به گزارش سرویس بورس مشرق، فردین آقابزرگی با بیان اینکه احساس میشود بازار متاثر از تغییرات شکل ظاهری بورس، متحول میگردد و چنین تصوری انتظارات را از بازار سرمایه افزایش داده است، گفت: این مسئله خاصه در سال ۹۹ دیده شد و سرمایه گذاران ورودی، انتظار دارند در هر شرایطی، سودی قابل توجه نسبت به سایر بازارها کسب کنند.
بیشتر بخوانید:
چرا بورس متعادل نمیشود؟
وی ضمن مقایسه بازه زمانی ۵ تا ۱۰ سالهی بورس نسبت به سایر بازارها، بورس را پیش رو تر از سایرین دانست و در عین حال تاکید کرد: این بازدهیها بصورت متناوب شکل گرفته است و اینگونه نیست که سال ۹۹ یک بازدهی داشته باشیم و کماکان شاهد چنین بازدهی در سال جدید باشیم.
آقابزرگی بازدهی طی دو سال گذشته را به ترتیب ۸۸ و ۱۵۵ درصد تخمین زد و افزود: در شرایط کنونی شاهد تغییر وضعیتِ سال ۹۹ هستیم و نقدینگی بر معاملات اوراق متمرکز شده است.
وی ادامه داد: کمبود نقدینگیِ حاصل از مشارکت نهادهای مالی احساس میشود، نهادهایی که تحت نظارت دولت فعالیت میکنند و لذا تا ۷۵ درصد از کل معاملات امروزِ ما به اوراق اختصاص یافته است.
آقابزرگی گفت: در بدبینانه ترین حالت میتوان گفت تا زمانی که بازار انتظار دارد نقدینگی نهادهایی همچون صندوق بازنشستگی، مجالی برای بازارگردانی و تخصیص نقدینگی به منظور تامین بازار ندارند.
این کارشناس بورس در مصاحبه با رادیو گفتوگو، اظهار کرد: اگر تا دیروز برای دریافت ارز نیاز به حواله فیزیکی بود، امروز با رمز ارزها به راحتی میتوان ارز را از کشوری به کشوری دیگر و نقطهای به نقطهای دیگر از دنیا جابجا کرد؛ آن هم بدون نیاز به خریدِ فیزیکی!
آقابزرگی همچنین به تاثیر قرارداد اخیر ایران با چین اشاره کرد و گفت: تا زمان اجرایی شدن این قرارداد، بسیاری از سناریوهای بازار تغییر میکند.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذار کوچک درپی کسب سود است ولی دولت به محض فروش اوراق و دریافت پول، نظری تامین شده خواهد داشت.
آقابزرگی با بیان این مطلب افزود: دولت برای گسترده تر کردن این فضا، بخش عظیمی از مردم را بدون آگاهی وارد بورس کرد.