به گزارش مشرق به نقل از روزنامه گاردین، وزرای خارجه دو کشور استرالیا و نیوزلند از تحریمهای هماهنگ انگلیس، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کانادا علیه چین استقبال کردند و با استناد به «شمار فزاینده گزارشهای موثق» در خصوص نقض ادعایی حقوق بشر در منطقه سین کیانگ چین نسبت به رویه دولت پکن نسبت به اقلیت مسلمان اویغور ابراز نگرانی عمیق کردند.
با این حال دولتهای استرالیا و نیوزلند در وضع تحریم علیه چین متحدان اروپایی و آمریکایی خود را همراهی نکردند. روزنامه گاردین دلیل این عدم همراهی را فقدان قانونی مشابه قانون «ماگنیتسکی» در استرالیا و نیوزلند عنوان کرد که وضع سریع تحریمها علیه افراد و نهادها را به دلیل نقض حقوق بشر امکانپذیر میکند. برخی اخبار حاکی از آن است که دولت استرالیا قرار است در سال جاری پیش نویس قانونی مشابه را به پارلمان این کشور ارائه کند.
بیشتر بخوانید
فرانسه سفیر چین را احضار کرد
وزرای خارجه دو کشور در بیانیهای مشترک با انتقاد از چین از دولت پکن خواستند تا «به کارشناسان سازمان ملل و سایر ناظران مستقل امکان دسترسی مناسب و نامحدود به سین کیانگ را اعطا کنند».
در بیانیه مشترک وزرای خارجه استرالیا و نیوزلند آمده است: «امروز دولتهای استرالیا و نیوزلند نگرانی عمیق خود را نسبت به شمار فزاینده گزارشهای موثق دال بر نقض فاحش حقوق بشر علیه اقوام اویغور و سایر اقلیتهای مسلمان در سین کیانگ اعلام می کند».
در ادامه این بیانیه ادعا شده که «شواهد روشنی دال بر نقض فاحش حقوق بشر از جمله اعمال محدودیتها بر آزادی مذهب، تجسس و دیده بانی جمعی، بازداشتهای فراقضایی در مقیاس وسیع، و همچین کار اجباری و کنترل موالید اجباری از جمله عقیم سازی وجود دارد».
گفتنی است که این بیانیه مشترک پس از آن صادر شد که انگلیس و اتحادیه اروپا در اقدامی مشترک و هماهنگ با ایالات متحده و آمریکا علیه مقامات بلندپایه چین تحریمهایی همسو وضع کردند.