به گزارش مشرق، ویروس کرونای انگلیسی در حال جولان دادن در شهرهای مختلف کشور است اما سفرهای نوروزی بدون توجه به هشدار مقامات بهداشتی مانند گذشته در حال انجام است.
از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۹ تا هفتم فروردین سال جاری، بالغ بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار مراجعه به مراکز درمانی و اورژانسهای بیمارستانی صورت گرفته است که از این تعداد، ۳۵۹ هزار نفر بستری شدهاند و بیش از ۳۷ هزار جراحی اورژانسی انجام شده است.
۵ دلیل اصلی مراجعه بیماران به اورژانس
بیماریهای تنفسی، ترومایی، قلبی، گوارشی و مغزی به ترتیب شایعترین علل مراجعه به اورژانس بودهاند.
برابر اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، در قالب طرح سلامت نوروزی، یک میلیون و ۲۲۰ هزار تست کرونا از مردم گرفته شده است.
آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا
اگرچه آمار فوتیهای کرونا هنوز دورقمی است اما مقامات بهداشتی کشور میگویند اثر مسافرتهای نوروزی، در هفتههای سوم و چهارم فروردین، با افزایش آمار بستری و فوتیهای کرونایی مشخص خواهد شد.
تعداد شهرهای قرمز از ۲۵ اسفند ماه سال جاری تاکنون از ۹ شهر به ۲۳ شهر و تعداد شهرهای نارنجی از ۳۱ به ۴۴ شهر افزایش یافته است؛ تعداد شهرهای آبی و زرد نیز در این بازه زمانی کاهش یافته است و در حال حاضر ۹۴ شهر در وضعیت آبی و ۲۸۷ شهر در وضعیت زرد قراردارند.
شهرستانهای سراب در آذربایجان شرقی، خوانسار و گلپایگان در اصفهان، دماوند در تهران، زرین دشت، ارسنجان و داراب در فارس، خرمشهر، آبادان، بندرماهشهر، اهواز، شوش، اندیمشک، دزفول، مسجد سلیمان، ایذه، بهبهان، امیدیه در خوزستان، گچساران در کهگیلویه و بویراحمد، بروجرد در لرستان، اسلام آباد غرب در کرمانشاه، دهلران در ایلام و ارومیه در آذربایجان غربی در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
تهران، ری، شمیرانات و فیروزکوه در تهران، کرج در البرز، جلفا در آذربایجان شرقی، اشنویه، بوکان، سردشت، چایپاره، ماکو و نقده در آذربایجان غربی، تیران و کرون، مبارکه و لنجان در اصفهان، رودسر در گیلان، تاکستان و قزوین در استان قزوین، چرداول و آبدانان در ایلام، بوشهر، دیلم، گناوه و جزیره خارک در بوشهر، سامان در چهارمحال و بختیاری، رامهرمز، کارون، باغملک، شادگان، دشت آزادگان، شوشتر در خوزستان، ممسنی و مرودشت در فارس، قروه، بانه و سقز در کردستان، ازنا، الیگودرز، خرمآباد و دورود در لرستان، خمین در مرکزی، خمیر در هرمزگان، گیلانغرب در کرمانشاه، بویر احمد در کهگیلویه و بویراحمد و خاتم یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، مسافرت "از" و "به" شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.
برای دریافت فایل رنگبندی شهرستانهای کشور اینجا کلیک کنید.
تغییر ساعات منع تردد شبانه
شروع محدودیت ترددهای شبانه از ساعت ۲۱ به ساعت ۲۲ تغییر کرده است. یعنی تردد شبانه از ساعت ۲۲ شب تا ۳ بامداد ممنوع و مشمول جریمه است؛ این محدودیت شامل همه شهرهای آبی، زرد، نارنجی و قرمز در سطح کشور میشود.
کرونای انگلیسی عامل رنگ نارنجی تهران!
طبق اعلام فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در پایتخت، شرایط کنونی تهران به دلیل ویروس جهش یافته کرونا نارنجی اعلام شده و این درحالی است که بسیاری از مراکز اداری و تجاری هنوز در تعطیلات نوروزی به سر میبرند.
بستری یک سوم بیماران کرونایی در ICU
در تهران ۳۲ درصد مبتلایانی که با علائم کرونا تحت درمان هستند در بخشهای مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند؛ یعنی از هرسه بیمار مبتلا به کووید ۱۹ یک نفر با علائم حاد به بخش مراقبت ویژه منتقل میشود.
شرایط جدیدی در شهر تهران بهدلیل قرار گرفتن در وضعیت نارنجی اعمال خواهد شد؛ ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای نارنجی از جمله تهران ممنوع است و خروج خودروها از شهرهای نارنجی و قرمز نیز ممنوع است. مسافرانی که در تهران هستند و پلاک غیربومی دارند، ۷۲ ساعت فرصت دارند که این شهر را ترک کنند.
کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا از کلیه هموطنانی که از سایر شهرها و استانها به شهرهای قرمز و نارنجی سفر کردهاند درخواست کرده که ظرف ۷۲ ساعت به منازل خود بازگردند. در صورت عدم توجه به خروج در مهلت تعیین شده خودروهای با پلاک غیر بومی در این شهرها اعمال قانون خواهند شد.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرده است که با توجه به شرایط ویژهای که تهران و کرج دارند این دو شهر مثل قبل یکپارچه در نظر گرفته شدهاند بنابراین تردد بین تهران و کرج مانعی ندارد.
ممنوعیت ورود پلاکهای غیربومی به قم
بنابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا از ساعت ۶ صبح هشتم فروردین ۱۴۰۰، به مدت ۴۸ ساعت در تمامی معابر منتهی به مسجد مقدس جمکران محدودیت تردد برای انواع وسایل نقلیه و موتورسیکلت اعمال میشود. همچنین ورود خودروهای با پلاک غیر بومی در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۸ و ۹ فروردین به شهر قم ممنوع است.
انجام ۲۴۰۰۰ مأموریت مربوط به تصادفات جادهای
اگرچه وزیر بهداشت در این مدت دائماً بر لزوم پرهیز از سفرهای نوروزی تأکید کرده است اما مسافران بدون توجه به این هشدارها، در حال سفر کردن هستند و کرونای جهشیافته را از شهری به شهر دیگر سوغات میبرند!
با این وجود، مشکل مسافرتهای نوروزی تنها به بحث شیوع کرونا ختم نمیشود و انجام مسافرت با خودروهای شخصی و افزایش تصادفات جادهای، باعث افزایش بار بستری بیمارستانها شده که خستگی کادر درمان را بیشتر میکند.
نیروهای سازمان اورژانس کشور در طرح سلامت نوروزی تا هفتم فروردین سال جاری، بیش از ۱۵۲ هزار مأموریت انجام دادهاند که نزدیک به ۲۴ هزار مورد از این مأموریتها مربوط به سوانح ترافیکی بوده است که منجر به انتقال بیش از ۱۹ هزار نفر از هموطنان به مراکز درمانی شده است. از لحاظ اعزام نیروهای اورژانس به محل حادثه، تهران و خراسان رضوی در صدر جدول حوادث ترافیکی قرار دارند و ۷۵ اورژانس هوایی برای انتقال مصدومین به محلهای حادثه اعزام شده است.
در بخش حوادث غیرترافیکی، بیش از ۱۲۸ هزار مأموریت اورژانسی انجام شده است که بیشترین علل اعزام نیروهای اورژانس، بیماریهای قلبی و تنفسی بوده است. ۶۱ بالگرد اورژانس برای نجات جان این بیماران در ایام نوروز به محل حادثه اعزام شدهاند.
نیروهای اورژانس در قالب طرح سلامت نوروزی، ۴۲۱ احیای قلبی موفق در ایام نوروز انجام دادهاند و در اورژانس پیشبیمارستانی جان ۲۸۸ مرد و ۱۳۳ زن را نجات دادهاند.