیهای اعلام کرد که اطلاعاتی دریافت کرده که یک گروه ملیگرا قصد داشته است روز پنجشنبه ۴ مارس به محل کنگره آمریکا حمله کند. گفته میشود این شبهنظامیان ملیگرای افراطی بخشی از هواداران دونالد ترامپ هستند که در حمله ششم ژانویه به کاپیتول نیز شرکت داشتند. پلیس کاپیتول (ساختمان کنگره آمریکا) نیز رسما با انتشار بیانیهای اعلام کرد که یک گروه شبهنظامی شناساییشده قصد داشته روز پنجشنبه ۴ مارس (۱۴ اسفند) به ساختمان این بالاترین نهاد قانونگذاری آمریکا حملاتی صورت دهد.
نام این گروه اعلام نشده است. این بیانیه در حالی منتشر میشود، که شهروندان آمریکایی تجربه حمله طرفداران ترامپ به کنگره را هنوز از یاد نبردهاند. در پی آن یورش دستگاه قضائی آمریکا بیش از ۳۰۰ نفر را بازداشت و متهم کرد در محاصره و حمله به ساختمان کاپیتول دست داشتهاند. این حمله به کشته شدن پنج نفر، ازجمله یک مأمور پلیس انجامید.
گروههایی که به فعالیت زیرزمینی ادامه میدهند
بر اساس گزارش شبکه دویچه وله، در میان دستگیرشدگان حمله ششم ژانویه امسال، اعضای چندین گروه ملیگرا، ازجمله اوث کیپرز، تری پروسنترز و پراد بویز بودهاند.
بخشی از اعضای این گروهها شبهنظامیان مسلح هستند. درهرحال، بیانیه اخیر پلیس آمریکا نشاندهنده جدی بودن بحرانهای امنیتی در ایالاتمتحده است. بحرانهایی که کماکان گریبانگیر این کشور خواهد بود. در این بیانیه آمده است که پلیس تهدیدهای بالقوه علیه اعضای کنگره و این مجتمع قانونگذاری را جدی تلقی کرده و خود را آماده کرده است. بر اساس این بیانیه، پلیس کاپیتول در همکاری با نهادهای محلی، دولتی و فدرال تلاش دارد تا هر نوع تهدیدی علیه کنگره را عقیم بگذارد.
بیشتر بخوانید:
حال و روز ترامپ بدون شبکههای اجتماعی
مهمترین گروهی که نهادهای امنیتی آمریکا نسبت به رشد و یارگیری آن در عرصه اجتماعی آمریکا هشدار دادهاند، پسران مغرور هستند! گروهی که اصلیترین نقش را در حمله قبلی به کنگره داشتهاند. پسران مغرور که از آنها در میان مخالفانشان بهعنوان پسران بد نیز یاد میشود، دارودستهای است که تنها از مردان عضو میگیرد، در تجمعات عمومی دست به خشونت میزند و فلسفهای زنستیز و نژادپرستانه دارد. این گروه، در سال ۲۰۱۶ میلادی و پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری به وجود آمد.
ترامپ بر روی پسران مغرور حساب باز کرده است
ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود، اصلیترین حامی گروه پسران مغرور بود. رئیسجمهور سابق آمریکا در حال حاضر نیز بر روی توان تخریب و عملیات گروه پسران مغرور جهت بازگشت خود به قدرت حساب ویژهای باز کرده است. به عبارت بهتر، ترامپ معتقد است که میتواند از این طریق، دست بهنوعی گروکشی از نهادهای امنیتی آمریکا و حتی سران حزب جمهوریخواه بزند. به این معنا که آنها (جمهوریخواهان) درنهایت ریسک معرفی نامزد دیگری غیر از ترامپ را در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ نپذیرند.
پسران مغرور شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۰ را خط قرمز خود در این آوردگاه سیاسی میدانستند. ترامپ تصور میکرد پس از اعلام شکست اولیهاش در برابر بایدن، میتواند بازی را درنهایت به سود خود رقم بزند و زمینه بازگشت خود را به کاخ سفید فراهم کرد. با همه این اوصاف، اقدامات ترامپ و همراهانش در این خصوص ناکام ماند. همین مسئله سبب شده است پسران مغرور دست به حملات و اقدامات خشونتبار و مخرب بزنند که حمله به کنگره، از مصادیق آن محسوب میشود.
وقوع بحرانهای امنیتی در آمریکا جدی است
با توجه به آنچه امروز در ایالات مختلف آمریکا میگذرد، کاملا نگرانی استراتژیستها، جامعه شناسان و تحلیلگران آمریکایی درخصوص وقوع شورش و بحرانهای مزمن امنیتی و داخلی در این کشور کاملا قابلدرک است. امروز، احتمال وقوع شورش در آمریکا، تنها معطوف به واشنگتن و ساختمان کنگره نیست.
امروز قطعات پازل «شورش در آمریکای پسا انتخابات» با سرعتی بیسابقه در کنار یکدیگر چیده شده است. خشم و عصبانیت طرفداران و مخالفان ترامپ از یکدیگر، همچنان باوجود گذشت چند ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰ قابل رصد است. بسیاری از نژادپرستان طرفدار ترامپ کماکان اسلحههای خود را برای هرگونه درگیری خیابانی آماده کردهاند. هشدار اخیر نهادهای امنیتی آمریکا در خصوص احتمال وقوع شورش و حمله جدید به کنگره، بهوضوح نشان میدهد که با خروج ترامپ از کاخ سفید، احتمال وقوع بحرانهای امنیتی و اجتماعی در آمریکا کمتر نشده و ممکن است در غیرمنتظرهترین زمان ممکن و براثر یک جرقه یا بهانه، چنین بحرانی ایجاد شود. درهرحال، مفهوم «آمریکای بحرانزده» طی ماهها و سالهای آینده، مصادیق جدیدی پیدا خواهد کرد.
بحرانهای پیش روی آمریکا، تنها معطوف به ماجرای شیوع ویروس کرونا، بحرانهای اقتصادی ناشی از آن و شکست آمریکا در عرصه سیاست خارجی این کشور نیست! بحرانهای امنیتی در آمریکا، در آیندهای نزدیک جلوه و نمود ویژهای در این کشور خواهند داشت. بدون شک جو بایدن و همراهانش (به همراه دیگر نهادهای رسمی و امنیتی آمریکا) قدرت مهار این بحران را نخواهند داشت. نشانههای بحران داخلی در آمریکا هیچگاه بهاندازه فعلی در طول دهههای اخیر پررنگ نبوده است!
منبع: روزنامه رسالت