به گزارش مشرق، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که بسته شدن کانال سوئز بر فعالیتهای نظامی-دریایی ایالات متحده تاثیر خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید:
اعلام آمادگی روسیه برای کمک به بازگشایی کانال سوئز
براساس گزارش پایگاه خبری هیل، سخنگوی نیروی دریایی آمریکایی در اظهاراتی گفته، ما نمیتوانیم درباره تاثیرات این حادثه روی عملیاتهای خاص صحبت کنیم. کانال سوئز یک نقطه حیاتی دریایی است و بسته شدن طولانی آن بر روی حمل و نقل نظامی و غیرنظامی تاثیر زیادی خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید:
بحران دستمال توالت در جهان با مسدود شدن کانال سوئز
وی تاکید کرد که نیروی دریایی از تواناییهای متناوبی برای کاستن از این تاثیرات برخوردار است اما وی جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد.
به گفته سخنگوی پنتاگون، جایگزین کردن مسیرهای دیگر به جای کانال سوئز برای نیروی دریایی آمریکا هزینههای بیشتری در برخواهد داشت. تغییر مسیر برای دیگر کشتیهای باری و غیره نیز میتواند مسائل خاص امنیتی به وجود آورد که باعث میشود نیروی دریایی مجبور شود به آن پاسخ دهد.
سخنگوی نیروی دریایی آمریکا در ادامه تاکید کرد که تغییر مسیر کشتیهای باری و تانکرها به سمت مناطقی مثل آفریقا به طور بالقوه میتواند زمینه و فرصت بیشتری برای دزدان دریایی و دیگران با مقاصد خاص فراهم کند که این مساله میتواند توانایی نیروهای گارد ساحلی، نیروهای دریایی و دیگر نیروهای امنیتی را کاهش دهد.
سالیوان در عین حال افزود، نقاط حیاتی و تنگههای دریایی برای تجارت و اقتصاد جهانی حیاتی و مهم هستند. تاثیرات اقتصادی بسته شدن هر یک از این نقاط عبور میتواند به تنهایی باعث ایجاد مسائل امنیتی شود.
کانال سوئز چهارشنبه گذشته به دلیل انحراف یک کشتی باری از مسیر خود بسته شده است. دلیل انحراف این کشتی وزش باد شدید اعلام شده است.
براساس گزارش یورونیوز، گیر کردن این کشتی ۲۰۰ هزار تنی، مانع جابجایی چندین کشتی تجاری شده و در مجموع بر شبکه جهانی ترابری دریایی تأثیر گذاشته است. اختلال در ترافیک دریایی پس از این حادثه باعث شد که دهها نفتکش و کشتی کانتینربر غول پیکر از حرکت در آبهای آزاد باز بمانند.